Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bıçaklanma sonucu ayak düşüklüğü oldu. Bastonla yürüyorum. Hangi oranda rapor verilir
Merhaba arkadaslar... Araniza yeni katildim. Oncelikle hepimize cok gecmis olsun.
Benim 23 subat gunu sol bacaktan 10 yerimden bicaklandim. Bunlardan biri kasiktaki atardamara ikisi kabama altisi siyatik sinirimi zedelemis ve biri bogrume gelmek uzere toplam 10 yerimden bicaklandim.
Dizimde menuskus ve on capraz baglarda da zedelenmeler mevcut. Atardamara 40 mm greft yerlestirdiler.
Fizik tedavilerimi oldum. Fakat ayakta bir dusukluk soz konusu. Yurumeyi bastonla yapabiliyorum
Bana verilecek oran sizce nedir?
oranın ne olur bilmiyorum ama geçmiş olsun demek istedim. Bunlar nasıl yaratıklar ki bir insanı 10 kere acımadan bıçaklayabiliyorlar ya. Yemin ediyorum böyle olayları duyunca sinir oluyorum. Her yer it kopuk kaynıyor resmen.
Geçmiş olsun üzerinden ne kadar zaman geçti ? Hemen verilmeyebilir rapor doktor tedavi süresi isteyebilir .Mesela bir ameliyat daha veya ilaç veya fizik tedavi vs yollar sunabilir
ferdicol Geçmiş olsun
Bende oğlum için uğraşıyorum,iğneden dolayı şubat ayından beri düşük ayak var.Sağ siyatik sinir zedelenmesi.Biz rapor aldık ama 1 yıl süreli.Siyatik sinir zedelenmeleri iyileşme süresi en erken 1 yılmış süreli rapor veriyorlar yni. Bu raporda tabi emg sonuçlarında etkili emg testini mümkünse engelli raporu almadan engelli raporu vermeye yetkili bir hastanede yaptır.Özel merkezlerde yaptırdığın emg dikkate alınıyor ama sen işini sağlama al.
Biz şubattan sonra 30 gün tedavi gördük emg de %20 iyileşme var dediler düzlme başlamış dediler.2 ay daha fizik tedavi gördük geçen hafta yine emg yaptırdık aynı hastanede.Bu kez sonuçlar çok kötü çıktı.Fizik tedavi gördüğümüz halde 2 ay önce yanıt alınabilen yerlerden yanıt alınamaz olmuş.Gata da bir doktorla görüştük 6. ay bitmeden ameliyat olsun dedi,zaten başkada çaremiz kalmadı.Haftaya ameliyat olacak.İnşallah düzelir atlatırız.5-6 aydır perişanız gezmediğimiz dolaşmadığımız profosör kalmadı.Herkes başka birşey söylüyor aklımız iyice karıştı.Bazıları düzelir bazıları düzelmez,bazılarıda düzelmesi yıllarca sürer diyo.
Sonuç olarak durum kötüye gidiyo.Zaten 1,5-2 yıl içinde düzelmezse artık öyle kalır diyorlar.Seninkide ağustos 23 de 6 ay doluyor.Ameliyatla düzelme şansın azalıyor.Kas erimeside başlamıştır sende ,bizde kas erimesi başladı.Dediğim gibi gelecek hafta ameliyat olacaz gelişmeleri yazarım.İnşallah çaresi bulunur.
Tekrar geçmiş olsun
Polat Geçmiş olsun umarım iyileşir sağlıgına kavuşur ... Kasları dert etme kasların gelmesi çok kolay birşey fizik tedavi ile. Yeterki ayak olabildiğince saglam bassın yere . Bu arada b12 takviyesi alsın . 1 seneden sonra iyileşme duruyor malasef
Oncelikle saol subat 23 de olay oldu akabinde greft yerleatirdiler 2 ay fizik tedavi gordum suan gunde 2 sefer 300 mg lycra ve gunde 2 sefer b12 ve 2 seferde 600 mg neruda aliyorum ama yarim saatten fazla yurudugumde yatacak yer ariyorum kendim 2. Bir ameliyat soz konusu degil sinirlere oan mudahale edilmesi gerekirken oncelik hayat kurtarma oldugundan greft ameliyatini yapmislar suan da coumadin diye ilac aliyorum yukarida saydigim ilaclarin uzerine
Cok saol sizede cok gecmis olsun benimde bacakta erimeler mevcut. Ben zaten emg filan oamangazi tip fakultesinde cektiriyorum
Tedavim orda oluyor ameliyatimi filan orada yaptilar ama sinirlere ellenmedi hic ameliyat demiyorlar. 6 tane bicak darbesi oldugundan ve kullandigim ilaclardan dolayi. Peki % kac verdiler oglunuza buarada ins atlatirsiniz ameliyati. Allah kimseyi bu durumda birakmasin bana da soylenen sinitler belli bir zaman iyilesir ve sonra da bu sekilde kalir bu agrilarla yasamaya alis ogren dendi. 2 ay fizik tedavi aldim faydasi hic olmadi ve ustune devlet bu kadrina musade ediyor denip fizik tedaviyi bitirdiler.kardesime cok gecmis olsun tekrardan
ferdicol Sağol
Bir yıl süreli %40 verdiler.Biz rapor alırken bize 1 yıl ftr devam edecek dedi.Bende 1 yıl devam edecek ama devlet en fazla 60 gün karşılıyor ,özelde fizik tedavi günlüğü 100 tl den başlıyor dedim.Raporda birşeyler yazdılar 1 yıl fizik tedavi görebiliyoruz ama belli bir miktarını yine biz karşılayacağız.
