Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir çok rahatsızlığım mevcut. Nasıl malulen emekli olabilirim?

Nihal Sert

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 2001'den beri sigortalıyım
1800 günümü tamamladım.

Reaktif Hipoglisemi rahatsızlığım var ve ilaç kullanıyorum.
Boyun Fıtığı rahatsızlığından dolayı doktarlar kesin ameliyat diyor ama olmadım.
Sağ bacağımda Venöz Yetmezlik ve sağ kolumda Tenisçi Dirseği rahatsızlığı var. Allerjik Astım hastasıyım. Psikiyatri İlaçları kullanıyorum.

Bu hastalıklardan dolayı malülen emekli olabilirmiyim ne kadar işgörmezlik oranı tamamlayabilirim.

Beni Aydınlatırsanız Sevinirim :) :) :) :) :) :) :)

Halen sigortalı olduğunuz için bunu kaybetmemek için en güzeli sgk'ya maluliyet tespiti yaptırmaktır. Bunun için işten çıkmanız gerekmez. Bir kez malul sayılırsanız zaten yeniden rapor almadan işten çıkıp hemen malulen emekli edilirsiniz.
Birden fazla rahatsızlığınız olduğu için birşey söylemek pek mümkün değil. Bunların hepsinden maluliyet cetveli 'ne göre sigorta başlangıcından önce % 60 oranında maluliyetinizin olmaması, daha sonra bu seviyenin üzerine çıkmış olmak gerekir.

2-3derece trikusbit+1.derece mihrak kapak yetmez ligin var.. birden spap=3600 çıkıyor hafif derece purminel hipertansiyon var.. bey et doktorlarının bana verdiği puan=%10..

%71 olarak onaylanan raporumla nasıl emekli olabilirim?

Ben 2016 nın başında vergi indirimi ile %44 rapor aldım.. Sağlık bakanlığına itiraz ettim . 1 yıldan beri anca sonuçlandı ve hakem heyet %71 olarak raporu onayladı. Ama vergi dairesi bu raporu %56 ya düşürdü. Vergi indiriminden %56 yararlanırsın diyor..

Ben malulen emekliliğe müracaat edecektim şimdi ne yapmam lazım.

Benim oranların sadece ankilozon spondilitten %57 ..diğerleri kalp kapak yetmezliği %10..kuah %20 .. Uyku apnesi %5.. Hakem heyeti. %71 olarak onayladı.. Bu heyet raporu ile emekliliğe müracaat edersem onaylanırmı emeklilik

Nihal Sert

Rapor %90 olsaydı da malulen emeklilik başvurusunda kullanamazdınız. Malulen emeklilik başvurusu için sigorta müdürlüğünün sevki ile hastaneye gidip maluliyet tespitine dair rapor almanız gerekir.
Ayrıca malulen emeklilik ile Maliye'den elde edeceğiniz vergi indirim hakkının da bir ilgisi yok.

Bana bunu kimse demedi bir senedir... Zamanım boşa gitti..Bugün SSK ya gittim yeniden devlet hastahane sine sevk yazdı.. Gene uğraşıcaz 3-4 ay..

Peki son gittiğim hakem hastahane de aynı idi.. Bana 2 ay oldu hakem heyet kararı vereli. Aynı hastahane te yine başvurucam şimdi.. Adamlar demezmi sen heyete gireli 2 ay bile olmamış daha diye..

Sayın oturan boğa..

Ben vergi sindirimine itiraz ettim hakem heyet %95 i %71 olarak onayladı.. Vergi dairesi ankaraya gönderdi. Ankara hakem heyet hastanesi nin raporunu %56 ya düşürdü nasıl oluyor anlamadım.. Hani hakem heyet kararı kesin di...

Üst Alt