Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir yıl önce vergi indirimim onaylandı. Emekli olurken yeniden kontrol istenir mi?
slm hayır hiç birsey eklettirmedim benimkisi doğuştan çift taraflı kalça çıkıklığı bende anlamadım neden 2 yıl süreli vergi indirim raporum şimdi raporda yenilettiremem işe yeni girdim bununda zamanı geçti 30/04/2012 de almistim bu raporu emeklilik zamnımda geldi şimdi yeniden rapor cıkarcam mecbur
cevabın için tesekkürederim ufuk bey dediğin gibi raporumu mecburen yeniletmeliyim bu 2 yıl süreli olduğu için bunuda 30/04/2012 de almıştım baya bir geçti tarihi günüm dolmadığı için ilgilenmemiştim şimdi günlerim yaklaştı raporu yenilemem lazım ama birsey sormak istiyorum bir sorun cıkarmı tekrar alabilirmiyim aynı rapordan benim çift taraflı doğuştan kalça çıkıklığı var aynı işlemleri tekrarlayacağım yeniden müracat ettiğimde rapor için bir sorun cıkarmı ondan korkuyorum açıkçası bunuda cok uğraşıp almiştim ilaç falan kullanmıyorum bu engelim geçici birseyde degilki iyileşme olsun ama yas ilerledikçe hersey dahada zor oluyor sizce tekrar alma olasılığım varmı vergi indirimi raporunu şimdide gitme imkanım yok yeni işe girdim işkur aracılığı ile engelli kadrosuna özel bir eğitim kurumunda çalışıyorum teşekkür ederim iyiki varsınız bizleri aydınlattığınız için verdigniz bilgiler çok yararlı allah razı olsun
@earibagi tesekkürederim verdiğin bilgi için çook sagolun
slm hayırlı geceler herkese daha önceden yazdığım raporla alakalı 2 yıl süreli olan vergi indirim belgemle alakalı bilgi amaçlı yazıyorum ben bugun 03/09/2015 vergi dairesine müracat ettim 2 yıl süreli raporumu tekrar değiştireyim süresi bittiği için yeniden hastaneye sevk etsinler tekrar rapor çıkarayım dedim bu amaçla vergi dairesine gittim raporum elimde neyse konuya geleyim durumu anlattım ordaki memura ben yeniden bir rapor çıkarmak istiyorum bunun süresi bittiği için dedim 2 ay sonra emeklilik hakkım ın oldugunuda söyledim
memur rapora baktı ve aynen dediğini yazıyorum: altta yazan 2 yıl süreli yazısının hiç bir önemi yokmuş o tamamen bağımsızmış vergi dairesiyle benim vergi indirim raporum %44 memur bana dediki bu %44 yazan yerin üzerinde kırmızı yazıyla belirtiliyor süre o süre içinde rapor bittince yeniden yenilemek gerekiyormuş benim raporumdada böyle birsey olmadığı için bana dediki bu ömür boyu geçerli yeniden hiç bir zaman rapor çıkarmana gerek yok dedi ve bana bir tane işyerinin doldurması gereken bir forum verdi bunu işyeri doldursun bize getir vergi indiriminden yararlandığına dair işyeri onaylasın dedi 2 ay sonra günün dolunca emeklilik işlemlerini başlatalım dedi en altta yazan süre kısıtlamasının hiç bir önemi yokmuş memur öyle dedi bilginize VATAN CADDESİNDEKİ VERGİ DAİRE BASKANLIGINA GİTTİM
öncelikle bu tamamen yanlis bilgi hem seni vergi dairesi emeklilk işlemi yapmaz sgk yapar seni ordaki memur başından savmis iyisimi sgkya git gerekli bilgiyi ordan alırsın
Bende vergi indirimi aldim bir yil sureli yazyordu işime yaramadigi icin yenilmicem.bagkurda oyle bir kanun yokmuş olmuş olsaydi maaş otomatikmen kesilyor yani mutlaka yeniden heyete gireceksiniz tabi sevkle
Rapordaki sürenin bir önemi yok evet, ama vergi indirim hakkı süreliyse, o süre sonunda vergi indirimi hükümsüz hale gelir. Memur yanlış değerlendirme yapmış belli ki.
Vergi indirim belgesinde süre kısıtlaması var mı yok mu?
günayengin52
Siz ilk mesajınızda vergi indirimim 2 yıl süreli dediğinizden o bilgiye dayanarak cevaplar verdik.
Süre hastaneden aldığınız raporda ise, ancak işyerinize gelen vergi indirim belgesinde yani raporla gelen üst yazıda herhangi bir süre yazmıyorsa vergi indirriminiz süreklidir, raporun süreli olmasının önemi yoktur.
Yok işyerinize hitaben vergi dairesin tarafından gönderilen vergi indirimi yazısında 2 yıl süreli denilmişse 2 yıl dolduğunda vergi indiriminiz kesinlikle geçerliliğini yitirir, o vergi indirimine dayanarak erken emekli olmanız mümkün değil.
Aksini söyleyen nerde hangi makamda memur amir olursa olsun itibar etmeyiniz.
Vergi indirimi sürekli ise sgk emekliği de sürekli olarak onaylar çoğu zaman. Ama bazen, rapordaki hastalığın geçici olabileceğini düşünürse sgk, kontrol isteyebilir. Bunun bir kuralı yok. Tümüyle SGK'nın inisiyatifinde.
Bir de, vergi indirimine/emekliliğe temel olan raporun tarihinden sonra alınmış ve eski raporu geçersiz kılacak düşük oranlı rapor alınmışsa sgk bunu fark edip, sürekli vergi indirimine rağmen kontrol isteyebiliyor (bu da yeni mode!)