Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla hastalık ve malulen emeklilik hakkında bilgi ricası..?

mete özgür

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim malülen emeklilikle ilgili bir sorum olacaktı ben 1980 doğumluyum askerden önce 1998 de sigorta girişim var daha sonra askere gittimgeldiğimde 2002 yılında tekrar sigortalı oldum 2012 yılına kadar sigortalı olarak çalıştım ssk pirimlerimin toplamı 3450 gün 2012 yılında kendi işimi kurdum ve bağkurlu oldum 2012-2014 yılları arasında sonra iş yerimi kapatmak zorunda kaldım(iflasettim) bağkura 14 aylık borcum bulunmakta vede vergi borcum da mevcut 2015 yılının eylül ayında kalp krizi geçirdim LAD stent takıldı sonra sonu gelmez hastalıklar yakamı bırakmadı iki kez baldırımdaki atar damarlardan anjio balon oldum ama açılmadı her iki ayağımdada dizimin altındaki damarlardan birer tanesi tıkalı aşağıya hastalıklarımı ve kullandığım ilaçları yazıyorum kalp ef oranı 35-40 son anjiomda(15 06 2016) cx %60-70 darlık ve dioganal 1 %50 darlık mevcut tek ana damar + yandal koroner hastalığı medikal tedavi önerildi yazıyor arkadaşlar sizden ricam malülen emekli olabilirmiyim birde 2014 yılından beri çalışmıyorum genel sağlık sigortası ödüyorum emeklilik işlemlerini nereden nasıl başlatmalıyım biyerde çalışıyor olmam gerekiyormu yardımcı olursanız çok memnun olurum iyi günler

I21-AKUT MİYOKARD ENFARKTÜSÜ I25-KRONİK İSKEMİK KALP HASTALIĞI I25.1-ATEROSKLEROTİK KALP HASTALIĞI I50-KALP YETMEZLİĞİ I82-VENÖZ EMBOLİ VE TROMBOZ M35.2 BEHÇET HASTALIĞI I87.2-VENÖZ YETERSİZLİK (KRONİK) E10-İNSÜLİN-BAĞIMLI DİYABETES MELLİTÜS I10-ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON E78.2-HİPERLİPİDEMİ KARMA K25-MİDE ÜLSERİ S72 FEMUR KIRIĞI (platin ve çiviler mevcut)

KULLANDIĞIM RAPORLU İLAÇ VE İĞNELER

LANTUS SOLOSTAR SC Enjeksiyonlu Kartuş 100 IU/ APİDRA SC Solostar Enjeksiyon Kalemi 100IU/ml DİLTİZEM SR Tablet 90 mg COVERSYL Film Tablet 5 mg GLİFOR Film Tablet 1000 mg MONODUR Durules 60 mg CORASPİN Enterik Tablet 100 mg BRİLİNTA Film Tablet 90 mg ALDACTONE A Tablet 25 mg LİPİTOR Film Tablet 40 mg MODET Film Tablet 500mg LASİX Tablet 40 mg PANTO Enterik Kaplı Tablet 40 mg PROZAC Kapsül 20 mg SEROqUEL Film tablet 25 mg COLCHİCUM-DİSPERT JOVIAN Film Tablet 100 mg FOLBİOL Tablet 5 mg 50 tabletlik

Malülen emeklilik için sosyal güvenlik kurumuna başvurup ordan sevk almanız gerekir.
Bağkur'a olan borcunuz ile ilgili olarak kurumla bir görüşün.Borcunuz varken sizi emekli etmezler.

malulen emeklilik için 10 yıl sigortalık şartı 1800 prim günü ve %65 engel oranı istiyorlar birde rahatsızlığınızın sigorta tarihinden sonra olması lazım

inşallah kronik bypas amaliyatı olmadan bu ilaçlarla tedavilerle iyi olursunuz.yaşınızda çok genç tehlikeli dikkat edin kendinize.

cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar malulen emeklilik için bu hastalıklarım dan dolayı %65 rapor alabilir miyim birde emeklilik işlemlerine başlamadan bir işe girip ssk lı olsam daha mı iyi olur yoksa (2014 den beri çalışmıyorum genel sağlık sigortası ödüyorum) işe girmeden ssk ya müracatmı edeyim yardımcı olursanız çok sevinirim.

