Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir ayağında platin olan kişi ÖTV'siz araç alabilir mi?

ibrahmsltk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamun aleykum
ogrenmek istedigim bi konu varda
benim dedem 28 yildir bir ayaginda platinden dolayi aksaklik vardi simdi de yasi 79 oldu epeyce elden ayaktan dustu biz annemle yani kiziyla birikmis sigortasiyla rapor cikarmak icin basvurduk universitede rapor 40 gun sonra kurumunuza iletilecektir diye mesaj geldi.. benim ogrenmek istedigim bu raporla arac alabilir mi dedem kendi adina yoksa tekrar bi rapor cikarmak mi lazim...ya da baska ne yapmam lazim yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tesekkur edrrim

ibrahmsltk

Dedenin manuel vitesli aracı kullanmaya mani ortopedik bir kısıtlılığı olmalı ve buna istinaden B sınıfı sürücü belgesi almalı. Ardından da "özel donanımlı araç kullanır" ibareli engelli sağlık kurulu raporu olmalı.

Dedemin arac kullanamaz tekerlekli sandalye kullaniyor belediye tarafindan verildi raporla zaten yasliliktan elini tam kullanamiyorda ve ayagi 20 yil onc3 kazadan dolayi ayagi aksiyor yani

Ben sadece malulen emekli olmasi icin basvurduk eger %90 rapor cikarsa alabilir myiz diye de merak ediyorum
Malumun malulen emeklilikte % lik deger vermiyorlar bu yzden rapor icin 200 tl yatirmaniz lazim dediler tekrar rapor icin...

Tesekkur ederim bilginiz ve ilginiz icin..

Yeni ogrendigim bilgiye gore dedemin sag taraf oma kemigi yoktur platin atilmasi lazimmis zamaninda attiramamis zamaninda sizce cikarmi bize

benimde şag kalça da platin var bende konuyu merakla takip ediyorum bigisi olan arkadaşlar katkı saglarlarsa bizlerde bilgilenmiş oluruz 2015 rapor aldım vergi indiriminden şimdi bir dahamı rapor çıkarmak lazım

Üst Alt