ferdicol
Bizim gittiğimiz yerin fizik tedavi günlüğü yani 1 saati 100tl,ayda 2000 tl ediyordu biz sadece ayda 400tl karşılıyorduk kalanını devlet karşılıyordu.Bu miktar fizik tedavi yaptırdığın yere göre artar ama azalmaz.Biz çok yere sorduk en uygunu buydu bunlar özel fizik tedavi merkezleri ssk anlaşmalı.
Biz heyete girdik bir hafta sonra verdiler sanırım Ankara dan oran verdiler tam olarak bilemiyorum çünkü oğlum daha 8 yaşında vergi indirimi felan için başvurmadık sadece ftr ve engelli hakları için başvurduk
Ben ilk ftr yi ozel hastanede olmustum devlet karsilamisti 600 tl msj gelmisti daha sonrakini osmangazi tip da oldum ben suan vergi indirimi ve engelli haklari icin basvurdum. Ben tedavi gorurken bir emg cektirdim 6 ay dolmadi greftten dolayi 2 ay gec cektirmek zorunda kaldim tekrar cektirirlermi yoksa o emg ve mr gecerli olurmu bir bilgin var mi? Birde olaydan dolayi meniskus ve on caprazbaglarda da zedelenme var ona da oran cikar mi ki....
ferdicol
Ankara ya gidip gitmediğinden tam haberim yok ,sadece bir hafta sürdü rapor almamız.
Diğerlerinden oran verirlermi bilmiyorum.
biz 6 ayda 3 defa özelde 1 defa eğitim araştırma hastanesinde emg çektirdik.
anladım. suan bana osmangazi tıp fakültesinde dorsal kord stimilasyonu takılacak. eger oran düsük gelirse ikincisinde gecerim diye düsünüyorum. cünkü kalp damar 4cm damar eklediginden bana %20 vermiş. sürekli olarak ama fizik muayene hala cevap vermemis onu bekliyorum. eger ondan istedigim oranı alamazsam bu sefer bu stimilasyonu da ekleyecegim.
Arkadaşlar oranım %26 siyatik sinir zedelenmesinden geldi. Kalp damara verilmemiş. belime pil ( dorsal kord stimilasyonu ) takıldı. İtiraz edip psikiyatriyi ve de pili koymayı düşünüyorum. 6 aydır tedavi görüyorum konulan tanı ağır deprasyon. deprasyon ve pil den oran alan varmı?
merhaba herkese geçmiş olsun. bende de 3 ay önce silahla yaralandım. mermi belime isabet etti. belimde l4 de kırık oluştu sinir kesisi oluştu ve düşük ayak oldu. iyileşmek için fizik tedaviye ilave birşeyler yaptınızmı. yada çevrenizde bu hastalıktan kurtulan varmı. alınan bu %20 engelli raporu nerelerde ne işe yarar.
Öncelikle çok geçmiş olsun. ibrah85 fizik tedavi pek işe yaradığını söylemem ama prosüdür gereği fizik tedavi aldım. En son olarak da ağrılardan duramadığım ve yürüyemediğim için algoloji bölümüne sevk edildim ve orada dorsal kord stimilasyonu ( ağrı pili ) yerleştirdiler bu hastalıktan pek kurtulan duymadım. bu %20 oran pek işe yaramaz yanına hastalık filan katman lazım. bana sorarsan şayet psikiyatri tedavisi almaya başla ve onu da kat. Ozaman biraz daha şansın artar. tekrar çok geçmiş olsun.
son olarak da ağrılardan duramadığım ve yürüyemediğim için algoloji bölümüne sevk edildim ve orada dorsal kord stimilasyonu ( ağrı pili ) yerleştirdiler bu hastalıktan pek kurtulan duymadım.