Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastasıyım. Nasıl bir rapor almalıyım ki EKPSS'de sorun yaşamayayım?

Xeplion15

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba.Yaşım 25.Askerliğim Bipolar duygulanım bozukluğu teşhisiyle çürüğe çıktı.Yaklaşık 17 gün askerlik yaptım.Daha sonra bir özel bir devlet hastanesi olmak üzere 2 tane konulan teşhis : bipolar duygulanım bozukluğu ve paranoid tipte psikoz.Çalışmayı çok denedim fakat işler ağır geliyor daralıyorum ve yapamıyorum.Bir arkadaşım sağlık kuruluna müraacaat etmemi söyledi.

1 ) Sizce askerden ve hastanelerden almış olduğum teşhislerle engelli raporunu % 40 ın üzerinde alabilir miyim ?
2) Eğer % 40 ın üzerinde rapor alabilirsem rapor çalışabilir yada çalışamaz ibaresi neye göre veriliyor ? Yani psikiyatri hastalarına genelde hangisi veriliyor?
3) Çalışmaz yazdığı taktirde ekpss ve devlet kurumlarında tabiki şansım bitiyor.Çalışmaz yazdığı halde Özel kurumlarda çalışabilir miyim ?,
4) Çalışabilir yada çalışamaz yazdığı durumlarda devlet bana maddi bir destek sağlıyor mu ?
5) Hastalığım psikiyatrik olduğu için devlet kurumlarında veya özel kurumlarda iş bulma imkanım olur mu ( Tabi engelli raporunu alabilirsem )

Aslında heyete girip engelli raporu almayı çok zor kararlaştırdım.Beni kimse yanlış anlamasın lütfen iyi olduğumu zannediyorum ama psikolojik bakımdan pek de iyi değilim.Doktorum bana sana % 40 ın üzerinde verirler diyor.İyi tamam hoş da ben girdim heyete % 40 ın üzerinde çalışamaz aldım.Peki bundan sonra ne yapacağım nasıl iş bulacağım beni kim kabul edecek ? Dışarıdan bakıldığında mantıklı cevaplar verebilen normal biri olarak duruyorum tabi işin iç yüzü farklı.Askerliğim bile 17 gün sonunda bitti.Buna inanmak istemiyorum ama engelli raporu almayı haketmesem bile denemekte fayda var.Hiç değilse engelli iş ilanları falan var biryere girerim.Düşünceleriniz nelerdir ?

Saygılar...

merhabalar,

önce,eğer bu raporu almadan biryerde çalışabileceğinizi düşünüyorsanız almayın derim. ayrıca sabretmekte fayda var gibi. çünkü zamanla ne değişecek önümüze ne gelecek bilemeyiz. şu an genç işsizliği %40 ın yani engelimziin üstünde :) . şaka bi yana durum çok vahim.

ama dedim ya sabretmekte fayda var. hangi ilaçları kulandığınızı yazmamışsınız. dil ve bilgisayar öğrenmek faydalı olabilir.

cevapları da yazayım

1) evet alabilirsiniz
2) biraz şansa bağlı. doktorların da bana kalırsa psikolojisi bozuk. ama güzel giyinip gidince hiçbişey söylemeden sadece sorulan soruya cevap verirseniz bişey yazacaklarını çalışama z ibaresini koyacaklarını sanmıyorum
3) hayır siz matbu dilekçeyi yazarken amaç kısmına ekpss veya devlette kadrolu çalışmak atanabilmek için vs yazacaksınız.sorun çıkmaz
sorun başka taraflarda siz yeterki yeterli ekpss puanı alın.

4)ailenizin gelir düzeyi aylık 495 mi ne bi ibare var bu ibareyi geçmezse 2022 denen maaşı alırsınız. buda üç ayda bir alınmakta olup yaklaşık asgari ücret kadardır (üç ayda bir yaklaşık 1 kere asgari ücret)

5)özeli bilmiyorum ama devlette ekpss puanına veya kpss puanına bakar

raporu alacaksanız resmi olarak ibraz etmeniz gerekenler dışında kimseye söylememenizi öneririm. veya biraz olsun umut vadedebiliyorsanız almayın derim zira bu rapor duruma göre ehliyet almanızı engelleyebilir veya kııstlanmanıza sebebiyet verebilir veyada stigma denen durumu yaşamanıza neden olabilir ve n çok şikayet edilen kısım bu son söylediğimdir.

eğer psikiyatri kliniğine kendi rızanız dışında (zorla) yatırılmış iseniz bu raporu almayın yada psikiyatri biliminin işlevsiz olduğuna neredeyse size göre bir safsata olduğunu düşünmüşseniz ve kendinizi geliştirebileceğinizi düşünüyor ve güzel hayalleriniz varsa almayın derim.

sevgiler..

