Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözü görmeyen ve epilepsisi olan kişi EKPSS'ye hangi gruptan girer?

GND

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlr benim bu sene 3. girişim olacak sınava ben epilepsi hastasıyım +sol gözümde problem var ben normalde görme engelliler grubundan sınava giriyordum bu sene sosyal hizmetlerdeki gmörevli beni zihinsel engelliler grubuna kattı şimdi bazı aklı evveller şöyle bişey diyor başvuru formunda zihinsel engelli yazar ama başka gruptan sınava girersin yada ÖSYM nin sözde doktor heyeti inceleyip başka gruba kaydırma yapar gibi şeyler söylediler ben böyle bir şey hiç duymadım sizce böyle bir şey mümkün mü ??? tecrübeli arkdaşların cevaplamasını istiyorum ...

Engelli Aday İşlemleri
Engelli adaylar, engellerini belirleyen sağlık raporlarını ve sınavda yardımcı isteyip istemediklerine
ilişkin dilekçelerini başvuru sırasında başvuru merkezlerine teslim etmekte veya posta ile Merkezimize
göndermektedirler. Gerek posta gerekse Başvuru Merkezleri kanalıyla Sınav Hizmetleri Daire
Başkanlığına ulaşan bu sağlık raporları incelenerek adayların özür durumlarına göre uygun ortamlarda
ve/veya okuyucu/işaretleyici yardımı almak suretiyle sınavlara katılımı sağlanmaktadır.
Ayrıca sınava katılan engelli adayların sınav uygulamalarının düzenli bir şekilde yürütülmesini
sağlamak amacıyla Merkezimizce sınav merkezlerine ÖSYM Temsilcisi gönderilmektedir. Bu
görevlilerin sınav sonrası vermiş oldukları raporlar tek tek incelenerek hazırlanan veri, söz konusu
engelli adayların sınav sonuçlarının değerlendirmesi aşamasında kullanılmaktadır. Sınavlara başvuran
78.431 engelli adayın raporları incelenerek engel türleri sisteme kaydedilmiş, sınav sonrası temsilci
raporları okunarak uygulama ile kayıtlı bilgiler arasındaki farklar giderilmiş ve değerlendirme işleminde
kullanılmak üzere elektronik ortama aktarılmıştır.

Görme veya sınıflanamayan kesinlikle Zihinsel değil Sen kendinin zihinsel olmadığını çok iyi biliyorsun zihinsel mental retardasyondur

Arıkan

ben kimseye zihinsel engelliyim demedim ki ??
bunu sen biliyonda sosyal hizmetlerdeki göerevliler bilmiyormu da beni o gruba yazdılar peki ????

Bilmiyorlar işte sorun orda onların hiç biri hastane tecübesimi var doktormu heyetmi hayır

Arıkan

yani ben şimdi zihinsel engelliler grubundan sınava giremiyecem mi ? o kadar sevindim yüksek puan alırım diye Allah kahretsin .. :( :(

Bilemiyorum ösym çakmazsa zihiselden 100 alırsın artık bizde 70 alcaz diye uğraşırız

yani işimiz şansa kaldı öylemi ?
bende o kadar sevindim umutlandım bu sefer atanacaz diye vay anasnı beee.... :(

100 bile çekse atamazlar.2 senesi yanacak farkında değil.

Yerleştirmede kurum yeni rapor istiyor.Orda zihinsel engelli olmadığınız anlaşılırsa atamazlar 2 sene beklersin.

Bu işi birtek siz yapmıyorsunuz şuan millet var gücüyle zihinselden girmeye çabalıyor.

Devlet bu tarz yanlış bildirim yapan insanları atamaz.

Son düzenleme:
Bilip bilmeme meselesi değil güzel kardeşim.Bu senin yaptığın kopya çekmek gibi oluyor.Kopya çekenler atanabildilermi?Birtek sen yapmıyorsun zaten bu işlemi binlerce kişi 50 takla atıyor zihinselden girmek için.Devlet bunu anlamaz zannediyorsan yolun açık olsun.

zendark

iyi madem ben kopya çekiyorum başkası da diyor ki ÖSYM bu raporları ankaraya genel merkeze gönderip orda bir heyet inceliyormuş bu evrakları eğer yanlışlık varsa bizi başka gruptan sınava sokuyorlarmış herkes bişey diyor anasını satım benim bu saatten sonra kaybedecek bir şeyim yoktur inceldiği yerden kopsun ....

Üst Alt