ysmin şurayı yanlış yazdın galiba ([FONT=sans-serif]%65 engel oranı istiyorlar ) o 60 olacak eğer kanun değişmediyse[/FONT]

En son sorduğumda 2 ay. Onc 65ddilr yanlış anlamadiysam 170i aradim

Bu hastalıklardan malülen emekli olabilirmiyim

SON EKO RAPORUM
EF %35
Diltate sol atriyum
SOL VENTRİKÜL HİPERTROFİSİ
Diyastolik disfonksiyon (grede I)
Segmenter duvar hareket bozukluğu
Orta sol ventrikül sistolik disfoksiyonu
hafif mitral,hafif trikspit yetersizlik
İLK (KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİM STENTAKILAN ) ANJİO RAPORUM 11.09.2015
Hastaya %2 lik lidokain ile yeterli lokal anestezi uygulandıktan sonra seldinger tekniği ile sağ femoral artere shet yerleştirildi kateterler ile hastaya sağ sol selektif koroner anjiografi yapıldı
LMCA:Özellik yok
LADioganal pozisyondaki dual LAD OSTEALDE %90 darlık var (Trombüslü) LAD Proksimalde %30 darlık var distalite özellik yok
LCX: Proksimalde özellik yok. OM iyi gelişmiş özellik yok.MID-DISTALDE özellik yok
RCA: Dominant proksimal MID-DISTALDE özellik yok RPD ve RPL iyi gelişmiş özellik yok

SON (BEŞİNCİ) ANJİO RAPORUM 15.06.2016
LMCA: Kısa plaklı
LAD: Proksimaldeki stent açık.D1 osteal %50 darlık izlendi mid ve distalde özellik yok
CXsteal %60-70 kısa darlık izlendi.mid ve distali plaklı iyi gelişmiş,om de özellik yok
RCA: özellik yok.RPD ve RPL de özellik yok
SONUÇ:Tek damar hastalığı + yandal hastalığı (CX,D1)
ÖNERİLER:CX osteal lezyonu ve D1 lezyonu için FFR yapıldı anlamlı darlık saptanmayan hastaya medikal tedavi ile takip önerildi.

KALP İLAÇ RAPORLARIM
I10/ESANSİYEL(PRİMER)HİPERTANSİYON
I150.9 /KALP YETMEZLİĞİ
I25.0/ KRONİK İSKEMİK KALP HASTALIĞI
I21/AKUT MİYOKARD ENFAKTÜS
I20/ UNSTABLE ANGİNA
I25.1/ATEROSKLEROTİK KALP HASTALIĞI

BACAK ANJİOM (İKİNCİ) 09.05.2016
RADYOLOJİ: Sol alt ekstremde ATA ve PTA stenoz
TEDAVİ:Sol alt ekstremite ATA ve PTA distaline balon anjioplasti işlemi uygulandı
ÖNERİLER: Brilinta 90 mg 2x1 Coraspirin 100 mg 1x1

KALP DAMAR CERRAHININ VENÖZ YETMEZLİK İÇİN İSTEDİĞİ ULTRASON SONUCU
Sağ VSM çapı 3mm, sol VSM çapı 5,9 mm ölçülmüştür.
Sol pop-v lümeni içerisinde ince ekojen septasyonlar izlendi geçirilmiş DVT
Bilateral kruris bölgesinde distade artelyel dorsalis pedis (ADP)ve distal posterior tibial arterden(PTA)yapılan spektral incelemede akım formu trifazik izlenmiştir

VENÖZ YETMEZLİK İLAÇ RAPORUM
I87.2/ VENÖZ YETERSİZLİK (KRONİK),(PERİFERİK)

DİABET İÇİN İLAÇ RAPORUM
E10/ İNSÜLİN BAĞIMLI DİAYABETES MELLİTÜS
E11.0/ İNSLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS,KOMAYLA BİRLİKTE

BEHÇET HASTALIĞI İLAÇ RAPORUM
M35.2/ BEHÇET HASTALIĞI

ORTAPETİ RADYOLOJİ RAPORUM
solda femur boynunda ve proksmal kısımda vidalı metalik fiksatör meteryali mevcuttur.

