Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar iki kişi evlenebilir mi?

dertas

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
21
Her ikisinin hastalık derecesi Yüzde 65 olan bipolar bey ile bipolar hanım evlenebilir mi

Son düzenleme:
Akıl sağlığı yerinde olmayanların evlenmesi yasal değildir.

Yüzde 65 fena bir oran değil hani

Boşanma gibi bir derdiniz mi var🤔

Seval hanım dertsiz insan yok derdi veya sorunu olumluya cevirebilmek var ha olmuyorsa dönüp gitmek var🙋‍♀️

O işte cümleler kadar kolay olmuyor... İnşallah siz mutlu olursunuz

Çiftin biri psikoz hastalığından muzdarip ise diğeri sağlıklı olmalı ya da fiziksel engelli olmalı.

İkisi de psikozlu bir durum çok vahim olabilir.

Ben aklımdan bile geçirmezdim.

Ben psikotik bir kadın olarak ruhsal hastalığa sahip bir erkek ile evlenmezdim. Beni idare edebilecek sağlıklı bir eş gerekiyor. Fiziksel engeli olsa nasıl bir engel olacak ve ben ona bakabilir miyim, onu idare edebilir miyim, sabredebilir miyim vs. o da muamma.

Ben olumsuz diyorum yukarıdaki örnek için.

@Samarra, iyi de neden kendini fiziksel engelliden üstün gördün ki, hep "ben ona bakabilir miyim, onu idare edebilir miyim, sabredebilir miyim" diye yazmışsın oysa tam tersi olur.

O sana bakar, idare eder ve sabreder.

Unutma akıl hastalığı olan sensin.

yasal prosedür nedir bilmem. şahsi görüşüm zor bir evlilik olur oran da 65 hani 40 da değil. çok sabretmek lazım ama iki taraf da hasta hangisi sabretsin. keşke oluru olsa herkes mutlu olabilse

@Elijah,

Arkadaşım açtığım konuya yaklaşımın nedir söyledin başka bir arkadaşın sözünün üstüne söz ve yorum yapmayalım lütfen

evlilik raporunda hiv aids gibi hastalıklar bakılır
evlenebilir raporu alır onda sorun yok

soru evlilik akdi ile ilgili değil
evlilik müessesiyle ilgili

@dertas, o benimki hakkında yorum yapmış söz hakkı doğdu. Yoksa karışmam dileyen dilediğini yazar.

@Elijah, felçli olduğunu düşün bir de karşıdaki kişinin. sen de tam tersini yapıp ruhsal hastalığı olanı gömmüşsün. :)

beyler sakin olun :) hadi şerefe ... güzelleşme vakti :)

@Samarra,

Benim kastım şu mesela bir gözü görmeyen veya bir kulağı duymayan veya bir ayağı aksak olabilir gibi hafif engelliler ile ruhsal engelli birbirini severse evlenebilir.

felçli ama akli dengesi yerinde 64,5 yaşında bir erkek ile yengeç burcu bipolar yukseleni ikizler akli melikeleri aydurumuna göre gelgitli 32 yaşında bir kadın evlenebilirmi ? sorusu geldi bir an aklıma

toplanalım arkadaşlar mevzu derinleşiyor :)

mevzu sulandımı acaba diyenler beğensin lütfen :)

Eğer evlenirsem, büyük ihtimal 2 ayda çökerim çünkü o da benim yaptıklarımı yaparsa sokakta yaşarız.

Kendi elinle kendi kuyunu kazmak istiyorsun galiba

en güvendiğim 4. hissim ile hissettim diyorsun :) :)
ah biz faniler halan 6. hisse güvenmekteyiz bir gun 6 nın guvenilmez bir his oldugunu anlıyacağız inşallah :)

tek yasamak da zor oldugundan tekrar degerlendırılmesınde fayda vardır

İki kişinin de ruhsal sorunları olması çok zor bir evlilik sürecine sebep olur diye düşünüyorum.

Üst Alt