Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankalar vergi muafiyetli otomobil için kredi vermiyor mu?

gazi777

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Daha önce açılmış bir konu fakat orada yapılan yorumlardan hiç bişey anlıyamadım bankalar ötv siz araç kredisi vermiyor mu ?
Bu konuda bilgi verir misiniz?

Bankalar ötv'li ötv'siz ayrımı yapmaz kredi müracatı yapan kişinin kredi almaya uygunsa hemen verirler...
Sıfır arac alıyor iseniz Bayi zaten sizin yerinize müracat yapar ve 1 gün içerisinde belli, olur kredi alıp alamıyacagınız...

ben meraklıyım arastırdım daha dogrusu makına muh bır arkadasım var almanyada otomobıllerın ıc dızaynını yapıyorlar yanı sektor ıcındeler o soyledı ,toyota avrupada en az sorun cıkaran araba secılıyormus bır kacyıldır
mercedesi bmwyi bıle gerıde bırakmıs yerlı parcası da bol

scenic ler genelde full donanımlı ve artı olarak cift sunroof lu bir araç mantıklı bir araba kullanmadım bilmiyorum ama dışarıdan görünümüde gayet şık. zaten fabrika çıkışı 5 yıla kadar garanti veriyorlar 5 yılda zaten satarsın düşünme al derim.

arkadaşım seni kimse yanıltmasın.bankalar özürlü plakalı araç alacaklara taşıt kredisi vermiyor. kim derseki alırsın seni yanıltmış olur. ben beş ay önce denemediğim banka kalmadı.haciz koyamadıkları için vermiyorlar. bende tüketici kredisi kullanarak aldım. selamar.

----------

tavsiye edecegim araç kıa rio ben aldım cok memnunum. ama borcumu öderken zorlanıyorum. eğer maddi imkanın iyi ise al ben borca girdiğim için pişman oldum. devretmeyi bile düşünebilirim.

Araba alacak olsam ve bana sakatım diye kredi vermese bi banka, hakkında dava açarım. Ayrımcılık suçundan 6 ay hapis alırlarsa akılları başlarına gelir :)
TCK’nın 122 maddesi:
Kişiler arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım yaparak;
a) Bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya bir hizmetin icrasını veya hizmetten yararlanılmasını engelleyen veya kişinin işe alınmasını veya alınmamasını yukarıda sayılan hallerden birine bağlayan,
b) Besin maddelerini vermeyen veya kamuya arz edilmiş bir hizmeti yapmayı reddeden,
c) Kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engelleyen,
kimse hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir.

Oturanboğa, bende bugünlerde bu konuyla uğraşıyorum ancak, yukarıda arkadaşların söylediği gibi aracı ipotek altına alamadıklarından kredi kullandırmıyorlar. Bu yönde ki yanıtlarına istinaden yinede dava açmamız mantıklı mıdır ? Bilgilerinizi rica ederim ?

Bankalar engelli araçlarına ipotek koyabilir ve icra yoluyla da engelli aracını satabilir... Kredi kullanımı için gelir durumunu tesbit ettikten sonra kredi kullanımında engel yok. Bankalar olaki müşteri krediyi ödeyemez iseeee aracın vergisiz 5 yıl önce satılamıyacagı, icra ile satlığa çıkarılsa ötv nini geri ödeneceğinden ve verilen krediyi tam tahsil edilemıyeceğinden dolayı bankalar engelli araç alımlarında kredi vermek istemiyorlar.

Aracın üzerine ipotek koymaya dair hiç bir kısıtlama yok.

Bankalarda böyle bir ayrım yok banka nın sizin aracınızın niteliğinden bile haberi olmuyor durumunuz siciliniz uygunsa krediyi en geç 1gün sonra alıyorsunuz ...iki aracımıda kredili aldım sorgusuz sualsiz ...

Üst Alt