HEMATOLOJİ
FAKTÖR V LEİDEN MUTASYONU TESTİ M/N
N/N : Homozigot normal (mutasyonu taşımıyor)
Mt/N : Heterozigot (mutasyonu tek aıeıde taşıyor)
Mt/Mt : Homozigot mutant (mutasyonu her iki alelde taşıyor)

PROTROMBİN (FAKTÖR II)GEN MUTASYONU N/N
N/N : Homozigot normal (mutasyonu taşımıyor)
Mt/N : Heterozigot (mutasyonu tek alelde taşıyor)
Mt/Mt : Homozigot mutant (mutasyonu her iki alelde taşıyor)

RAPORLU VE DÜZENLİ KULLANDIĞIM İLAÇLAR

Apidra solostar insülin diyabet
Lantus solostar insülin diyabet
Gılıfor 1000 mg tablet diyabet
Januvıa 100 mg filim tablet diyabet
Modet 1000 mg tablet venöz yetmezlik ve DVT için kalp damar verdi
Monoket long retard 50 kapsül kardiyoloji
Dilatrent 12,5 mg tablet kardiyoloji
Conversyl 5 mg tablet kardiyoloji
Plavix 75 mg filim tablet kardiyoloji
Coraspirin 100 mg tablet kardiyoloji
Colchıcum dıspert 0,5 mg cildiye (behçet için)
Laxis tablet kardiyoloji (idrar sökücü)
Aldaktone-a tablet kardiyoloji (idrar sökcü)
Seroquel 25 mg piskolog
Prozac 20 mg piskolog
Prozac likit 5 ml piskolog
Pulcet 40 mg dahiliye (mide koruyucu)
Lipitor 40 mg dahiliye (kolestrol)
Folbil tablet hemotoloji
Devit-3 damla hemotoloji

Arkadaşım sadece kalpten %50 lvh dende eger kardiolok onay verirse %20 de ordan alırsın maluliyette zaten 60 ve üzeri aranmaktadır sen bu sınırı çok rahat geçersin zaten tabiki burda sgk nın kurulu karar veriyor % 100 engelli kişiye bile bazen maluliyet vermeyebiliyor sgk

sarasota cevabın için teşekkür ederim .ben malulen emeklilik için müracat ettim sgk dan haber bekliyorum siteden okuduğum kadarıyla bir iş yerinde sigortalı olarak işe başlayıp maliyeye vergi indirimi talebinde bulunup hastaneye sevk alıp oradan aldığım raporla da emekli lik talebinde buluna bilirmişim.sizce maluliyet talebim olumsuz gelirse itiraz mı etmeliyim yada bu ikinci yolumu denemeliyim

Balthazarta göre % 83 raporum var nasıl emekli olabilirim

merhaba arkadaşlar
balthazara göre % 83 (%50 + %20+%20+%20+%18+%10+%10) aşağıdaki gibi askerlik borçlanması yapıp maliyeden vergi indirimi alıp erken emekli olabilirmiyim. yıl , gün , pirim yeterlimi yoksa eksik mi

doğum tarihi 08.05.1980

askerlik başlangıç 08.21.2000
askerlik bitiş 21.02.2002

ssk başlangıç 4a 03. 04.2002
ssk çıkış 4a 08.05.2012
Uzun Vade Gün Sayısı 3367

bağkur giriş 4b 05.06.2012
çıkış bağkur 4b 30.06.2014
2 yıl 0 ay 26 gün

mete özgür

Raporunuza karşılık defterdarlıktan elde edeceğiniz 1. derece sakatlık indirimine istinaden* 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prime tabi olarak (03. 04.2002 + 15 =) 03. 04.2017 tarihinde ssk'dan (4a) erken Yaşlılık emeklisi olabilirsiniz.

Askerlik borçlanması yaparsanız sigorta başlangıç tarihiniz borçlandığınız gün kadar geri gider. Onun üstüne 15 yıl eklersiniz. Askerlik borçlanması maaşınıza önemli bir katkı yapmayacağı için borçlanmanızı önermem.

Son 2520 primin fazlası (yani 1261'i) ssk statüsünde olduğu için, emekliliğiniz de ssk (4a) statüsünde olacak.

