Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk hastalarında aniden dine yönelme sebepleri?

anonymous

Aktif Üye
Konular
362
Reaksiyonlar
484
Bipolar bozukluk hastası bir kişi neden aniden dine yönelir? Kendini dine adamış gibi yaşamaya kalkar?

ilaç içmeyince hafıza, beyin aktivitesi canlanıyor
daha önce dini ihmal ettiyse doğal olarak ona önem veriyor

kimi alışveriş, kimi cinsellik, kimi saldırganlık kimi yardımseverlik şeklinde aşırılıklar oluyor
muhakeme zaten yok

mesela zekat min.40ta1 hadi yüzde 10 versin ama neyi var neyi yok bağışlamaya çalışabilir
"Eli sıkı olma, ölçüsüzce eli açık da olma; sonra kınanacak, kendi kendine hayıflanacak duruma düşersin!" bu ayet aklına gelmeyebilir

ya da aklı başında bile değil namaz kılmaya çalışır, odaklanamadığı için iyice suçluluk hisseder
gibi

@anonymous, hastayken bazen alim sanırım kendimi mani döneminde dine aşırı yöneliyorum hatta nefsi levame ye çıkıyor ibni sina buna nefs patlaması diyor bence insan nefsi emmareden ibaret bazı dönemler nefs mertebeleri yükselip düşebiliyor bu da tanırının oyunu insana

Böyle hastalıklar olması insana çaresizlikle birlikte büyük korku da verebilir
Kişiler de bu nedenle dine sariliyo olabilirler tanri dan yardım isteme ve tanrı bana şifa verecek diye dusunup iyi hissedebilirler
çünkü başka çareleri yok hissine kapilabilirler bu da dine yönelme yapabilir
Ya da işte ne biliyim kendini tanrı , peygamber , dahi vs sanabilirler
Tam olarak bilmiyorum bunlar sebep olabilir diye düşündüm mantık olarak

Şu da olabilir mantık olarak
Şimdi bu tür hastaliklarda kişinin sosyal yaşamıni buyuk oran da etkiler ve belki yalnızlığa sebep olabilir
Yalniz kalan kişiler de dine yönelebilir çünkü bi hastalığa karşı mücadele veriyodur kişiler ve bu nokta da dine yönelebilirler o yalnızlık hissini azaltmak için .
Mantık olarak bu da sebep olabilir diye düşündüm ama ille de sebep bunlardir demiyorum yanlış anlaşılmasın .

hiç inanmayan bipolar olamaz mı? kendisini peygamber kadar büyük görmek dine bağlılık mı? ben kendimi üstün zekalı sannediyordum ama akıl hastasının tekiyim

Sen kendin mi koydun o teshisi kendine , uzman doktor mu koydu

Akil hastasinin tekiyim diyosunya

albay doktor yazmış evrak gizliydi kimseye gösteremedim

akıl hastası olmasam ilaçsız sıkıntısız yaşardım bu hayatı ama yaşıyamıyorum

Anladim , geçmiş olsun
Şimdi senin dediğin hiç inanmayan bipolar olamaz mi ( mantık olarak olabilir )
Ama bence dine yonelim ya da yonelmeme kişilik ozellikleriyle ve özgüvenle de alakali olabilir belki
Ya da tamamen hastalık ve onun beraberinde gelişen sorunlarla dine yonelim olabilir ya da tersi yonelim olmayabilir
Ya da alti ay dine yonelip altı ay yonelmeme de olabilir
Mantık olarak yani

Dine yönelme sadece bipolar hastalarına özgü bir durum değildir.. Misal ben de şizofrenim 2 seneye yakındır namaz ibadetimi her gün gerektiği şekilde yapmaya gayret ediyorum. Mental olarak rahatlamamı sağlıyor. Psikolojime de iyi geliyor

@Kumarbaz, din bir inanç işidir inanırsın yada inanmassın kimi bilir kimi bilmez illa bir insan bipolar diye inançlı yada inançsız olmaz

@Kumarbaz, akıl hastası olabilirsin belki bende akıl hastasıyım ama akıl hastalığı akılsız olman demek değildirki akıl hastalığına yakalamış çok akıllı insanlarda var

@Descartes, peki çevreden aldığın bildirim de değişiklik farkediyormusun yani insanlarla etkileşim gibi

Konu bipolar olanlarin aniden dine yönelme sebepleri neler olabilir ama
Anonymous Bey başlık açmış bu soruya cevap ariyo

@Mustafa788, insanlara hoş görünmek için namaz kılmıyorum ama tabi ki olumlu geri bildirimler alıyorum.

@anonymous, mesela sizde hangi donemlerinizde ortaya cikiyor bu durum?

Manik olan biri kendini dev aynasinda gorebilirmis tabiri caizse. Buyuklenmeyle alakali o donemde.
Depresif oldugunda da siginma ihtiyaci diyebiliriz.

Onemli olan dine yonelisin psikotik ozellikli olmamasi.

Bir de normal, saglikli bir insanin da kimi zamanlar daha dindar oldugu, kimi zamanlar dini takmadigi olur.

Asiriya kaciyor musunuz mesela bu onemli?

sonuç olarak psikolojik sorun varsa aşırı dine veya dinsizliğe yada başka farklı dinlere yönelebiliyoruz. dini insanların bazıları da psikolojik sorunlu olabilir. teröristler din için ölen ve öldüren insanlar bence normal insanlar değil. ben akıl hastalığımı kabul ediyorum ve mantıksız işler yapmış olma ihtimalim yüksek. şimdi birayla ilaç alıcam tam mantıksız zevk işi yapacam

Üst Alt