Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Benim aldığım tertibatlı engelli aracını babam kullanabilir mi?

ÖTV indirimi ile aldığınız tertibatlı aracınızı siz ve sizinle aynı sakatlığa sahip kişiler dışında hiç kimse kullanamaz..

Anti Oksidan;

bu konuyla ilgili yeni bir genelge yayınlandı. yanlış bilgi olmasın sizin dediğiniz.
ben kullanabilir diye biliyorum.

Bu nendenle ilgi (b) yazı kapsamında engelliler adına sadece yurt
içinden ÖTV'den muaf olarak alınıp tescil işlemi yapılan otomatik vitesli
otomobillerin, araç sahibi engelli kişi ile bu kişinin üçincü dereceye kadar kan
ve sıhri hısımlarından bir sürüüc tarafı tarafından kullanıldığı durumlarda, bu
sürücülere herhangi bir cezai işlem uygulanmayacaktır.

genelge içn link: ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN YENİ DÜZENLEME

atoksal;
yazdığınız yazıda "otomatik vitesli otomobiller" ibaresini gördüğünüzü umuyorum..
evet ÖTV indirimili olarak alınan sadece otomatik vitesli araçlarda kullanım sınırı yok, herkes kullanabiliyor..

ama özel tertibat varsa uygulama yukarıda yazdığım gibidir...

ben hala tertibatlı da olsa aracı babam kullanabilir diyorum.
emniyete de soracağım bakalım onlar ne diycek.

özel tertibat kişiye özeldir.. başkası o tertibatla nasıl kullanacak değerli kardeşim..

iyi de benim araç otomatik ve özel tertibat var. aynı zamanda gaz ve fren pedalları yerinde duruyor.durmak zorunda tertibat onlara bağlı. sağlam adam kullanıyor benim arabayı, tertibatla değil yerinde duran gaz ve fren pedallarıyla.

ÖTV indirimi ile alınan salt otomatik vitesli araçları herkes kullanır..
araçta özel tertibat varsa, (otomatik vites de olsa) kendisinden başkası kullanamaz...
bunu ben söylemiyorum.. :)

Tertibat sadece silecekler biraz uzun olacak ve marş sola alınacak bu kadar net bi bilgi alamazmıyım :)

bilgiyi yukarıda verdim..

özel tertibat yapılmış aracı malesef sizden başkası kullanamaz, açık ve net...

özel tertibatlı aracı B sınıfı ehliyete sahip birisi kullanırsa 290 TL ceza öder..

Üst Alt