Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Belediye otobüsleri cehennem fırını gibi

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
297
Reaksiyonlar
345
Bu konuyu tatil secenegine acayimki mansur yavas belediyeciligini halkin gozune sereyim

Valla billa o hic begenmedigimiz melih gokcek zamaninda bir gun bile yasamadim bu klima acilmayan belediye otobuslerini

Ustélik insanlarin evlerinde banyo yokmuscasina rezil ter sasilari

Mecburu nefes alamazken maske takiyorum ama o bile fayda etmedigi sasik insanlar var

Be musluman omrunde banyo yapmadimi sen diyesi geliyor insanin

Guzelim klimali otobusler azcik kanirtmislar yukaridaki minik cami bu cam bile acilmiyor

Dilerim allahtan boyle cehennem atesinde yanasiniz yetkililer

Şimdi… Mesajınızın amacını anlamaya çalıştım ama sanırım GPS sinyalini biraz zayıf yakaladım. “Ne söylediğimizden çok nasıl söylediğimiz önemli” diyoruz ya, işte orada bir “klima” esintisi hissettim.
Ankara’da belediye otobüslerindeki klima sorununu anlatmak istemişsiniz. Güzel… Ama bu durum belirli bir güzergâhta mı, yoksa tüm otobüslerde mi yaşanıyor? Orası sisli hava. Netlik yok. Bir de işin içine eski-yeni belediye başkanlarını suçlayan bir ton katılmış, ama elimizde kesin veri yok.
Malumunuz, ülke şu anda yaz mevsiminin “çılgın indirim” döneminde… Hava 40 derece, asfaltta yumurta pişirme sezonu açıldı. Millet “otobüslerde bedava Rexona dağıtılsın” kampanyasına imza üstüne imza atıyor.
Bazı otobüslerde klima arızalı olabilir, ama sırf güzergâh boş kalmasın diye tamirat sonraya bırakılıyor. Özel halk otobüslerinde de durum aynı: klima var ama çalışmıyor, çünkü “bozuk” kelimesi sanki uluslararası ortak dil olmuş.
Eğer amacımız gerçekten klimanın çalışması ise, belediyeye “şu güzergâh, şu otobüs kodu, şu saat” diye bildiririz, olur biter. Yoksa mevzu belediye başkanının adı, partisi falan değil; çünkü biliyoruz ki klima gazı siyasetten etkilenmez.
Burası da “vurun abalıya” platformu değil, daha çok “klima soğutma teknolojilerinin gelişimi” üzerine keyifli sohbetler yapılabilecek bir yer olsun isterim. :)

Ay ne ilgisi var 35 yıldır Ankara da yaşadım... Melih zamanı otobusler saatinde bile gelmezdi...klima ise tek tük vardı eski otobüslerdi...hep yollarda kalırdı kapıları acılmazdı...atıyorsanız destekli atın bari...

zaman ve teknoloji ile eskiler yenileniyor
buna o zamanı bu zamanı demek yerine geçtiğimiz eski dönemlerde demek daha doğru sanırım

ayrıca belirtilen sorunlar su an turkiyenin genelinde yasanıyor diyebiliriz

ben burda sorundan cok sorunu dile ggetirenin cehenneme düşsünler gibi sevgiden uzak nefret söylemi uslubuna cevap vermeye çalıştım
:)

o takıntı hepimizde yokmu

adam bağımsız başkan deği
dün mhpden bugun chpden hizmetlerine söz sözyeleyemem ama omurgası olmayan siyasetciler arasında yer alıyor bence

Bu konuda Denizli büyükşehir belediyesi halk otobüsleri çok iyi. Uygulama üzerinden nerede olduğu, istenilen durağa kaç dk kaldığı kaç durak kaldığı vs bilgiler var. Otobüslerde her zaman klima açık. Yazın otobüs içi çok serin oluyor.
Ama minibüsler de klima açık olmuyor. Sıcakta minibüs seferlerini Denizli de tavsiye etmem.
Zaten otobüs indi-bindi ücreti daha uygun ve 30dk içinde başka br otobüse aktarma yaparsanda, o aktarma ücretsiz oluyor.
Otobüsler engellilere ücretsizken minibüslerde paraya tabi.

Aynısını İstanbul ve Ankara içinde söyleyebilirim
Münferit olaylar her zaman olabilir

Ama metrobüsten daha hijyenik diye bazen iett tercih ediyorum rahat ediyorum

Kendim iki secimdede cankayali olarak mansura oy verdim melihin susuz yazlarindan yilip
Sanmayinki birtek cankaya otobuslri
Hangi semte gidersen klima calismiyor
Birtek metro iyi
Ama o da ankarada ne kadar
Guya ustteki camlari hafif kanirtmislar
Klimayi acmiyorsunuz bari tepedeki havalandirmayi acin deyince yasli kesimi ayaga kalkiyor actirmiyorlar
Sizilari varmis efem
Dolmusta acmiyorlar klima ama yaslilar binmiyor para vermemek icin onlar bari camlar fora
Bide multeci coplugu olunca kokan suriyelisi afgani fena

yahu arkadaşlar havalar sıcak otobüsler klimalı sorun o değilki arkadaş bir otobüs tek seferde en az 20 30 durakda duruyor her durakta kapılar açılıyor klima dayanır mı mantıklı olun ben burada otobüsleri savunmuyorum gecen başıma geldi otobüste klima püfür püfür esiyor ama dayanmıyor çünkü kapılar açıldıkca sıcak hava içeri giriyor kusura bakmayın ama bu sıcak havalara 20 30 durak duran otobüste derin dondurucu dahi olsa dayanmaz metrolar bakın sıcak hava akışı yok buz gibi mantıklı olun az klima dediğiniz şey kapalı ortamda faydası olur

Buyur bas abi meydan senin😀
9 siddetinde rusun depreminde tek bnina yikilmamisken
6 siddetinde turkun depreminde 16 bina yikilmis
Denetimsiz belediyeciligin meyveleri bunlar

Engellektuelden alintilayinca ikisinide siliyor🤣🤣🤣
Dokunulmazlik varmis hazrette🤣

Son düzenleme:
Üst Alt