Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastalığım var. Engelli raporu alma prosedürü nasıldır?

bipolarbirgenç

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
8
Merhabalar,

26 yaşındayım, bipolar teşhisimi 2016 yılının sonunda aldım özel bir poliklinikte. Hastaneye yatış olmadı, ayaktan tedavi oldum. Bu doktorlayken ilaçları aksatmam nedeniyle tekrar atak geçirdim. Yaklaşık 1 sene kadar özel poliklinikte tedavi gördükten sonra devlet hastanelerine gittim. Devamlı olarak 10 senedir ilaç kullanmaktayım. İlk teşhisi aldığım hocada yoğun bir psikoterapi aldım, sonrasında devlet hastanesindeki bir hocadan ne kadar alınabiliyorsa o kadar (malum randevular 10dk) aldım, uzun bir süredir de ilaçlarımı sağlık ocağından yazdırıp kullanmaktayım ve psikoterapi almamaktayım. Ailemin durumunun olmaması nedeniyle hep bir yerlerde çalıştım, çalışmaktayım. Son 4 senedir sigortalı olarak çalışmaktayım. Bazen çok zorlanıyorum, depresyon ve sinir boşalmaları ara ara kendini gösteriyor ama idare etmeye çalışıyorum.

Bipolar birinin engelli raporu alabildiğini bilmiyordum. Süreç hakkında kafamda soru işaretleri var. Bu hastalık devamlı şeker hastalığı gibi bunun farkındayım ancak engelli raporu alabilir miyim bundan emin değilim, heyete girsem bana sizce yüzde 0 verme gibi bir durum söz konusu olur mu ya da yüzde 20 vermek gibi, bu süreç hakkında, doktorların tavrı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Epikriz raporunu alıp kurula git %40 verirler

Doktoruna bir danış ne olur oran diye.Ben sordum vermeyiz dediler başvurunca verdiler ama yinede sabit bir şey yok.Kurul kararına bağlı.

@Carl Jung arkadaşımızın belirttiği gibi
bir test veriyorlar psikolog bazı resimler gösteriyor neye benziyor diyor heyete giriyorsunuz .

ben2 veya 3 sene oluyor raporu alalı aynı şekil 2016 da rahatsızlandım fakat benim ki ağır olduğu için ilk devlet sonra yapamadığım için özele gittim hastane yatışım oldu uzun süre tedavi oldum yattım tekrar tedavi olup yattım en son yatışım 2023 sanırım dwvlette yattım ama zordu lafı biraz uzattım çünkü sizinle aynı zaman rahatsızlanmışız çok geçmiş olsun diliyom bana en büyük faydası heralde ulaşım ücretinin ücretsiz olması.

@Sailor-Trader sağlik raporlarinda genelde vucuttaki cesitli yerlere bakildi genelde. Cigerler-dinleme-kan testi gibi. Onun disinda iş mulakati belirleyici oluyor genelde benim deneyimledigim kadariyla. Saglik raporu (iş icin olan) genelde özel kurumlarda tamamen formalite gibi gelmistir bana.

İs yerine bildirmedim hiç bipolar durumunu.

hastanede yattığım arkadaşım bipolardı %40 veya %80 veriyorlar diye biliyorum devamlı takipte olduğun doktorundan epikriz al hangi devlet hastanesinden alacaksan raporu o psikiyatriste ver kararı o verecek %40 veya 80 1800 gün üstü sigortan varsa malulen emeklide olabilirsin Allah yardımcın olsun

@Sailor-Trader benim calıştığım işi soruyorsaniz yiyecek icecek hizmetleri. Servis kısmında çalışıyorum genelde. Komilik-garsonluk gibi.

@ragnar çekindiğim kısım özel poliklinikten sonra devlette duzenli gittim bir doktora sonrasinda bu hoca özele gecince ilaclari saglik ocagindan yazdirdim devamli. Şuan düzenli beni kontrol eden bir psikiyatr yok aslinda. İlacimi aile hekimim yaziyor. Elimde evrak olarak olanlar şu: 2018 yılında özel psikiyatrdan durum bildirir, hastaligimi ozetleyen iki adet rapor imzali kaseli. E nabizdan kullandigim ilacin dokumu. Bir hafta sonrasi icin devlet hastanesinden randevu aldim, bu konu icin elimdeki evraklarla hocadan epikriz raporu istesem uygun olur mu sizce, açıkçası kötü niyetli gibi gözükmek istemiyorum.

@bipolarbirgenç, bence etkili olur ya devlette gideceğin doktor iyi niyetliyse yardımcı olacaktır benimkine ilk defa gitmemize rağmen epikriz verdik engelli raporu istedik adam direk verdi ama şart koştu raporu burdan alıyorsanız takibe buraya gelin dedi o kadar

Hastanede yatmadan mı epikriz raporu alacak anlamadım?

