Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar teşhisi ile engellilik raporu almamın avantajı nedir?

Feyle

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Depresif şikayet ile Bakırköy'de tedavi gördüm ve bipolar teşhisi ile taburcu olup geri hizmete aktarıldım. Şu an çalıştığım kurumda ciddi bir mobbing yaşıyorum hastalığımı algılayamıyorlar ve engelli raporu almak istiyorum.

Bu raporun bana nasıl bir faydası olabilir? Hangi avantajları ve dezavantajları olur? Engelli raporum sürekli verilebilir mi?

Teşekkürler.

alabilirsin doktorunla konuş yardımcı olur

@[NirvaNa], Düzenli doktor takibim yok. Bir hafta önce muayene oldum doktor gir tabii heyete dedi ama bilmiyorum netice ne olur.

@Feyle,
benimde yoktu şansını dene sadece devlet psikiyatri hastanesi takipliydim ama raporu aldığım hastanede takibim yoktu ama bende şöyle bir olay oldu takip yapılan hastaneden evrak istendi hastanede yatmanız şansınızı arttıran faktör bence bi deneyin zararı olmaz

@[NirvaNa], Size yüzde kaç verilmişti? Siz de Bipolar mısınız?

ben bipolarım ama psikoz yazıyor raporda tam bilmiyorum neden 40 oran

@[NirvaNa], Teşekkürler bilgiler için. Sizin süreli mi rapor? Ne zaman almıştınız?

@Feyle,
malesef süreli 5 senelik verildi. 2023 de almıştım.lakin tedavim devam etmektedir

@[NirvaNa], İlk defa 5 yıl duydum. Genelde 2 senelik ya da süresiz görmüştüm.

Ben de bipolardan engelli raporu aldım. İkinci alışımda iki yıllık %40 verildi. Bir sonraki alışımda başka hastalıkta eklenince 1 yıllık verildi.

@anonymous, O zaman sadece bipolar üzerinden ilerlenirse her yeni rapor alınışında süresiz olma ihtimali artıyor.

@Feyle, evet ihtimal artıyor fakat artık süresiz verme ihtimalleri az. 3-4 yıllık veriyorlar

@Feyle, süresiz olup ÖSYM ye belgelerini yenileyen kişilerin yeni raporları hep süreliye çevrilebiliyor. O yüzden dedim

Üst Alt