Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilişim konusunda iş bağlamında tavsiyeleriniz!?

Black-Tie

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
74
Merhaba arkadaşlar.

Ben kendimi fullstack web development konusunda geliştirmek istiyordum bunun için yabancı bir proje olan theodinproject açık kaynak kodlu kursunu takip ediyordum.

Bilgisayarıma virtualbox kurup ubuntu yükledim ve gerekli git ve github programlarını kurdum. Git versiyon kontrol zaten ssh ile repoma bağlama yaptım githubın.

Ancak CSS flexbox konusunda takılınca pek ilerleme sağlıyamadım.

Ne zaman başlasam bir yerlerde takılıyorum. Aynı zamanda motivasyonu şöyle kaybediyorum ne kadar uğraşırsam uğraşayım bir iş bulabilcem mi? Ondan sonra bildiklerimi unuttuğum için başa dönüyorum.

İşletme lisans mezunu olmak üzereyim daha önce Elektronik mühendisliği başlayıp uzun yıllar mezun olamadım ilişiğim kesildi.

Onun dışında elektrik teknikerliği diplomam var. Ancak engelim nedeniyle mesleğimi yapamıyorum.

Şuan Bilgisayar bakım onarım ve frontend kurslarına gitmeyi düşünüyorum bir aksilik çıkmazsa.

Bilgisayar bakım onarım olcak mı bilmiyorum el titremelerim oluyor lehim yaparken sorun olabilir.

İş bulmak istiyorum yaş artık 30 hayata çok geride kaldığımı düşünüyorum.

Bilişim konusunda iş bulmak için kurs veya materyal yapılcak tavsiyeleriniz varsa yazarsanız çok memnun olurum iyi forumlar.

Merhaba,

Bence şimdilik full stack hedefini bir kenara bırakıp HTML, CSS ve temel JavaScript’e yoğunlaşın. Küçük projeler yapın, GitHub’a yükleyin ve her unuttuğunuzda başa dönmeyin. Yazılımcılık her şeyi ezberlemek değil, unuttuğunu nerede bulacağını nereye soracağını bilmektir.

İş bulma konusunda diploma tek başına kapıyı açmıyor, kurs sertifikası da kapının zilini ancak bir kez çalıyor. Kapıyı asıl açtıran şey, GitHub’da görülebilen birkaç düzgün proje ve bunları nasıl yaptığınızı anlatabilmeniz.

Size nacizane önerim altı aylık sade bir yol çizin:

• HTML ve CSS temelleri
  • Flexbox ve Grid
  • Temel JavaScript
  • Git ve GitHub
  • Üç küçük, bir orta ölçekli proje

Sonrasında frontend, test veya teknik destek alanlarından birine yoğunlaşmanızı önerebilirim

Hocam eğer amacınız para kazanmak ise sadece yazılım işine bakmayın. Basit bir web sitesi yaparak google adsense onaylı sitelerinizi yüksek fiyatlara anında elden cıkarabilirsiniz. R10 gibi webmaster sitelerini takip edin. Artık yapay zeka çok ilerliyor. Bence 5-10 sene sonra birçok şey için yazılımcı ihtiyacı kalmayacak. Youtube Adsense artbitraj gibi konulara bakmanızı tavsiye ederim

Şu an bir google adsense onaylı site 15-20 bin arasına rahat gider. Harçlık olur en azından motive eder sizi

Merhaba,

Şu aşamada ai odaklı eğitim-sertifika programlarına bakmanızı öneririm. Her geçen gün tahmin edilemeyecek boyutta gelişiyor. 2008 yılından beri web developer & frontend developer olarak çalışmaktayım. 6 aydaki yapay zeka güncellemeleri bu meslek gruplarını çok etkiliyor.

(48 saatte çözemediğim çok basit css hatasını, yapay zekaya bilgisayarımı kullanma izni vererek 35 saniyede hatayı düzeltti.)

Merhaba,
Bence en büyük hatan takıldıkça en başa dönmen. Yazılımda özellikle CSS, JavaScript gibi konular ilk etapta unutulur; önemli olan ezber değil, tekrar karşılaştığında çözebilecek seviyeye gelmek.

Fullstack hedefini biraz bölmeni öneririm. Önce HTML, CSS, JavaScript ve Git/GitHub tarafını oturt. Flexbox’ta takıldıysan komple bırakma, sadece o konuya yoğunlaşıp küçük örnekler yap. Sonra 2-3 gerçek proje çıkarıp GitHub’a koy. İş görüşmelerinde kurs sertifikasından çok ne yaptığını gösterebilmek işe yarıyor.

30 yaş da bilişim için geç değil. Teknik geçmişinin olması ayrıca avantaj. Engel nedeniyle donanım tarafı seni zorluyorsa yazılım, test, teknik destek veya web tarafına ağırlık vermek daha mantıklı olabilir.

Kendine 3 aylık net bir plan koyup sürekli başa dönmeden ilerlersen tablo çok değişir. En önemlisi bir konuyu bitirmeden diğerine atlamamak.

@engellibilgi, yazılımcı nedi diye sorasım geldi ?

hocam kendini geliştiremeyen yazılımcı veya firma sonu 10 seneyee kadar belliancak burda yazılımcının keendini geliştirmesi ve kendini ai ye entegre hale getirmesi
özetle ai si asistanı gibi kullanan bir solution developer olmak zorundadır
yoksa gelecekte sektörde yer bulamaz

kısaca ai sonrası developer lar kendini solutipn management olarak yenileyecek coder tarafını ai dediğimiz yardımcı personel yapacak
gelecekte ai bu şekilde konuşlanaamtır fikrimce

Ben birçok alan gibi yazılım işininde tamamen ortadan kalkacağını ya da saysının ciddi oranda azalacağını düşünüyorum ama dediğiniz gibi de olabilir sadece fikir yürütüyorum. Sonucta siz sektördesiniz ben sadece para kazanma işleriyle ilgilendim bu zamana kadar. Hobi gibi yaptım para da kazandım. Önerileriniz değerli

@engellibilgi, Ben de tamamen ortadan kalkacağını düşünmüyorum ama iş tanımlarının ciddi biçimde değişeceği kesin. Özellikle rutin geliştirme işlerinin bir kısmı azalabilir; buna karşılık sistemi anlayan, doğru mimari kuran, yapay zekâ araçlarını verimli kullanan geliştiricilere ihtiyaç devam eder. Yazılım bilen biri için mesele artık sadece kod yazmak değil, problemi doğru çözmek olacak kanaatimce. Meslek olarak şuan icra ediyorum ben ama genelde kod kısmını güvenlik amacıyla inceliyorum gerisini araç kullanarak hızlı yaptırmaya gayret ediyorum. Ama yine de incelemek zorundayım. Genelde işimiz artık biraz daha proje yönetimini ifade ediyor.

ben de ai ile oyun geliştiriyorum. online kurslara çok baktım ben de aynı sen gibi bir noktadan sonra kopuyosun ve negatif düşünceler sarıyor. ama bir proje üzerinden gidersen (şu an yaptığım gibi) hem işi öğreniyosun hem de kolay kolay motivasyonun düşmüyor. kervan yolda düzülür misali proje yaparak öğrenmeyi kendi tecrübelerimle daha faydalı buldum.

Üst Alt