Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Merhaba arkadaşlar aşağıdaki hastalıklar için tahmini engel oranı ne olur bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

Bildiğim kesin oranları ben karşısına yazdım ancak aynı branşın verdiği oranda nasıl hesaplanıyor bilemiyorum.

Özellikle Bilateral Gonartroz ve Kronik Venöz Yetmezlik durumumuzda belirleyici olacak. Bu hastalıklarda tecrübesi olanlar bilgi paylaşabilirse sevinirim.

Ağır Uyku Apnesi (AHI 84.9 + CPAP Kullanımı) = %35
Kronik Böbrek Hastalığı = Evre 2 KBH %30
(1 Yıldır BFT bozuk. Kre:1.2 - 1.3 seyrediyor. eGFR 60 - 61 mL/dk.)
Obezite (VKİ: 44,32) = %20
Tip 2 Diabetes Mellitus = %20
Diyabetik Polinöropati
Hipertansiyon = Klas II = %20
Sol Ventrikül Hipertrofisi
Hipertansif Retinopati

İşitme Kaybı (Geçirilmiş Kulak Ameliyatı Var) = %18 (Odyoya göre.)
Benign Prostat Hiperplazisi = %10
Servikal Disk Bozuklukları = %7
Lomber Disk Bozuklukları = %8

Evre 3 Hepatosteatoz
Bilateral Primer Gonartroz
Miyopi Presbiyopi Astigmatizma
Kronik Venöz Yetersizlik (Varis) DVT tanısı yok usg lerde kaçak ve ödem mevcut.

Son düzenleme:
35+30+20+20+20+18+10+8+7=%85

@sicula,

Servikal Disk Bozuklukları Lomber Disk Bozuklukları bunlardan ayrı ayrı puan geleceğini zannetmiyorum,Ht klas 2 olduğuna siz mi karar verdiniz,tanı varmı ? Ht 10 puan gelebilir.

@OğuzHan112 ,

Hocam öncelikle nazik yanıtınız için teşekkür ederim. HT Klas II olarak değerlendirme sebebimiz LVH (Kalp Sol Ventrikül Büyümesi) eko da not olarak olmasından dolayı. İç hastalıkları uzmanına bunu söylediğimizde %20 olarak değerlendirdiğini söyledi. Benim için dediğiniz gibi en önemli kısım Servikal Disk Bozuklukları, Lomber Disk Bozuklukları ve Bilateral Gonartroz (Her iki diz kireçlenmesi) ne FTR'nin kaç oran vereceği. Bu konuda net bir bilgim yok. Ayrıca KVC muayenesinde Varis için bir oran alıp alamayacağım. Bunlardan da oran almam durumunda %90 orana ulaşma şansımız var mı onu merak ediyorum açıkçası.

Eko raporunda EF değeri kaç yazıyor?

Bilateral gonartroz ortopedi veya ftr muayenesi gerekiyor,desteksiz yürüyebiliyormu? kvy staz ülseri varmı yokmu bunları bilmeden bir şey diyemiyorum.

Varsa Eko raporu, venöz yetmezlik için R.doppler usg raporu, ortopedi mr raporu, bunları görmeden 90 puan alırmı net bir şey söyleyemem.

Venöz yetmezlik, dvt ve staz ülseri yok sanırım?venöz yetmezlik staz ve dvt puan için önemli,varis için puan gelmeyebilir,tabi Usg raporu ne diyor ona bakmak gerekir.

Genel bir topraklama yaparsak 90 puan olumsuz gibi görünüyor, bunlar kesin sonuçlar değildir,en doğru kararı hastayı gören hekimler verecektir.