* http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

%148 rapor ile malulen emeklilik ret geldi itiraz etsem sonuç alabilirmiyim

sgk ilçeye telefon açarak malulen emeklilik talebimin ret edildiğini öğrendim posta ile de bildirilecekmiş arkadaşlar sizce karara itiraz edersem bir sonuç alabilir miyim.rapordaki oranlar

kardiyoloji %50 endokrin %20 hemotoloji %10 cildiye %10 ortapeti %18 kalp damar cerrahı %20(periferik arter) + %20(venöz yetmezlik)
balthazart göre % 83

SON EKO RAPORUM
EF %35
Diltate sol atriyum
SOL VENTRİKÜL HİPERTROFİSİ
Diyastolik disfonksiyon (grede I)
Segmenter duvar hareket bozukluğu
Orta sol ventrikül sistolik disfoksiyonu
hafif mitral,hafif trikspit yetersizlik

E10/ İNSÜLİN BAĞIMLI DİAYABETES MELLİTÜS
E11.0/ İNSLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS,KOMAYLA BİRLİKTE
M35.2/ BEHÇET HASTALIĞI
I87.2/VENÖZ YETERSİZLİK (KRONİK),(PERİFERİK)
I10/ESANSİYEL(PRİMER)HİPERTANSİYON
I150.9 /KALP YETMEZLİĞİ
I25.0/ KRONİK İSKEMİK KALP HASTALIĞI
I21/AKUT MİYOKARD ENFAKTÜS
I20/ UNSTABLE ANGİNA
I25.1/ATEROSKLEROTİK KALP HASTALIĞI
FAKTÖR V LEİDEN MUTASYONU Mt/N : Heterozigot (mutasyonu tek aıeıde taşıyor)
ORTAPETİ RADYOLOJİ RAPORUM
solda femur boynunda ve proksmal kısımda vidalı metalik fiksatör meteryali mevcuttur.

RAPORLU VE DÜZENLİ KULLANDIĞIM İLAÇLAR

Apidra solostar insülin diyabet
Lantus solostar insülin diyabet
Gılıfor 1000 mg tablet diyabet
Januvıa 100 mg filim tablet diyabet
Modet 1000 mg tablet venöz yetmezlik ve DVT için kalp damar verdi
Monoket long retard 50 kapsül kardiyoloji
Dilatrent 12,5 mg tablet kardiyoloji
Conversyl 5 mg tablet kardiyoloji
Plavix 75 mg filim tablet kardiyoloji
Coraspirin 100 mg tablet kardiyoloji
Colchıcum dıspert 0,5 mg cildiye (behçet için)
Laxis tablet kardiyoloji (idrar sökücü)
Aldaktone-a tablet kardiyoloji (idrar sökcü)
Seroquel 25 mg piskolog
Prozac 20 mg piskolog
Prozac likit 5 ml piskolog
Pulcet 40 mg dahiliye (mide koruyucu)
Lipitor 40 mg dahiliye (kolestrol)
Folbil tablet hemotoloji
Devit-3 damla hemotoloji

Malulen emeklilikte tek uzuvdan %60 rapor isteniyor. Toplam rapor oranı önem arzetmiyor. Muhtemelen bu yüzden red gelmiştir.
Özürlü(yaşlılık) emekliliğinde bu oranlarla rahat geçersin. Tabii hizmet süresi ve pirim gün sayısı lazım.

sgk pirim ve günler aşağıdaki gibi 2014 den beri gss den faydalanıyorum sizce erken emeklilik için müracaat edebilir miyim

ssk çıkış 4a 08.05.2012

2 yıl 0 ay 26 gün

doğum tarihiniz ve ilk defa sigorta olduğunuz (ilk çalıştığınız) tarih lazım.
SSk: uzun vade: 3367 gün
Bağkur 25 ay(borçlar kapanmak şartı ile): 750 gün
Gss pirimleri hariç tutulur. Zira gss sadece sağlık giderleriyle alakalıdır.

Askerlik borçlanmasıyla ilgili pek bilgim yok ama eğer ilk defa sigortalı olduktan sonra askere gittiyseniz borçlanabiliyorsunuz. Toplam günlerinize askerlik borçlanmasını ekleyeceksiniz. Misal: +550 gün

doğum tarihim ve sigorta başlangıç tarihim aşağıdaki gibi sizce erken emeklilik için yeterlimi birde 2014 den buyana çalışmıyorum şuanda gss lıyım nasıl vergi indirimi alacağım

doğum tarihi 08.05.1980

ssk çıkış 4a 08.05.2012

2 yıl 0 ay 26 gün

18 yaşından sonra sigortanız başlamış, dolayısıyla tüm pirimlerden faydalanabileceksiniz. 18 yaşından önce sigortalı olanlarda 18 yaş üstünü baz alıyorlar. doğum tarihinizi o yüzden istedim. Şimdi;