@Pickle,1 sene özel klinikte yatmış zaten oradaki doktorundan alacak

Engelli raooru alman emekli olmana etki etmez. Engelli emekliliğine hak kazanmak için sgk il veya ilçe müdürlüğüne gidip iş gücü kaybına dayalı sevk isteyeceksin. Onlarda seni hastaneye sevk edecek, psikiyatri bölümüne girerken ilaç raporlarını göster gerisi heyetin takdiri

bende hep aslarinin konularina salva oluyorum ama hastaede yatmadan rapor olmuyor mu 52 tasşdayim ama boyle durumlarda benasiri ensise yaparim.evde pc 7x24 aciktir duzensiz yatip kaltigimdanhic kapatmam 12 haziranda polkinik randevum var ilk amacin bir teshis almak cnku resmi bir teshisim yok 20-25 senedir dfoktora gitmedim limde hic bir resmi dokumanta yok tek yazili olan kimsenin gormecegi sey 1996 yilinda aslerligimi yarken aldigim elverisli degildir vermeli e devlete askerlik sorguyaninca cikiyorsa bunu kimse goremez ayrinlarinada ulasmaz
gozumdegormuyorartik elimde 30 sene nce ozel veakeride bi test yapmsialrdi boyle yuzlerce sorul bol tekrarli son ozamanyapmstim
konuyu dikkatle takip ediyim 10sene once hastane yatislari resmi belgleri olanin ne muahame ediyorlar ben 30 ksur senedir hasta olmasina hastaimda devletin haveri yok 25 senedir belkide hic bir hekimed egorunmedigimden

benim umudum psikari disinda hafif sekerimde var ve artik hozume ayagima damarlarima sinirleirme etki ediyor bugun degilse 5-10 sne icinde ciddisorunlara sebep olucak gibi su an ayagimda his jaybi var 4 mayista dahileden verielk nseer ilaclari yani sira verilen yuksek b vitaminleri ile o bik duzeldi 4 sene sonraama damarindurumu kotusiyo goumun durumuna ancak yazi ortasi gidebicem orda ne var bilem umudum hafif seyretsem bile hayatimi etkiedigi icn bie sekerle eninde sonunda orta uzunvcadede benimde bir rapor alabilmem

3300-3500 mu ne prim gunum vardi 2007 giisli oldugu icinyarim emeklik icin bile 4500 gune 60imda bile emekli olamiyorum 3 sene daha ne calsiabilirim ne de bunu odiyebilirim aciktanı adar yasamiryidan da emin degilim diyince kziyorlarda bu kadar saglimi dikkat etmezken isleri bu kadar kıtesirken biraz daha yaslanirsamanne 7* baba 90 derken eninde sonucta bu yaratigim guvenli surunen ama yasaidigm ortam biticek ortada hicgelisiz guvecesiz kalicam belk iir raorcikartisak emekli maasiyla gecinilmezde bari cok agir yuk oolmama ihtmaim olur.
yoksa ben ne cok maik ne cok depresif oluyorum ama iste para yok umutyok gelecek yok derken isan akramsar kot dusuncelere suruklenyor

konudisi cok olmasada banada onerisi olanlar olursa ne yatiyim psikatriye gitgimde 12 haziranda bi kac dkta ne diyim ne soriyim
bifaha yaziyorum radevuyu anaalsi amacim bi kachafta once epey kortydum bugunlerde biraz topalradim ama 2 aydir iyi deigldim genel saglik vucud iflas etmisti yuksekseker tansiyon derken bu heye cikamkicin bascuru normal hastane rafecusu gibi mhrs den mi kovanaak yoksa doktorlar bu islere baslayabiliyorlarmi

kendini cok ifadeedmiyor olmanin hissleriyle cok fazla kendimi tekrar ediyorum
en azindan burdaki insalarin cogu yabiliyor ya anliyor yada aynidurumdalar baska yerlerde hic anlamiyorlarda
bide asiri kotu duruma dusmuyorsun diyede aldirmayanlar var ever surnurekde olsa 30seneiyi kotyu aadim ama artik olmuyornokrasina varmis olabilirim
ni ok arkadas donemdonem atakalrla kotesirken benatak geciyorum evet ama hic duzgun kalimde yok 30-40 sene arada dalganip hafif ama her daim hasta hafif ama hic normali olamayn sekilde gidiyor.
panik atak oldum simdi demicem o derece olmadi ama burayi okuyunca birden kaygi basti biraz az biraz fealstimya yatiracaz seni falan bir durum olusa yada heyet icin haftaarca yatirip kontrol edicez deseler 1 aksamligina deseler bil beni afakanlar basabilir.100 turlu stres yaatirim kendime
ustelik sadece parasizliklaalakli degil eski kafali degisik sevmedigimden armaya kapanmis yani daha dogkrusukonturu biel btmsi 16 senelik bi tuslu antika telefonla kalirim ortada haber bile vermem evedekilere benden izin aladada yatiramazlar heralde bu kendine kiyacakmisriskli gibi durum olmadikca kendime yada baskasina zararimyoksa dimi

burdaki arkadaslari okuyunca benden kotu hallere girmelrineragmen calismislar hataşnş devm ettirmisler
ben kedimisenelerce eve katip yurume mesefisi disinda bi yerlere gitmeyip omru hayatmda bi kiz arkadasim falan bile olmadi ot gibi geldim gidiyorum
bu cok kotesip hasane gidene kadar 10senedr hastaneye bile gitmisitm skerim icin bile kontro ldisydim sonotobuse gecen aydan once 2018 dis cektirmeye gitgimde binmisitm okmeydanina mayis basida taksim ilk arima gitmek icin ilk kez ozamandan beri otobuse binmis oldum

disari cikma fobimalan yoksadece evde kendi ortaminda takilip stres ekstreseen yani kacinistim bu kadar senedir.

