Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir böbreğim alındı. Diğerinde işlev sorunu var. Rapor oranı ne olur?

metalis

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
14 Yaşında taş nedeni ile tek böbreğim alındı şuan 32 yaşındayım.

En son böbrek tahlilleri yaptırdığımda problem olduğunu doktordan öğrendim sizce aşağıdaki verilere göre yüzde kaç oranında özürlü oranım olması lazım yardımlarınızı rica ederim.

24 Saatlik idrar tahlili

mikroalbümin (24h idrar) *256.27 mg/gün 0-30
kreatinin (24h idrar) 1200.5 mg/gün 800-2000
Proteinüri 465.5 mg/gün
İdrar Volümü *2450 ml/24h 800-1800

Spot İdrar

ALB/CRE Oranı 437.59

Ultrason :

Sağ böbrek izlenmedi (opere).
Sol böbrek boyutları 123X55 mm, böbrek konturları lobüle, parankimi yer yer incelmiş görünümdedir.Sol böbrek üstü kesim toplayıcı sistemde kaliektazi mevcuttur.Sol böbrekte milimetrik boyutta kristaloidler dikkati çekmiştir.sol böbrek orta kesimde 4,5 mm çapında taş izlendi.Sol böbrek normal konumdadır.Parankim ekosu narmaldir.Solid kitle izlenmemiştir.

Hayır protein kaçağı var bende emrebey19

Oran eğer %40 buluyorsa başvuru yapacağım bilginiz varsa lütfen yardımcı olurmusunuz

Tek Böbrek Sağlam ancak sürekli kontrol gerekiyorsa %25 veriliyor. Diye biliyorum diğer böbrek fonskyonları normal ise %12 veriliyor bana o şekılde demişlerdi.
Tek bökrekten % 40 Rapor almanız imkansız gibi diğer böbrek fonsyonlarına bağlı herşey.

kandaki kreatin 1,17 bende kretein değilde protein sorunu var onla alakalımı bilmiyorum.

Üst Alt