Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Her zaman gittiğin doktoruna sor bana var olan ehliyeti yenilemek için sürücü olur raporu verebilirmisin diye verirse aile hekiminden başla sevk edicek seni ilgili bölüme, bendede psikozdan rapor var yeni değiştirdim ehliyeti engel değil rapor
Merhaba. Bende bipolarım. 14 yıldır tedavim devam etmekte. Ehliyetim var fakat 6 ayda bir kontrol şartım var. Her 6 ayda bir sürücü sağlık raporu alıyorum. Bu raporu ehliyet ve ruhsatla beraber araç kullanırken bu her ikisi ile birlikte taşımamız grekli. Ehliyet alırsın ama doktora gittiğin zamanlardaki durum geçmişine bakacaklar ve bu duruma göre sağlık raporu verecekler. Eğer atak geçirirsen ve durumun hakkında olumsuz izlem bırakırsan ehliyetine geçici süreliğinede el koyabilme haklarıda bulunuyor. Bir sorun olursa DM yerine buradan beni etiketleyerek sorarsan iyi olur. İyi günler
Sağlık durumunda iyileşme olursa psikiyatri doktorunun bu 6 aylık süreyi uzatma şansı yok mu yeni sürücü sağlık raporu yazarken ?
6 ayda bir ne yapıyorsunuz nasıl bir yol izliyorsunuz heyete falan çıkıyor musunuz ?
@Polmiks, ben gözlük kullanıyorum. Gözlükle görme problemi yaşamadığım için bipolar olduğumdan dolayı sadece psikiyatri hekimine gözüküyorum. Aile hekimi gözlük kullandığım için gözlükle görme testi yaptı sıkıntı çıkmadı. Ama ehliyet kodunda hem gözlük kısıtlaması var hem 6 ayda 1 kontrol şartı var.