Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar duygulanım bozukluğu tanımlanmamış ne demek?

Birİsimm

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Bipolar duygulanım bozukluğu tanımlanmamış tam olarak ne demek arkadaşlar bilen var mı, e-devlet ilaç reçete sorgulamadan baktığımda bu tanı yazıyor sadece ilaç reçete için yazılmış olabilir mi? Tam olarak bipolar mı oluyor bilen varsa aydınlatabilir mi?

Doktorunuz tanıyı ne koydu hangi şikayetten gittiniz bunlar önemli

@samedo99, Tanımı sormadım ki şikayetlerimi anlattım çıktım ilaç reçetelerime baktım Bipolar duygulanım bozukluğu tanımlanmamış yazıyordu ben de çok şaşırdım çünkü hiç manik olmuyorum sadece ağır depresyondayım.

Ne ilaç kullanıyorsun bilmiyorum ama bazı ilaçlar için bazı tanıların girilmesi gerekiyor. o tanıyı girmezse ilacı sgk karşılamıyor. örneğin kaprazdi denilen bir antipsikotik var bunun ilaç raporuna şizofreni yazmaz da organik olmayan psikoz yazarsa ilacı ödemez. umarım anlatabilmişimdir. inşallah sadece gelip geçici bir depresyondur

@Ben_Claudius, yani ilacı karşılamak için yazmış olabilir ve benim böyle bir rahatsızlığım olmayabilir. Yanıtınız ve ilginiz için teşekkür ederim bu arada çok güzel açıklamışsınız.

@samedo99, Hiç manik atak yaşamadan da bipolar olunabiliyor mu çünkü asla riskli davranışlar, aşırı para harcama, coşku, heyecan yok hep ölü gibiyim.

Üst Alt