Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bası (Yatak) Yarası iyice derinleşti. Ne yapabilirim?

hayat7

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar yatağa bağımlı hastam var hastamda yaklaşık 2-3 hafta önce bası yarası oluştu önceki yaraları yara kremleri sayesinde iyileşmişti bu yara kuyruk sokumu bölgesinde boyutu avuç içi kadar ilk hafta kremleri kullandım fakat geçmedi yara kokmaya başladı
evde sağlığı aradım doktor gelip baktı ama ilgili değildi 3 tane krem ve rif adında kapsül yazdı düzenli olarak kullanıyorum günde 1 2 defa pansuman yapıyoruz fakat her geçen gün yaranın etrafı çukur oluyor ortasındaki deri siyah ve etrafı çukurlaşıyor..

Bu daha ne kadar derinleşecek korkuyorum pansuman yaparken acı çekiyor diye üzülüyorum ailecek üzülüyoruz zor durumdayım lütfen bunu yaşayan varsa daha önce nasıl bi yol izlemem gerekiyor ne iyi gelir plastik cerraha mı başvurmalıyım.. Ne yapmam gerekiyor
hastam yaşlı 86 yaşında lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olsun çıkmaza girdim..

Hay Allah. Çok geçmiş olsun. Nasıl bir yatakta yatıyor? Oturuyor mu? Hangi şehirdesiniz?

motorlu ve kendi içinde hava ile hareket eden yataklar var ben ondan kullanmıstım. sizin hastanıza faydası olur mu acaba

hastamın kilosu 50 60 arası boyu da 1.63 yatağa temas etmiyor şuan. havalı yatağı sonradan koyduk koyduktan sonra yara olmadı zaten bilinçsiz davranıp başta alamadık..

@mese official,
bahsettiğiniz yataktan şuan var çok iyi yatak sonradan hiç yarası çıkmadı fakat yatağı koymadan önce oldu bu yara..

Havalı yatak olmadan yara kaçınılmaz. Ama havalı yatak var havalı yatak var. Eğer sıradan, 8-12cm yüksekliğinde borulara sahipse ya da baklava dilimli dediğimiz saçma sapan bir şeyse, yarar değil zarar getirir. Onun için doğru yatak çok önemli. Hele de yara bu denli büyümüşse.

Böyle derin bir yara için kesinlikle plastik cerraha gitmelisiniz. Oradaki ölü dokuların temizlenmesi ve muhtemelen de başka noktadan alınan deriş ile yaranın kapatılması gerek. Aksi halde kapanmaz. Çok çok acilen bunu yapmanızı öneririm.

belirttiğim gibi hastam 86 yaşında yine de yapar mı bu ameliyatı doktorlar..

Emin değilim. Ama öyle ya da böyle plastik cerrah mutlaka görmeli. Tedaviyi de o planlamalı. Zaten ölçü dokuyu %100 almak zorunda.

Tekrar ediyorum: Eğer basınç tümden kalkmazsa ya da sahiden çok çok minimuma inmezse, ara iyileşmez, aksine gittikçe kötü olur.

çok derinde değil şuan da 1 2 cm kadar tahminimce pansuman yaparken bakıyorum her geçen gün biraz daha derinleşiyor gibi geliyor ve şuan sırt üstü yatırmıyoruz sürekli sağa veya sola çeviriyoruz sırt üstü hiç yatmıyor basınç yok yani fotoğrafını çekip doktora götürsem yapıp yapamayacağını belirtir mi acaba hastamı boşuna yormak istemiyorum gidince yapamam derse daha kötü olur üstüne üstlük araba tutuyor hastamı..

anlamam bu durumdan ama böyle durumlarda hasta yan yatsa bir süre olmuyormu

Eğer imkanınız varsa çeşitli özel hastanelerde ve bazı devlet hastanesinde uzaktan Dr ile iletişime geçmek mümkün....bı hastaneleri arayıp sorun isterseniz....hastayı götürmeye gerek kalmadan sormuş olursunuz

Diyabet yaraları için etkili olan bir ilaç var regen d isimli acaba etkili olurmu genel cerrah yazmıştı bize raporu yatak yarası kanlı bir yaramı etkili olur mu bilemem ama çok üzüldüm umarım faydası olur araştırın isterseniz
(Tabiki Dr tavsiyesi önemli ben belki faydası olur diye düşündüm Allah acil şifa versin)

Rahmetli babamda bu yaralar olurdu bize hareketsiz kalmanın etkisi olduğu söylenmişti belirli zaman aralıklarla hastayı çevirmek gerekiyor dediler biz bunu uyguladıktan sonra babamda bu yaralar azaldı

Son düzenleme:
Kardeşim sana şöyle bir tavsiyem olacak,
Teramisin deri merhemi var,bu merhemi al ve yaranının içine ve üstüne bolca sık.
Bu kremin içinde gümüş var ve bu tür yaraların iyileşerek kapanmasında birebirdir.
Bende diyabet hastasıydım ve benimde böyle bir kapanmaz akan bir yaram vardı.
Hacettepe de 4ay bu sebebden yattım kapatamadılar,beni o şekilde taburcu etmişlerdi.
Bir dostumun tavsiyesi ile bu kremi kullandım ve onbeş gün gibi bir sürede faydasını gördüm.
Sende istersen bir dene,tramycin deri merhemi.

@Mehmet005,

teşekkür ederim bu gün bi eczacıyla görüştüm babasında varmış aynı yara bi merhem hazırlayacağını söyledi onu kullanicam sizin önerdiğiniz merhemi de alırım teşekkür ederim

@Emrah.,

sürekli çeviriyoruz bizde başka yarası olmuyor fakat bahsettiğim yara iyileşmiyor bi türlü iyileşme belirtisi bile görmüyorum daha da derinleşiyor sanki

Üst Alt