Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin'de doku kaybı için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

ipeksi

Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
5
merhaba sol frontalde geniş yüzeyli gelişmekte olan doku kaybı var birde beyin korteksinde normal dokunun yerini gliozis yani işe yaramaz dokular almış ne oranda rapor alabilirim olay iş kazası sonucu oldu bilgisi olan varsa lütfen teşekkürler...

Rapor için beyindeki doku kaybı önemli değil. Fiziksel ve zihinsel işlevlerdeki kayıp önemlidir. His kaybı, felç, düşünme bozukluğu vs. gibi şeyler tek tek değerlendirilecektir.

Beyin kanaması geçirdim. Rapor almak için hangi polikliniğe gitmem gerekiyor?

Merhaba beyin kanaması geçirdim epilepsi nöbetlerim oluyor birtakım rahatsızlarım daha var beyin kanamasıyla alakalı şimdi devlet hastanesinde hangi bölüme gitmem gerekiyor heyet için tedavi olduğum özel hastanede nöroloji bakıyordu yine nörolojiye gitmeliyim yolsa beyinle ilgilenen nöroşürjiyemi kafam karıştı da...

öncelikle geçmiş olsun.
istanbulda oturuyorsanız okmeydanı hastenesi beyin ve sinir cerrahisi bölümüne gitmenizi tavsiye ederim.

-Nerede ikamet ediyorsanız yazın , daha iyi yardımcı olacağızdır.

Raporda Demans teşhisi çalışmama engel sayılır mı?

Merhaba arkadaşlar iş kazası sonucu beyin kanaması geçirdim ve sağ tarafım hafif felç (yani güçsüz) epilepsi oldum (ayda 1,2 kez) birde en kötüsü şiddetli unutkanlık var bende 75 yaşındaki dedemden bile fenayım herşeyi unutuyorum devlet hastanesinin doktoru bu tespitleri yaptı ve detaylı inceleme için ileri bir tarihe gün verdi o gün girecem heyete bir kağıda demans yazıp verdi bununla gel dedi ablamla gitmiştik ona verdi şimdi demans tanısı konup raporuma yazılırsa benim çalışma hayatım bitermi?raporda sürekli çalışamaz diye bişey varmı?çalışmak istiyorum bu konuda ne yapabilirim

Hiç bir durumda çalışma yaşamı bitmez. Bazı işleri yapabilir, bazılarını yapamazsınız, o kadar.

Yani raporumda çalışamaz yazsa bile şu an çalıştığım işte çalışmaya devam edebirim öyle mi oluyor Bülent abi bu iş kazası olmuş bir sorundur bu arada bir sorun olabilirmi?

Ne zaman ki raporda "şu-şu koşullara sahip işlerde çalışamaz" yazar, o zaman o koşullarda çalıştırılamazsın...

abilerim yani bana genç yaşımda (demans teşhisi konupta %60 tek hastalıktan rapor alsam dahi şu an yaptığım işi yapabilirim ben mekanik teknikerim yada daha açık olmak gerekirse tamirciyim malulen emekli olmak zorunda değilim... bu konuda bilgisi olan arkadaş yardımcı olabilirmi?

Cetvelde olmayan rahatsızlık?

Selam iş kazası sonucu beyinde geniş yüzeyli hasar mevcut bunun sonucu bunaklar gibi unutkan oldum ama sadece unutkan ileri derece.. şimdi iş kazası sonucu maluliyet oran cetvelinde unutkanlık yok sadece demans (bunama) var oda ilerleyici bilişsel kayıplar demek oluyor yani bana uymuyor hem yaşlılarda oluyormuş ben 30 yaşımdayım daha bana neye göre oran verecekler merak ediyorum bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın

Üst Alt