Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başvuru nedeni bölümünde ne yazıyorsa engelli raporu sadece o amaçla mı kullanılır?

anksiyeteve

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
14
Merhaba,

Engelli sağlık kurulu raporunda yazan

Başvuru nedeni bölümünde örneğin ekpss için veya istihdam için yazıyorsa

Bu raporu sosyal haklardan faydalanmak için kullandığımızda sorun olur mu?

Örneğin bu raporla şehir içi ulaşım kartına başvurmak gibi?

@anksiyeteve, Ulaşım ve iski su indirimi için o kısıma dikkat etmiyorlar engelli raporu olması yeterli onlar için.

Ya bu durum eskiden çok dikkate alınıyordu ama şimdi raporlar eski olmuş olsa bile kullanım amacına çok dikkat etmiyorlar çoğu işlemde ama eskiden vergi indirimi çağın ayrı sosyal yardım için ayrı istihdam için ayrı ehliyet için ayrı ÖTV için ayrı bir sürü rapor anlıyordu şimdi çok dikkat edilmiyor hele ki rapor 2019 sonrası düzenlenmişse tüm işlemler de geçerli oluyor

@nu067, henüz almadım da kurul var 1 hafta sonra
İtiraz etmiştim bakalım itiraz sonucu gelecek
Şimdilik süreç olumlu gibi

engel durumu bildirir rapor heryerde geçerli istediğiniz yerde kullanabilirsiniz

Kullanım amacı eski raporlarda açıkça vardı ama yeni raporlarda yok zaten 2019 da geçiş bunun için yapıldı kullanım amacı kısmı kaldırıldı

@nu067, ama raporun üst kısmında yazıyor başvuru nedeni diye

MG-20260212-225433-058.jpg

@anksiyeteve, şuan kullanım amacı yok 2019 öncesinde bizzat raporun kullanım amacı vardı oturan boğa daha iyi bilir

2019 öncesinde ÖTV için ayrı engelli kimlik kartı için ayrı H sınıfı için ayrı 2022 maaş için ayrı raporlar isteniyordu çoğu zaman

@nu067,
Muhterem, sana diğer tarafta cevap verdim herhalde okumuşundur.
Benim rapor 1999 tarihli ve o zamanki rapor matbuasında "başvuru nedeni" diye bir alan yok zaten.
Rapor nedeni uygulaması herhalde daha sonraları çıktı.

Üst Alt