Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir şizofren olarak çalışma konusunda endişeliyim..?

Pickle

Aktif Üye
Konular
75
Reaksiyonlar
556
Herhangi bir işte tutunabilir miyim diye çok dert ediyorum. Annem çalışmamı istiyor.

Ben uzun yıllardır günlük hayatımda da tek başıma takılan biri oldum.

Okul olarak ilkokula etkinliğe gittik, ben durdum öyle. Hiçbir şekilde etkileşime giremedim.

Stajda insanlarla konuşulan yere vermediler beni. İletişim hatam yüzünden bir kadının "yazıklar olsun sana" demesi çok koydu. Zaten azıcık konuşuyordum, o bile problemliydi.

Yine söylüyorum annem çalışmamı istiyor ve benim endişem var.

Ben öğretmenim.İnsanlara terapi veren kişilerin toxic effect olarak kendilerininde terapi görmesi gerektiğini açıklayamam.Bazı şanslı insanlar var.Kadın avukat yanındakine şu adamı görüyor musunuz diye soruyor.Çünkü arada olmayan kişiler görüyor.Bence senin pozisyonunda da sorun olmaz.Rapor yazılan bir yere verebilirler veya hastahanede kaç kat var hangi bölüm nerde hangi çizgiyi takip etsin sigortası var mı gibi şeyler zor değil.Çocukluğunda yaşadığın olay o kadar da etki etmiyor sadece 100 yıllık bir bilimin kendince açıklamaları.

@NewDay, annem garson, satış elemanı vs. olarak çalıştırmak istiyor beni

@Pickle, Onu bilemiyorum ama benim için çalışamaz dendi 1 sene öğretmenlikte çalıştım.Kasa da bile duramaz gibi söylemler doğru değildi yani.

Günlük hayatta sadece evde kalırsan bu seni uzun vadede çok kötü etkileyebilir düşünsene bundan senelerce sonra sadece ailenle vakit geçireceksin (senin için şuan sıkıntılı bir durum olarak görünmeyebilir ama gelecekte moralini bozabilir ) , kendi paranı kazanamayacaksın malum bir de hastalık durumu var tabi hastalığın bu durumdan arkadaş ortamının olmamasından sosyal ortamının sadece ailenle olmasından kötü etkilenir bence

veya gerçekten tamamen insanlardan bağımsız olacağın bir meslek seçebilirsin mesela yazılım gibi tekrardan üniversite sınavına girersin yazılım okursun bir şirkete girme derdinde olmaz freelance çalışırsın veya sadece bilgisayarda kendi projelerinle ilgilenirsin

hatta üniversite okumanada gerek yok kendini bir seviyeye kadar geliştirip yine freelance çalışabilirsin

hatta ben zekiyim kendime güveniyorum dersen zaten iki yıllık mezunusun yalnız borsa danışmanı felan olabilirsin bak yine evden hiç çıkmadan para kazanırsın

Son düzenleme:
@Pickle,

Selam,

Satış elemanlığında, üzerinizde satış yapma baskısı olabilecek ama garsonluk bence tamam.

Yaş ve kondüsyon olarak uygunsanız Şizofreni Hastalarının yapabileceği bir meslek bence garsonluk. Çünkü müşterinin siparişini ona ulaştırınca sorumluluğunuz tamamlanmış olur. Tabii güler yüz, kişisel olarak prezentabl olmak gibi ekstradan şartları da vardır ama Ankara'da uygulanmış bir örneği var bu garsonluk mesleğinin.

Şizofreni hastalarının çalıştığı bir ''Mavi At Kafe Projesini'' ben yılar önce takip etmiş ve çok beğenmiştim.

Hastalar hem özgüven/para kazanıp hem de korumalı bir işyerinde hayata karışıyorlardı ve bu bence çok iyi bir fikirdi.

Şimdilerde proje ne durumda bilmiyorum ama bununla ilgili kısa bir tanıtım videosu ekleyip bitiriyorum.

Size bol şanslar dilerim.

EKPSS ile atanabilsen muhteşem olur. Sana fazla iş yükü de vermezler. Çalışmayan ama çalışmak isteyen bir ablan olarak sana tavsiyem, iş hayatın olsun. Bence zevkli ve verimli olmasının yanı sıra seni de geliştirir ve ayrıca para da kazanırsın.

Bu hastalıklarla tanıştıktan sonra aslında herkesde olan hastalıklar olduğunu anladım eşimin çalıştığı fakültede bir doktor piskoz hastasıymış avukat olan polis olan birsürü insan varmış bu şekilde ilaç dozu ayarlanırsa bence normal insanlardan hiçbir farkınız yok anneniz haklı daha çok toplumda var olmalısınız insanlarla bir arada daha çok bulunmalısınız olumsuzun üzerine gidin herzaman hakkkınzda en güzeli olsun inşallah🙏🏻

@sevgi07, evet bipolar olup doktor olan var tıp öğrencisi olan var benzer şekilde aynısı şizofreni için de geçerli mesele kaderden ziyade çaba sarf etme meselesi

Üst Alt