@sicula,

Merhaba,
Annemin engel raporu ile ilgili siz değerli ve bilgili üyelerimizden yardım rica ediyorum.
Biraz detay vericem,annem 1990 yılları gibi bir trafik kazası geçirdi ciddi bir kazaydı ve yaklaşık 14 kere falan ameliyat oldu ve o zamanlar e devlet vs olmadığı için bilgileri kayıtlı olan bir sistem yok.
Ben Ege Üniversitesine dilekçe yazarak epikriz bilgilerini istedim fakat arşiv yandığı için iletemediklerini söylediler.
72 yaşında leğen kemiği halen kırık dizler çömelecek kadar kırılımıyor ayak bileğinin biri düşük diil ama donmuş ayağa çevrilmiş düşmesin diye dondurmuşlar siniri (yanlış bir ameliyattan dolayı oldu bu). Ortopedik sorunlar biraz belli ama akciğer patlamış ispat yok,iç kanama yaşamış ispat yok,bağırsaklar kesilmiş yine ispatımız yok. Engel oranı olarak da şuana kadar tiroitle gözle vs aldığımız oran 45 falandı. Annemin geçen sene uyku apnesi çıktı ve oran 86 oldu,itiraz ettim farklı hastane 84 e düşürdü. Şimdi yeni ötv kanunu ile ehliyeti olamaz raporu alırsam ötv den faydalanmak niyetindeyim ama fizik tedavi oranımız 36 :( Uzun yazdım kusura bakmayın ama şunu sormak istiyorum sizlere, ben rapor için yeniden dolaşıcam 36 yı 40 yapmak için ama..
her iki bilekte karpal tünel sendromu var puan yokmuş doğrumu?
Her iki kolda omuz yırtılması var puan varmı?
Bel ve boyun fıtığı var ama bel fıtığıda varmış puan verilmiş diye ikisine puan verilmiyormuş doğrumu?
Özel rehabilitasyon merkezinde ram raporu ile ücretsiz fizik tedavi görüyor haftada iki gün.
Ve sizlere annemin ftr de yazan durumunu altta iletiyorum.
Leğen kemiği kırık diye puan alamamışız galiba chatgbt öyle dedi ama bilemiyorum. Yani aşağıda yazan duruma göre doğrumu ben ek puan alabilirmiyim söylediklerimden veya 3 oran toplamış olduğu için puan iyice düşmüş bir hak kaybımı yaşıyoruz. İhtiyacımız var ve yardımcı olursanız çok sevinirim.Çok teşekkür ederim şimdiden.

HASTANIN LOMBER DİSKHERNİSİ MEVCUTTUR. ERZURUM ŞEHİR HASTANESİ 2.08.2024 TARİHLİ MRG, Lomber vertebra, kontrastsız 2.08.2024,TARİHLİ MRG, Kruris sol, kontrastsız ÇEKİMLERİNDE LOMBER MR: **L1-2 düzeyinde anterior BOS kolonuna bası yapan , sağda lateral resesi kısmen oblitere eden, santral-sağ mediolateral protrüzyon mevcuttur. **L2-3 düzeyinde anterior BOS kolonuna bası yapan , jeneralize bulging zemininde santral posterior protrüzyon mevcuttur. **L3-4 düzeyinde anterior BOS kolonuna bası yapan , her iki nörol forameni kısmen oblitere eden , bilateral sinir köküne temas izlenen jeneralize bulging zemininde bilateral foraminal protrüzyon mevcuttur. **L45 düzeyinde anterior BOS kolonuna bası yapan , her iki nörol forameni kısmen oblitere eden , bilateral sinir köküne temas izlenen jeneralize bulging zemininde santral posterior bilateral foraminal protrüzyon mevcuttur. TABLO 1.7 YE GÖRE KİŞİ ÖZÜR ORANI:%10 DUR. KRURİS MR BULGULAR: **Bilateral tibiada geçirilmiş fraktüre sekonder deforme görünümler izlenmektedir ve bu düzeyde yine geçirilmiş operasyona sekonder değişiklikler izlenmiştir.Bu düzeyde solda belirgin uygulanmış metalik enstrümanlar ve buna skonder artefaktlar izlenmektedir.Artefaktlar nedeniyle tetkik suboptimaldir. **Sağ fibulada orta 1/3-distal 1/3 diyafizer alanda deplase nonuniom fraktür görünümü izlenmiştir.Sol fibulada proksimal ve orta 1/3 diyafizer alanda deplase geçirilmiş fraktüre ait görünümü izlenmiştir. **Solda belirgin bilateral kruris anteriorda cilt altı dokuda lenf ödem izlenmektedir. HASTANIN HER İKİ TİBİASINDA DEFORMASYON MEVCUTTUR. HASTANIN SOL AYAK BİLEĞİ 10 DERECE PLANTAR FLEKSİYONDA ANKİLOZEDİR. TABLO3.23 E GÖRE ALT EXTREMİTE ORANI%17, SOL PERONEAL SİNİR HASARI OLAN HASTA TABLO3.35 E GÖRE ALT EXTREMİTE ÖZÜR ORANI: %42 DİR.HASTANIN SOL AYAĞINDA 2 CM KISALIK MEVCUTTUR. TABLO 3.3 E GÖRE ALT EXTREMİTE ÖZÜR ORANI:%10 DUR. TOPLAMDA ALT EXTREMİTE KİŞİ ÖZÜR ORANI:%17+%42+%10:%57 DİR. (BALTHAZARD A GÖRE ) TABLO 3.2 YE GÖRE KİŞİ ÖZÜR ORANI:%29 DUR. HASTANIN KİŞİ ÖZÜR ORANI%29+%10:% 36 DIR.

Üstte yazdığım konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim

Üst Alt