Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin ameliyatları, ankilozan spondilit, avesküler nekrozlar için rapor oranı?

muratgonca

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.

kronik olarak 2013 yılına kadar ankilozan spondilit oldugummu biliyordum.
2013 yılında gece yarısı epilepsi krizi sonrası kldırıldıgım hastanede grade 2 beyin tümörü oldgugnu öğrendik ve ameliyatla alındı. sonra herhangi bir ışın tetavisi almadım.

2014 yılı sonunda nüks oldu. Tekrar ameliyat oldum. Ameliyatlar sonrası uzun süre kortizon kullandım. Bunun neticesine femur başı nekrozu oldu. O nedenlede özel bir hstaneden ameliyat oldum. Ancak tedavi başarılı olmadı. İki kalçamda bir de nekroz ve ödem var.

ameliyatlar sonra unutkanlık yoğın olarak yaşıyorum, yürümede ve çalışmada inanlımaz zorluk ve ağrılar yaşıyorum. Yürümeyide ncak iki kol değneği ile ancak yabiliyorum. Sormak istediğim

beyin ameşliyatları+ankilozan spondilit+avesküler nekrozlar nedeniyle rapor alabilir miyim. Tahmini oran nedir yardımcı olur musunuz lütfen.

Cümle arkadaşlara tez elden şifa ediliyorum. tşk

merhaba. 33 yaşında babayım. 2 kez beyin tümörü nedeni ile ameliyat geçirdim. Tamamı alındı fakat kortizon kullanımı nedeni ile iki kalçamdada femur başı nekrozu gerçekleşti. BUnun dışında ankilozan spondilit hastasıyım. İşyerim benden ve bu durumdan özellikle memnun değil. Sık sık işe geç kalıyorum. Bir araç almak ve ötv indirimlerinden faydalanmak istiyorum. Bilginiz varsa paaylaşır mısınız lütfen. ne oranlarda alabılırım caba

muratgonca

Tutulumun ve hareket kısıtlılığının düzeyine göre oran verilecektir. Ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla %50-60 arası oran kolayca alınabilir.

Raporu ne amaçlı kullanacaksınız?

raaporu işten tazminat alarak ayrılmak ve ötv siz raç alımından faydalanabilmek için

İlk beyin amliyatımı 2013 te oldum . tümörün tamamı çıkarıldı fakat unutkanlık baş gösterdi. 2014 de nüks gerçekleşti ve daha küçük boyutlardayken alındı. Hareketimde bu nedenle bir kısıtlılık gelmedi. Unutkanlık ve her gece 4:15 de uykudan uyanmak ve el titremesi dışında bir etki yok yani. her iki amleiyat sonrası uzun süre kortizon kullandım. Bu kortizon kullanımlarına bağlı olarak femur başı nekrozu gerçekleşti. Sağ kalcdan femur başı ameliyatı oldum fakat sonuç başarılı değil. İki kalçmdada üzerine direk basamıyorum. Oldukça ağrılı bir hayatım var. İki koltuk değneği ile yasıyorum. Bu rahatsızlıkların dışında ankılzan spondilitim nedeniyle kürk kemiklerinde ve kalçada tutulma yaşıyorum. Özetle durum bu. İş yerim son 4 yılımdn hiç memnun değil. Ve iş yeri aracıyla dolaşıyorum. Yakında iş aramam gerektiğini söylediler kibarca. Bende bu tür raporlardan henüz haberdar oldum. Mümkünse otomotik bir arac almak istiyorum fakat zaten normal arac alacak maddi imkanımda kısıtlı mevcut ötvler ile. Mümkünse ötv indirimli küçük bir arac almak ve indirimlerden faydalanmak istiyorum. Size belki fazla ayrıntılı yazdım fakat bu süreçlere ilişkin bilgim sıfır. Fatih sultan mehmet hastanesine heyet için başvuruya gittim fakat bana 9 ay sonrasına bile randevu veremiyoruz dediler. Ataşehirde yasiyorum. Bana süreç ve hastanlerle ilgili bilgi verir misiniz.

Numune hastanesinden almıştım raporu. Heyet bolumune basvurup sonrasinda doktorlari gezip hepsinden tamam onayi aldiktan sonra heyete giriyosun kardesim. Ama ümraniye devlet hastanesinde daha dün ötv siz araç almak icin heyete girdim. Şimdi sure vermek zor ama 1 haftaya alirsin diyebilirim çünkü birden farkli doktorlara sonuc gostermen gerekiyor. Sonrasinda butunislemler bittikten sonra sana heyet gun bilgisi veriyorlar gidiyosun heyete giriyorsun ve raporunu 1-2 gün sonra aliyorsun. Allah kolaylik versin.

Üst Alt