Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla hastalıkla emekli olabilir miyim?

Besiktas_1903

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim bu sayfayı bir süredir takip ediyorum çok yararlı bilgiler öğrendim bu konuda teşekkür ediyorum .
39 yaşındayım 1986 doğumluyum 01.12.2004 sigorta girişim var.
6530 gün ödenmiş sigorta primim var suan hala calısıyorum bir firmada.
Bir kaç gün önce heyete girdim %63 engelli raporu aldım Eğitim ve araştırma hastanesinden
Vergi indirimi için başvurmak istiyorum fakat iş değişikliği yapma durumumda oluştu şuan çalıştığım yerden mi başvurmalıyım veya yeni başlayacağım yerden mi bu konuda fikir almak istiyorum.

SİSTEMLER ENGELE DAİR KLİNİK BULGULAR, RADYOLOJİK TETKİKLER, LABORATUVARBİLGİLERİ VE TEŞHİS ENGEL ORANI %
ENDOKRINOLOJI VE METABOLIZMAHASTALIKLARI :
TİP 1 DİYABETES MELLİTUS% 40
HİPOTİROİDİ % 10 BALTAZARDA E GÖRE: 46
NEFROLOJI
FMF,DM tanıları mevcut..Güncel kreatinin 0.8 mg/dl,e-GFR 116 ml/dk,37 mgmikroalbüminüri,nefrolojik olarak:15
ROMATOLOJI AİLEVİ AKDENİZ ATEŞİ
- FMF M694V TAŞIYICI KOLŞİİSİN TEDAVİSİ ALIYOR. 20

ENDOKRINOLOJI VE METABOLIZMA HASTALIKLARI : E10.9 - İNSÜLİN BAĞIMLI DİYABETESMELLİTÜS, KOMPLİKASYONLARI OLMAYAN, E03.9 - HİPOTROİDİZM, TANIMLANMAMIŞNEFROLOJI : E13.2 - DİYABETES MELLİTÜS, DİĞER TANIMLANMIŞ, BÖBREKKOMPLİKASYONUYLA BİRLİKTE, Z00.0 - GENEL TIBBİ MUAYENEROMATOLOJI : E85.0 - HEREDOFAMİLYAL AMİLOİDOZİS, NÖROPATİK OLMAYAN

Yukarda aldığım oranları kalın olarak işaretledim fakat yeni sistemde emeklilik için çalışma gücü kaybı aranıyormus , sizce başvursam olabilir miyim ?
Bu oranlar düşer mi bu konuda tecrübesi olan varya bilgi rica edeceğim.
Herkese iyi günler dilerim.

1 yıl önce aynı şartlarda başvursan şartsız şurtsuz, uğraşmadan emekli olabilirdin.

Söylenenler doğru emeklilik için artık en yüksek oranlı tek hastalığa bakıyorlar. ve bu hastalığın SGK Hastalık listesinde olması şart.

Yani emeklilik çok ama çok zor.

Oranlar düşmez, vergi indirimi için kullanabilirsin. başkaca sosyal haklardan yararlanmak için de kullanabilirsin.

Evet benim 7 senedir var ve kontrolsüz gidiyor açlık sekeri hep 200 ve üzeri

Vergi indirimi için başvurursam en yüksek oran aldığım 40 ile tip 1 diabet bunu düşürüyolar mı yoksa aynı şekilde işleme alıyorlarmı bu konuyu merak ediyorum acıkcası ben sgk dan sevk olarak gitmedim direk kendim başvurdum sağlık kuruluna , raporla birlikte sgk ya vergi için başvurmak istiyorum.

Evet yukarıda İlk mesajımda yazdığımı direkt rapordan kopyaladım tip 1 diyabeti 40 puan vermişti öyleyse vergi indirime başvurabilirim, peki benim bir iş değiştirme durumum var şu an çalıştığım yerden başvursam atıyorum bir ay sonra iş değişikliği yapsam bu benim için sorun olur mu bilginiz var mı acaba?

Bilgilendirme için teşekkürler.
Vergi dairesi internet sitesinden başvuracağım gelişme olursa burdan bilgilendirme amaçlı yazarım.

Konu : Engellilik Vergi İndirimi Dilekçesi

Sosyal Güvenlik Kurumu Kayıtlarından 26/10/2025 tarihinde sigortalılık tescil ve hizmet kaydı bilgisi teyit edilmiştir.
Yukarıda belirtilen işyerinde çalışmaktayım.
Rahatsızlığım nedeniyle 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 3239 sayılı kanunla değişik 31. Maddesinde öngörülen Engellilik İndiriminden yararlanmak istiyorum.
Dijital vergi dairesi üzerinden basvurumu yaptım.
Rapor numaramı yazınca otomatikman sistemden çekti.

Üst Alt