Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bendeki OKB artık düşüncelerimi hissedememek sonucunu doğurmaya başladı..?

obsessedwithyou

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
11
Benim okb'm normal mi hiç bilmiyorum ama emin olduğum tek bir şey var o da obsesif düşüncelerin artık kafamda oturduğu. istesem de onları hissedemiyorum. onlar her zaman varmış gibi geliyor. düşüncelerim yok. yönetiliyorum. ama kafamda beni strese sokacak düşünceleri artık hissedememek de garip geliyor. sanki onlarla ben artık biriz.
algımda bozulmalar da oluyor bu 1 senedir tamamen var. belli bir takıntım 17 senedir var. kendimi yönetemiyorum kafamdaki düşünceleri artık göremiyorum. her zaman stres ve şüphe halindeyim. seslere tepki vermemeye çalışırken çevredeki insanlara da tepki vermemeye başladım. insan sesine çok hassasım. paranoya (?) bilmiyorum ama takip edilme hissi. koku alma gibi şeyler çok yükseldi. artık benim bedenimden ötesi varmış gibi hissediyorum.

@Psikoterapi, Şu an bir değişim yok ilaç değişimlerinde sabırlı olmak lazım etkisini görmek uzun sürebiliyor bazen.
Sabırla bekliyoruz.

@kara duman, benimde 2 farklı teşhisim var. Özel klinikte şizoaffektif, devlet hastanesinde doktor bipolarsın diyor. İnvega araştırmalar sonucunda şizoaffektife iyi geliyor. Bende sabah akşam 6mg invega kullanıyorum ve çok iyi geliyor.

@Ahmet T, Hayır çok şükür hiç ilaçları bırakmadı.

@Psikoterapi, Bunu doktorda anlayabilmiş değil bütün ilaçarı denedik niye böyle oluyor diyor. Denenen ilaçlar (Ozaprin, Abizol, Solian, İnvega, Cedrina, Selectra, Lithuril)
inşaAllah bu son ilaç kombinasyondundan umutluyuz yoksa en son çare klozapin ve EKT seçeneği kalıyor sadece oda hiç istediğimiz bir durum değil.

@dreamfail, İlk teşhis şizofren idi sonra atipik psikoz en son şizoafektif bozukluk ilk teşhiş harici hepsi aynı doktor hepsi Bakırköy Mazhar osman doktoru.
Seslere tamamen kesen tek ilaç invega oldu zaten 4 ay boyunca daha öncede yazdım depresif belirtiler için antidepresan eklenince tedaviye sesler geri geldi inveganın dozu 9 sonra 12 mg yapılınca şiddetli bir kaygı gelişti ve ilaç kesildi keşke hiç ellemeseydik bunu doktorda söyledi.
Şu an en büyük sıkıntımız sesler onlar kesilince her şey düzelecekmiş gibi ama kesilmiyor son zamanlarda şunu fark ettim sanki aklından o an geçen düşünceler iki taraflı sese dönüşüyor ve onlarla konuşuyor veya tartışıyor bazen kendi gibi konuşuyor bazen düşüncenin karşı tarafında ki gibi ve bu geçişler anında oluyor.
Seslere cevap verirse dahada artıyor cevap vermezse aynı şiddette ama aklında kalıyor çok daralırsa sesli cevap veriyor.
Allahın imtihanı asla şikayet etmiyoruz ama Kendiside bizde çok yorulduk.
Allah bütün hastalara ve yakınlarına şifa versin Amin.

@Pickle, Ben ilaç icitigim anda sonra yaklasik iki saat kadar iç daralması ve huzursuzluk hissediyorum.acaba neden böyle oluyor bilginiz var mı?

@Pickle, iç daralması ilacı içtikten sonra.akineton kullanıyorum gene böyle.

Nasıl geçecek bu durum bilen var mı? Acaba anksiyete kaynaklı mi?

@Pickle, Benim emekli olduğum işyerinde çalışıyor durumunu bildikleri ve benim hatırım için idare ediyorlar.
%45 engelli raporu var.

Üst Alt