%40 ile %59 arası rapor alırsanız 19 yıl hizmet süresi 4240 gün sigorta lazım
%60 ile %79 arası rapor alırsanız 17 yıl 8 ay hizmet s. 3920 gün sigorta lazım
% 80 veya daha fazla rapor alırsanız 15 yıl hizmet, 3600 gün pirim lazım;

Bu durumda hangi kategoriye gireceğinizi hesaplayabilirsiniz. Pirim günleriniz %60-79 ile %80 üzeri için yeterli
% 40-59 için 123 gün lazım. İster burda askerlik borçlanması yaparsınız, ister girer biryerde 4 ay çalışırsınız.

Hizmet sürelerine gelince, 4. ay 2017 de 15 yıl hizmet süreniz olacak;
%80 üzeri rapor için yeterli ama diğerleri için beklemeniz gerekecek.

Vergi indirimine başvurabilmeniz için ya çalışıyor olmanız yada bağkurlu işyeri sahibi olmanız gerekiyor.
Çalışırken işyerinizden maliyeye dilekçe ile başvuracaksınız. Vergi indirimi almak istiyorum diye
İşyeri sahipleri vergi levhalarıyla başvurabiliyor. Maliye sizi donanımlı bir hastaneye sevk edecek. ordan alınacak rapor maliyeye gidip incelenecek. SÜREKLİ rapor verirse oranı karşılığında emekli olacaksıznız. SÜRELİ rapor verirse, belirttiği süreye kadar emekli olacaksınız. o süre geldiğinde raporunuzu yenileteceksiniz. Raporunuz aynı çıkarsa emekliliğiniz devam eder, %40 altına düşerse emekliliğiniz kesilir. SÜRELİ rapor isterse işyerinden tekrar dilekçeye gerek yok. Mevcut raporunuzla maliyeye gidip, rapor yenileyeceğim dersiniz.

NOT: malulen emekliliğe heveslenmeyin. Malulen emekliler çalışmaya başlayınca emeklilikleri kesilir. Özürlü(yaşlılık)emeklisi alanlar çalışmaya devam edebilir. Bu yüzden Maliye kanalıyla emekli olmanızı tavsiye ederim.

kürşat bey cevaplarınız için çok teşekkür ederim Hizmet süreleri, 4. ay 2017 de 15 yıl hizmet süreniz olacak demişsiniz ama be 2014 den beri çalışmıyorum (bu hastalıklarım 2014 de ortaya çıktı dükkanım vardı kapanış vermek zorunda kaldım) bu hizmet yılı nasıl hesaplanıyor acaba bu son üç yıl sadece gss liyim

Hizmet süresi: İlk sigorta başlangıcınızdan itibaren başlar. Ara boşluklar önemli değildir. Sizin hizmet süreniz [FONT=sans-serif]03. 04.2002 tarihinde başlamıştır. Yatan pirimler bu süreyi etkilemez. 4. ay 2017 de 15 yıl hizmet süreniz oluşacak. Arada yatan yada yatmayan pirimler bu süreti kısaltıp-uzatmaz.

GSS pirimleri sağlık sigortası anlamı taşır. Dolayısı ile yatırdığınız GSS pirimlerinin emekliliğe gün-prim olarak etki etmesi sözkonusu değildir.

Siz ssk ve bağkur ile askerlik borçlanmasını gözönünde bulunduracaksınız. [/FONT]

Kürşat bey cevaplarınız için çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiniz

Biraz faydalı olduysa ne mutlu;
Dediğim gibi bir iş ayarlayın kendinize. 4 ay kadar çalışmanız lazım her ihtimale karşı. Bu süre zarfında vergi indirimi için uğraşın. Sürekli bir vergi indirimi almaya çalışın. Raporunuz doğrultusunda ya emekli olursunuz yada prim yatırmadan birkaç yıl hizmet süresi beklersiniz. Üstelik emekli olduktan sonra da isterseniz çalışabilirsiniz. Kanunen bir engel yok.

Birden çok hastalık ve psikiyatriden heyete girmek

merhaba arkadaşlar malullük başvurum toplamda birden fazla hastalıktan Balthazarda göre %83 raporum olmasına karşın ret cevabı gelmişti. bende bu siteden edindiğim bilgilerle vergi indirimi için müracaat ettim...

Üst Alt