Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar olup olmadığımı nasıl anlarım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan inflmas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

inflmas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Bana tanı olarak depresyon ve anksiyete tanısı ve kumar bağımlılığı tanısı kondu ama bipoların özellikleri okudumda bana daha çok uyduğunu düşünüyorum doktoruma belirtmem gerekir mi daha önce hiç bir işte 3 aydan fazla duramadım 2 kere askerden kaçtım böyle çok ani kararlar alıyorum maddi manevi kendimi hep sıkıntıya sokuyorum doktoruma ne belirtmem gerekir acaba

sana bazı sorularla seni test etmiştir. bana da reçeteye böyle yazıyor ama ilaç raporuna bakınca 2 defa unipolar almışım. 2 gündür 3 4 saat uyku zar zor uyuyorum bipolara dönme belirtisi borsayı kumar şeklinde oynuyorum ama bipolar değilim mani dönemi geçirmiyorum diye düşünüyor. senin de büyük ihtimal böyle

@Kumarbaz, hocam lütfen yanlış anlamayın amacım sizi eleştirmek ya da irdelemek değil sadece merakımdan soruyorum kumar oynadığınız zamanlar manide olmuyor musunuz

@Sarman, unipolar mani geçirmiyor ama bazı bipolar mani durumlarını geçirebiliyor. ben bipolar değilim mani geçirmiyorum ama bazı şeyleri ufaktan geçiriyorum. unipoların bipolara yani mani geçirme ihtimali yüksek

sadece anti depresan verilirse mani geçirebiliyormuş ben 25 yıl sadece antidepresan kullanarak büyük hata yapmışım bu kumarı tetiklemiş şimdi bana antidepresan yazılmıyor sırf antipsikotikler

@Kumarbaz, unipolarda olabilirim o zaman yani duydu durumum kumar yüzünden çok değişkenlik gösteriyor yoksa hastalıktan mı kaynaklı çözemedim bipolar ile depresyon anksiyete arasında nasıl bir fark var acaba

@Sarman, işte ben oluyorum gibi düşünüyorum ondan mesela kumar oynarken çok az uyurum ama hiç yorgun hissetmem bir de kazandığım zamanlar nerdeyse hiç uyumuyorum bile

@Kumarbaz, ilaç olarak ne kullanıyorsunuz ne tavsiye edersiniz bana selectra ve rixprr yazdı doktorum

senin hastalığını en iyi doktorlar bilir biz ilaç öneremeyiz

başka yapabileceğin bir seçenek yok. ama doktorlar senin hastalığını tam sana söylemez ve anksiyete ve depresyonun çok ağır çeşitleri de var. dr biliyor neyin var ne kullanman gerektiği

@inflmas, Askerden niye kaçtınız özel değilse hem de iki kez? Hadi birincide kaçtınız ikinci nasıl oldu? Askerden kaçmak kolay mı diye düşündüm mesajınızı görünce doğrusu.

@Istanbuladair, çok kolay çarşıya çıktınızda ya da izin kullanıp çıkıp bir süre gelmiyorsunuz zaten 6 güne kadar firar sayılmıyor kaçma nedenimde genelde anlık oluyordu zaten sürekli bir devrecilik ve komutanlarda mobing oluyor çarşıya çıkıncada bir anda işte anlık saçma kararla eve gitmişti diğer seferde hava değişimi işe onlar yollamıştı

@inflmas, Valla şaşırdım ne yalan söyleyeyim ben askerden kaçmayı daha zor ve imkansız hayal etmişim gözümde demek ki.

@Istanbuladair, yok kaçtıktan sonrası zor elbet yakalayıp geri kışlaya yolluyorlar ben hala askerdeyim mesela 37 günüm kaldı inşallah bitircemde yine aklıma saçma düşünceler geliyor ama az kaldı diye sabrediyorum

Bende şu tanı var bu tanı bana uyuyo gibi şeyler söylersen doktorun kabul etmez tecrübeyle sabit

@Carl Jung, doğru ama kumar bağımlılığım var diye hiç bipolar olabilirsin bir test edelim felan demediler kumarda da bu belirtiler olabilir diyip geçiştirdiler

Merhaba çok geçmiş olsun bu rahatsızlıklarınız askere gitmeden öncede varmıydı acaba askerdemi oldu @inflmas

bipolarsan neden askerlik yaptın ne adamlar var yahu millet askerlik yapmamık için morbid obez oluyor bile isteye arkadaşta mis gibi muaf olacak o halde gidiyor yapıyor

Kumar bağımlısı olunca da hemen bipolara yoruluyor nedense kumarı ondaki heyecanı, adrenalini seviyorsun işte bu kadar basit .:cool:

doktora gittimde doktor bipolar değilde dehb üzerinde durdu minesota kişilik testi ve yetişkinlerde dehb testi çözdürdü ama dehb olsam 27 yaşındayım bu zamana kadar farkederdim herhalde şuan bipolar olduğumuda düşünmüyorum ama ne sıkıntım var hala çözemedim

@inflmas doktorun kumar bağımlısı teşhisi koyduğunu da ilk defa duyuyorum ben de iddaa oynarım ama ufak atıyorum güvendiğim maçlara atıyorum lakin ocağımı söndürecek kadar da değil yani.

@burak67 10 yıldır oynuyorumdur ama ilk doktora gitmeye 5 yıl önce başladım kumar yüzünden kaç kez intiharın eşşiğne gelmedi. 5 aydır oynamıyorum ama işte hala kendimi psikolojik olarak iyi hissetmiyorum kumar dışı başka bir problemimde var gibi ama doktor daha henüz bir şey demedi 2 milyon yakın param gitti kumarda

20 günde teşhis konulmaz en az 3-6 ay arası

@inflmas ayrıca bipolarin her hangi bir testi veya kan testi yok kesin sonuç için yok

bana ilk olarak debresyon teşhisi konuldu. 2 yıl bu teşhisle tedavi gördüm ama psikoz göz ardı edildi. Daha sonra 4-5 yıl unipolar teşhisi konuldu. 8 yıl kadarda bipolar teşhisi konuldu. Söylemek istediğim bu teşhisler 10dk lık muayeneyle konulmaz. Şimdi ise 8-10 aydır şizoaffektife evrildi. Umarım sağlıklısındır. Buna bulaşınca ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalmazsın umarım.

@inflmas
Şikayetlerini söyle yeterli, buraya yazdığın şikayetlerin iki uçlu mizaç bozukluğuna benziyor evet ama bunlar tanı için yeterli değil klinik muayene şart.

Doktoruna şikayetlerin neyse onları söyle yeterli.

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt