Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastaları EKPSS'ye hangi statüde girecek?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
skolyoz23 ben bipolar hastasıyım 2018 de ortaöğretimden sınava girmeyi düşünüyorum zihinselmi? ruhsalmı? bunu memurmu belirliyor?

dissosiyatif sınav başvuru zamanı aile sosyal politikalar bakanlığına raporunuzla beraber gidiyorsunuz, eğer zeka geriliğiniz yok ise yani bunun hakkında elinizde bir rapor yok ise, örnek ıq testi raporları vs eğer bunlar yok ise zihinselden giremezsiniz zaten
normal mevcut raporunuzda yazan değil, ayrı olarak istiyorlar bu raporları

eğer bunlar yoksa genelden gireceksiniz

yada görmüyorsaniz gözden girersiniz, işitsel probleminiz varsa işitmeden girersiniz ama bu tür hastalığınız yok ise genelden girersiniz
yani zihinselden yeni kanuna göre yukarıda yazdığım raporları gösteremeyenler , engelli raporunda zihinsel işaretli olsa dahi sınava zihinselden değil genelden giriyorlar

o yüzden bu tür raporu olmayan kişiler ben zihinselden giriyorum diyorlar neye güvenerek diyorlar anlamadım, sonra sınav zamanı genelden girdikleri zaman dona kalıyorlar :)
zihinsel adı üstünde sorularında saat görseli veriliyor saat şu an kaçı gösteriyor diyor ??
sizin böyle bu derece bilmeyecek kadar rahatsızlığınız var mı ??

zaten devlet zihinsel olmadan zihinsel olarak sınava giren kişileri şu anda tespit edip kurumdan men edecek

Skolyoz23 raporunda zihinsel engelli yazmadığı halde sınava zihinsel kategoriden nasıl girebiliyorlar ? Kimse bakmıyor mu rapora ? Denetlemiyor mu bunları ?

@Zamanın Ötesinde bilmiyorum nasıl yapıyorlar ama artık raporunda zihinsel yazsa bile yukarıda yazdığım raporları sunmayan kişiler zihinsel engelli değiş genel engelli sayılıyorlar o katagoriden giriyorlar

devlet şu fetö olayını biraz bitirdikten sonra sahte raporlara yada illegal yollarla alınan raporlara veya dediğim gibi zihinsel olmadığı halde zihinsel sınava girenlere yaptırım yapacaklar. yaptırım da kamu haklarından men edilecek. bunu ak parti milletvekili söylüyor

çogu kişi raporunda mental kapasite yazmadıgı halde zihinselden girdi kimlerin girecegi kulavuzda yazıyor zaten zihinselden ama memurların bilgisizligi başvuranında zihinselden hakkı olmadıgını bildigi halde zihinselden girip yüksek puan aldılar

** Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSALBOZUKLUKLAR alanında, Özür Oranları Cetveli'ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlevbozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:20-34), Çok ağır (IQ: 20'nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel grubualanında “Zihinsel engelliler yazılmalıdır. Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL,RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR alanında yukarıda belirtilen zekâ işlevbozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında “Genel engelliler yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise “Ruhsal ve Duygusal yazılacaktır.

Engel bilgisinde yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklarbulunan adayların yanlış, yanıltıcı bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bilgilerinde gerçeğeuymayan hususlar tespit edilen adaylar, sınav/yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekler ve budurumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Üst Alt