Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgisayar işletmenliği sertifikası atanmada ne kadar etkili olur?

darkjusticer

Yasaklı Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
İyi günler...
Tercihlerimde çoğunlukla bilgisayar işletmenliğini işaretledim. 2003 yılında MEB den onaylı aldığım bilgisayar kursu sertifikam var ve bilgisayar konusunda (yazılım) epey bir tecrübeye sahibim. 3 boyutlu mimari modellemeden photoshop'a, web tasarımından video montaj, ses düzenleme, grafik tasarım ve animasyon yazılımlarına kadar yüzlerce programla çalıştım. Bilgisayar işletmenliğinin 4001 kodlu memurluktan avantajları nedir acaba... ? Bir bilgisayar işletmeni aşağı yukarı ne kadar maaş alır ? Yükselme durumları nedir ?

darkjusticer
MEB den aldığın sertifikayı ösym ye bildirdiysen avantajın çok yüksek %80 dir. bildirmediysen %51 dir.

sedatgedik

MEB den aldığım sertifikada WORD-EXCEL-POWER POİNT gibi dandik programlar için eğitim gördüğüm yazılı, ayrıca ösym için bildirmem gerektiğini bilmiyordum. Resmi kurumlar arası bir bilgilendirme olması gerektiği kanaatindeyim. İşkurda kaydım olmasına rağmen bir tık gelemedi bana... Herhalde yaşadığım şehrin dezavantajları...

darkjusticer

eğerki ösym ye sertifika bildirisi yapmazsan atamalarda MEB sizdeki bu tecrübeyi görememektedir bunun için atamada sorun yaşama olasılığı var. çünkü atamadan sonra münakata çağırıyorlar buda münakat olarak sizin için avantaj olur bildirim esnasında hem farklı iş vermezler hem kendi işinize adapte olursun. eğerki bildirim yaparsanız atama esnasında bu tecrübenizden haberdar olurlar buda işinizi kolaylaştırır çünkü ösym de bilgiler güncelleme yaptıgınız alanlarda yer alan eğitim kısmında almış polduğunuz sertifikalar ve kurslar alanıda mevcuttur.

sedatgedik

Peki bilgisayar işlenmenliği için atamam yapılırsa sertifikayı göstermem yeterli değil mi ?
ayrıca ösym nin sağlık durumu / engel bilgilerim yazan sekmesinde, işitme engelli raporum olmasına rağmen ve ekpss ye girmeme rağmen "Geçerliliği devam eden Sağlık Durumu / Engel Bilgisi bulunmamaktadır." yazmakta

ÖSYM aday işlemleri sitesinde sertifikaya dair bilgilendirme yapmak için herhangi bir yer yok. Bunu nereden yapmam gerekecek ayrıca size teşekkür ediyorum.

sertifika adı altında bakarsan evet yok ama aldığınız kurslar adı altında bakarsanız var hatta bende bunun için bilgisayar kursu almak istedim 3 ay belediyeden kültür merkezlerinden ama almadım vazgeçtim. kişisel bilgilere bir göz atın vardı. kendinizde yazabilirsiniz. eğer yoksada kaldırmışlardır o zaman ama avantajınız yüksek inşallah güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Teşekkür ederim. Allah sizinde gönlünüze göre versin. Bendeki işitme engeli ve sosyal fobi büyük dezavantaj oldu. Yaşadığım şehir entelektüel açıdan ve imkanlar açısından son derece verimsiz.

bende işitme engellisiyim ve bende sivaslıyım :D
sivas dışınada tercih yapma hakkınız var bilgin olsun.

sedatgedik

İlk tercihimi sivasta normal memurluk için yapmıştım babamın aklına uydum. Zaten lisansta tek yer vardı sivas için, inşallah sivas gelmez:eek: Bu şehirden kurtulmak istiyorum ;)

Sertifikaların ÖSYM ile hiçbir ilgisi yok arkadaşlar, işkur değilki orası, sadece diplomaya bakar, nitelik kodlarında sertifika istiyorsa onu atandıktan sonra ibraz etmeniz gerekiyor kuruma giriş esnasında. Bu konuda gösterebileceğiniz bir yönetmelik veya kılavuz mevcut mu?

Suskun Mutsuz Umutlu
Bende öyle tahmin ediyordum. Hayırlısı ne yapalım

bayz
Bende ilk defa girdiğim için sınava bu konuda yeterli bir bilgim yok. Elimizdeki sertifikalarınnın referansları MEB de olması gerekir. Onu ona göre değerlendirebileceklerini umuyorum.

Üst Alt