Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastalığım var. Engelli raporu alma prosedürü nasıldır?

bipolarbirgenç

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhabalar,

26 yaşındayım, bipolar teşhisimi 2016 yılının sonunda aldım özel bir poliklinikte. Hastaneye yatış olmadı, ayaktan tedavi oldum. Bu doktorlayken ilaçları aksatmam nedeniyle tekrar atak geçirdim. Yaklaşık 1 sene kadar özel poliklinikte tedavi gördükten sonra devlet hastanelerine gittim. Devamlı olarak 10 senedir ilaç kullanmaktayım. İlk teşhisi aldığım hocada yoğun bir psikoterapi aldım, sonrasında devlet hastanesindeki bir hocadan ne kadar alınabiliyorsa o kadar (malum randevular 10dk) aldım, uzun bir süredir de ilaçlarımı sağlık ocağından yazdırıp kullanmaktayım ve psikoterapi almamaktayım. Ailemin durumunun olmaması nedeniyle hep bir yerlerde çalıştım, çalışmaktayım. Son 4 senedir sigortalı olarak çalışmaktayım. Bazen çok zorlanıyorum, depresyon ve sinir boşalmaları ara ara kendini gösteriyor ama idare etmeye çalışıyorum.

Bipolar birinin engelli raporu alabildiğini bilmiyordum. Süreç hakkında kafamda soru işaretleri var. Bu hastalık devamlı şeker hastalığı gibi bunun farkındayım ancak engelli raporu alabilir miyim bundan emin değilim, heyete girsem bana sizce yüzde 0 verme gibi bir durum söz konusu olur mu ya da yüzde 20 vermek gibi, bu süreç hakkında, doktorların tavrı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Doktoruna bir danış ne olur oran diye.Ben sordum vermeyiz dediler başvurunca verdiler ama yinede sabit bir şey yok.Kurul kararına bağlı.

@Carl Jung arkadaşımızın belirttiği gibi
bir test veriyorlar psikolog bazı resimler gösteriyor neye benziyor diyor heyete giriyorsunuz .

ben2 veya 3 sene oluyor raporu alalı aynı şekil 2016 da rahatsızlandım fakat benim ki ağır olduğu için ilk devlet sonra yapamadığım için özele gittim hastane yatışım oldu uzun süre tedavi oldum yattım tekrar tedavi olup yattım en son yatışım 2023 sanırım dwvlette yattım ama zordu lafı biraz uzattım çünkü sizinle aynı zaman rahatsızlanmışız çok geçmiş olsun diliyom bana en büyük faydası heralde ulaşım ücretinin ücretsiz olması.

@Sailor-Trader sağlik raporlarinda genelde vucuttaki cesitli yerlere bakildi genelde. Cigerler-dinleme-kan testi gibi. Onun disinda iş mulakati belirleyici oluyor genelde benim deneyimledigim kadariyla. Saglik raporu (iş icin olan) genelde özel kurumlarda tamamen formalite gibi gelmistir bana.

İs yerine bildirmedim hiç bipolar durumunu.

hastanede yattığım arkadaşım bipolardı %40 veya %80 veriyorlar diye biliyorum devamlı takipte olduğun doktorundan epikriz al hangi devlet hastanesinden alacaksan raporu o psikiyatriste ver kararı o verecek %40 veya 80 1800 gün üstü sigortan varsa malulen emeklide olabilirsin Allah yardımcın olsun

@Sailor-Trader benim calıştığım işi soruyorsaniz yiyecek icecek hizmetleri. Servis kısmında çalışıyorum genelde. Komilik-garsonluk gibi.

@ragnar çekindiğim kısım özel poliklinikten sonra devlette duzenli gittim bir doktora sonrasinda bu hoca özele gecince ilaclari saglik ocagindan yazdirdim devamli. Şuan düzenli beni kontrol eden bir psikiyatr yok aslinda. İlacimi aile hekimim yaziyor. Elimde evrak olarak olanlar şu: 2018 yılında özel psikiyatrdan durum bildirir, hastaligimi ozetleyen iki adet rapor imzali kaseli. E nabizdan kullandigim ilacin dokumu. Bir hafta sonrasi icin devlet hastanesinden randevu aldim, bu konu icin elimdeki evraklarla hocadan epikriz raporu istesem uygun olur mu sizce, açıkçası kötü niyetli gibi gözükmek istemiyorum.

@bipolarbirgenç, bence etkili olur ya devlette gideceğin doktor iyi niyetliyse yardımcı olacaktır benimkine ilk defa gitmemize rağmen epikriz verdik engelli raporu istedik adam direk verdi ama şart koştu raporu burdan alıyorsanız takibe buraya gelin dedi o kadar

Hastanede yatmadan mı epikriz raporu alacak anlamadım?

@Pickle,1 sene özel klinikte yatmış zaten oradaki doktorundan alacak

Üst Alt