keske gencken daha degismeye acik olaydim
ozamanl tipta ilaclarda bugun gibi degildi.
bana o donem doktorum convulex epilesp ilaci vermsiti mdiemi ve bagirsaklarimimaf etmsti o yuzden ksa surelerde biraktim doktorada kizip biraktim belki coazum olur diye durumumuz cok yokcok medyadik bi doktora da gitmistim o cok gencken

beni okuakta nalamkta zordur
bi cok arkadasinaksina benim cocuglumgan dikat etkisligi dislexi beyninduradan hizlnamasi baska sorunlar derken sadece anlam bozulmalari degil cok agir imla hatalarida yaiorum

okumasi imknizlasiyoer bazenondunce ben bile kendimi okuyup anldigim olur

30 senedir inkarla yasadim gittim artik vucud kaldirmiyor bittim sanirim.ve bende bir gelecek yok benim icinduruyor

hastenden bi kereden teshoste konmacaktir heralde raoru heyeti kisimlarini sonrakiasamalrdir elbeet
ama bi resmi teshs alabilrsen direk bari ruh sagligi merkezlerine drek basvurabiliyim yoksa illa hasaeker sevk mi etmesi gerekecek

@Pickle evet. Hastanede yatışım söz konusu olmadı. Hastaneye yatırılmam gündeme gelmişti fakat o zamanlar 16 yaşında olduğum için hastaneye yatışım olmadı, annem sorumlu olarak baktı bana.

@ragnar yanlış anlaşılmak istemem. Özel poliklinikte teşhis aldım. Hastaneye hiç yatmadım. Yaklaşık 10 senelik bir bipolar bozukluk öyküm var.

@sucre_ aslına bakarsanız malulen emekliliği pek arzulamıyorum. ekpss'ye girme imkanım olabilirmiş bipolar olduğumdan, daha çok bu konudaki imkan dikkatimi çekti diyebilirim.

bu başlığı işlem yaptıktan sonra veya işlem sırası bittikten sonra sırayla güncellemeniz mümkün mü ben de belki alırım diyorum ama emin olamasam da...
tabi sebepleri konuşulur ama. resmi prosedürü şu şekilde biliyorum ben : ilk önce mhrs den randevu alıyoruz. şurasını anlamadım ama sanırım e nabızdan beyan da alınacak yada buna benzer birşey. sonrasında en çok merak etiğim devamlı gittiğimiz bir doktor varsa onu nasıl seçebilriiz. dahası gelişen güncellemelerle oluşacak sonuç yani karar nasıl olacak. benim merak ettiklerim bunlar şimdilik.

aslında rapora ihtiyacım yok. ama meb en son çıkarttığı yönetmelikle anladığım kadarıyla resen atama yı faal duruma getirdi. bir başlık açayım onla alakalı.

gnec yasin gercekten cok genc zati bu yasa emeklilik olmaz ilerisi icin olabiir olursa
kesin guncelle burayi ogrenelim bizde faydalanilim

gencken bi ozen gostereydik babam calsirken yanina haftada 1-2 yasina gtigimde bi sgorta girisleydi yaydik eytli olmasam bile bugun belki bi ilerde guvence imkanim olrdu
gss prmi odemek bile belimizi bukuyordemesede 1981 lira zorluyor yinede

elinden geleni ayp simdi cook gencsin onunde uzun sneler var ama benim gibi sallama gun gelir belki bisiler lazim olur
o sirada hafifpanik olup basligini da sisirdigim icin ozur dilerim

ben okul orken hocalarin dikkat etkligi hipartiviyte den haberi yoktu bi polarms diger sorunlarmista bilgileri 70lerden klam yarim yamakti
internet oncesi devir kimsenin bisi bilmedigi devirlerdi.
bugun en azindan insalar bilgiye ulasamiyor cozumde bulaibliyor
askerde sansa askeri hasyaneye dusmesem bugun olmus bile olabilrdim
acenlikte iyi hisemiyorum diye gittim izmir hayataki hastane doktor 20 kise 1 dkda hepsimizihovaladi

eger kotu durumlara dusncelere girerseniz enazindan bugun destek almasi vozum bulmasi daha kolay hem devlet hem ozelkolay cok kolay degil ama eskilere kiyasla fena degil

merakla bekicem guncemesinizi neler yatiginizin

aynı benim hayatım gibi. eskiden askerde teşhis konuluyor ama normal devlet doktorları teşhis koymuyor. Allah şifa versin ben de bipolar teşisliyim 25 yıldır antidepresan kullanıyorum depresyon adı altında ama asıl sıkıntı bipolar. devlet bize yardım etmek istemiyor teşhis koymuyor böyle yaşamamızı istiyor geçmiş olsun

Üst Alt