Ahmet bey e devletime girildiğinde sigorta girişime çıkışıma bakıldığında 10 taneden fazla işe girip çıkmışım ve yapamadığıma kanaat getirdim.Burda açıkça birçok şeyi yazmak istemedim.Kullandığım ilaçlar lithium lithirulden cipralex abiılıfy rileptid solian ından tutunda en son iğne verdiler 2tane 15 günde 1 olmak üzere.Xeplion ve fluaxnal diye bir iğne.Bunun haricinde seneler önce 150mg lık xeplion olup günde 15 16 saat uyuduğumu bilirim ihtiyaçlarım dışında ayağa kalkamıyordum.Çok zor dönemler atlattım.Sicilim yok fakat kavgadan hır gürden vücuduma da bir çok darbeler aldım.Bıçaklandım,kafam yarıldı vb...Tabi yaş itibariyle biraz topladım çok fazla belanın içine girmemek için uğraşıyorum.Belki 30-40 a yakın farklı ilaç kullandım hatta en son balıklırum hastanesinden ekt dediler .Gittiğim bir devlet hastanesinden de istiyorsan yatıralım dediler.Bu seferlik son kez bu ilaçları kullan olmazsa yatış vereceğim demişti.

Yani AHMET BEY şöyle diyebilir miyiz? Eğer çalışmaz yazarlarsa 3 ayda 1600 liraya ile geçineceğim.

Lacoco

yani bunu bilmiyorum çünkü oda gerçkleşmeyebilir çünkü aile gelirinizin belirttiğim meblanın üzerinde olmaması gerekli. ama tersi de olabilir çünkü atanan birsürü kişi var bu şeklde ..tam olarak ümit ile korku arasında olmakta fayda var diyebiliriz

ayrıca dediğimi yaparsanız iyi olur . güzelce giyinin ve soru sorarlarsa soruya cevap verin. sormazlarsa birşey söylemeyin , bişey olmayacaktır görünür bir probleminiz yoksa tabi.

Sağolun Ahmey bey hiç değilse biraz da olsa aydınlandım.Görünür bir problemim yok.Teşekkür ederim hakkımızda hayırlısı olsun...

Hocam istihdam için istediğinizi belirtin.atakların sıklığı azaldı ama devam ediyor deyin ki bu kısmen düzeldim demek.verirler %40 rapor.istihdam ı da işareterler.haa ne zaman siz hiç düzelme yok dersiniz o zaman %70 yazarlar.bu da çalışma olanağı yok demek.Yok tamamen düzeldim derseniz kocaman bir "0" alırsınız.

Bipolar hastasıyım.Lütfen yardım

Merhaba.Yaşım 25.Askerliğim Bipolar duygulanım bozukluğu teşhisiyle çürüğe çıktı.Yaklaşık 17 gün askerlik yaptım.Daha sonra bir özel bir devlet hastanesi olmak üzere 2 tane konulan teşhis : bipolar duygulanım bozukluğu ve paranoid tipte psikoz.Çalışmayı çok denedim fakat işler ağır geliyor daralıyorum ve yapamıyorum.Bir arkadaşım sağlık kuruluna müraacaat etmemi söyledi.Kullandığım birçok ilaç oldu en son xeplion ve fluaxnal iğne verdiler.

1 ) Sizce askerden ve hastanelerden almış olduğum teşhislerle engelli raporunu % 40 ın üzerinde alabilir miyim ?
2) Eğer % 40 ın üzerinde rapor alabilirsem rapor çalışabilir yada çalışamaz ibaresi neye göre veriliyor ? Yani psikiyatri hastalarına genelde hangisi veriliyor?
3) Çalışmaz yazdığı taktirde ekpss ve devlet kurumlarında tabiki şansım bitiyor.Çalışmaz yazdığı halde Özel kurumlarda çalışabilir miyim ?,
4) Çalışabilir yada çalışamaz yazdığı durumlarda devlet bana maddi bir destek sağlıyor mu ?
5) Hastalığım psikiyatrik olduğu için devlet kurumlarında veya özel kurumlarda iş bulma imkanım olur mu ( Tabi engelli raporunu alabilirsem )

Aslında heyete girip engelli raporu almayı çok zor kararlaştırdım.Beni kimse yanlış anlamasın lütfen iyi olduğumu zannediyorum ama psikolojik bakımdan pek de iyi değilim.Doktorum bana sana % 40 ın üzerinde verirler diyor.İyi tamam hoş da ben girdim heyete % 40 ın üzerinde çalışamaz aldım.Peki bundan sonra ne yapacağım nasıl iş bulacağım beni kim kabul edecek ? Dışarıdan bakıldığında mantıklı cevaplar verebilen normal biri olarak duruyorum tabi işin iç yüzü farklı.Askerliğim bile 17 gün sonunda bitti.Buna inanmak istemiyorum ama engelli raporu almayı haketmesem bile denemekte fayda var.Hiç değilse engelli iş ilanları falan var biryere girerim.Düşünceleriniz nelerdir ?

Hocam özelde bu raporla iş bulmanız çok zor.iş vermezler kolay kolay...ben de bu rahatsızlıktan rapor aldım.devlete öğretmen olarak atanmaya çalışıyorum.

siz kısmen düzeldiğinizi ve istihdam için istediğiniz söyleyin verirler sıkıntı olmaz.

Bu arada haberiniz var m bilmiyorum ekpss başvuruları bitti.nisanda sınav var

Evet haberim var.Hiç değilse aldığım bu raporla engelli iş ilanlarına bakıp inşallah biryere girerim.2sene sonra var ekpss artık onu bekleyeceğım.Belki belediyelere falan başvuru yaparım alırlar vs vs.İlginize teşekkür ederim.

Engelli raporuyla özelde iş bulabilir miyim engelli iş ilanlarında ? Zara D&R veya başka yerler arıyor şansım olur mu ?

Üst Alt