Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgisayar programcılığı diploması bilgisayar işletmenliği sertifika yerine geçer mi?

FIRTINA77

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar

Bildiğiniz üzere Ekpss 2017 tercihler dün başladı... Bilgisayar Programcılığı önlisans mezunuyum... BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI DİPLOMASI BİLGİSAYAR İŞLETMENLĞİ SERTİFİKA YERİNE GEÇER Mİ... Bilgisi olan varsa paylaşbilir mi ona göre tercih yapıcam...

Şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.....

FIRTINA77 Benim bildiğim geçer. Çünkü bilgisayar öğrenmek için milli eğitim bakanlığın açtığı kurslar sayesinde bilgisayar işletmenliği sertifikası alıyorsun ama bilgisayar programcılığı daha detaylı ve daha fazla bilgi sahibi olduğunu gösterir. Yani bilgisayar hakkında bilgin daha kapsamlıdır. Bende bilgisayar programcılığı ön lisans mezunuyum.

Evet geçerlidir.
Arkadaşlar puanlarınızı paylaşır mısınız? Ben de programcıyım. İstanbul tercihi yapacak mısınız?

yuksel77 verdiğin bilgiler için teşekküler.. yasemin2013 öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkkürler.. puan 65 tercihleri daha yapmadım....

bende meslek edindirme kurslarından aldım sertifikanın üstünde bilgisayar kullanımı yazıyor alırken sordum hepsi aynı dediler ayrıca üniversitede bilgisayar dersim vardı çogu buda geçer diyor fakat şu anda nerdeyse bütün okullarda bilgisayar dersi var neden sertifika istensin o zaman diye düşünüyor adam ben garanti olsun diye sertifika isteyen yerleri pek yazmadım şimdi derler bu sertifikada bilgisayar kullanımı yazıyor diye ne olur ne olmaz şu anda bilgisayar kullanımı yazan sertifikayla atanıp memur olan varmı

bende de bilgisayar donanım uzmanlıgı kursu sertifikası var belediyenin açtıgı 6 aylık kurs

işletmenlik sertifikası yerine geçer mi ?

Ticaret lisesinde bilgisayar dersi var isletmenlik yazılabilir mi bu durumda.

Bilgim şu doğrultuda arkadaşlar,

Lisans için transkrip
Önlisans için programcılık veya benzeri bilgisayar müfredatı olan okullardan mezun olmak;başka bölümler için bu dersi aldığınızı transkript ile kanıtlamak sanırım en az 2 dönem)
Lise için, en az 2 dönem bilgisayar içerikli ders almak
veya dışarıdan MEB onaylı bilgisayar işletmenliği (veya bilgisayar kurslarından biri) sertifika almış olmak
yani belgelendirebildiniz müddetçe geçerli arkadaşlar

Üst Alt