Şiddetli Spastisite için Tedavi Seçenekleri
Rehabilitasyon, ilaç, enjeksiyon tedavisi, hatta cerrahi: spastisite olan kişilerin durumu birçok şekilde tedavi edilebilir. Medtronic ITB Tedavisi de vardır SM sizin şiddetli spastisite azaltılması için yararlı olabilir Ayrıca baklofen pompası denilen (İntratekal Baklofen Terapisi),.
Şiddetli spastisite için bir tedavisi yoktur. Ancak, belirtileri yönetmek için mevcut tedavi seçenekleri vardır. Bunlar:
Rehabilitasyon Terapi
Rehabilitasyon tedavisi genellikle, bir klinikte gerçekleşen bir hastanede veya evde. Bu fiziksel, mesleki ya da konuşma terapisi herhangi bir birleşimini içerebilir.
Oral İlaçlar
Oral ilaçlar bazı insanlar spastisite semptomlarının tedavisinde yardımcı olabilir.
Neurosurgeries
Cerrahi prosedürleri Neurodestructive dorsal (duyusal) sinir kökleri kopmuş edildiği selektif dorsal rizotomi içerir.
Enjeksiyon Tedavisi
Enjeksiyon tedavisi genellikle (örneğin, bir yandan, bir ayağı, bir omuz) belirli kas grupları için tasarlanmıştır.
Ortopedik Cerrahi
Ortopedik ameliyatlar tendon transferleri ve osteotomiler (hizalamayı değiştirmek için bir kemik kesme) gibi yumuşak doku prosedürleri içerir.
ITB Terapisi (Baklofen Pompası)
Ayrıca baklofen pompası denilen Medtronic ITB Terapi, şiddetli spastisite için ayarlanabilir, geri dönüşümlü bir tedavi yöntemidir. Bir ameliyatla yerleştirilen pompa ve kateter sıvı baklofen (Lioresal teslim ® doğrudan en çok ihtiyaç duyulan omurilik çevresinde sıvı İntratekal).
Tedavi Seçenekleri Hakkında
Dinleyerek şiddetli spastisite için tedavi seçenekleri hakkında daha fazla bilgi bir hekim ve şiddetli spastisite olan bir hasta tarafından bir ses sunum .
Spastisite Patterns belirlemek için Araçlar
Araçları indirin size ve doktorunuza belirtiler en etkili biçimde tedavi edilebilir nasıl belirlemenize yardımcı olacak bilgileri kaydetmek için.
Sonraki: Hakkında ITB Terapi
1-800-FDA-1088
ITB TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ
Intratekal baklofen tedavisinin ani durma gibi mental durum, kas sertliği ve nadir durumlarda ise birden fazla organ sistemi yetmezliği ve ölüm değişti yüksek ateş, ağır hastalık (baklofen yoksunluğu belirtileri) neden olabilir, çünkü yakından doktorunuzun talimatları takip ediniz. Size Yukarıdaki belirtilerden herhangi biri ortaya çıkarsa doktorunuza hemen çağrılacak çok önemlidir.
Eğer ilaç (baklofen) tükendi yok ve baklofen yoksunluğu erken belirtileri anlamak böylece planlanan dolum ziyaret tutmak için önemlidir. Bazı hastalar baklofen yoksunluğu için diğerlerinden daha fazla risk altındadır; doktorunuza danışın.
Serebral palsi, multipl skleroz, inme, beyin hasarı ve omurilik yaralanması sonucu şiddetli spastisite muzdarip insanlar ITB Terapi için bir aday olabilir. Eğer omurilik yaralanması veya multipl skleroz nedeniyle spastisite varsa, ilk oral baklofen başarısız olmalıdır. Eğer bir travmatik beyin hasarı maruz kaldıysanız ilk 1 yıl ITB Terapi için dikkat edilmesi gereken yaralanma sonrası beklemeniz gerekir. Bir tarama testi size intratekal baklofen cevap verecektir olmadığını göstermek yardımcı olacaktır. Eğer bir enfeksiyon varsa, ITB Terapi almamalıdır, baklofen alerjiniz veya vücudunuzun büyüklüğü implante pompa tutmak için çok küçük.
Implante pompa ve kateter cerrahi derinin altında yer alıyor. Karşılaşabileceğiniz Cerrahi komplikasyonlar enfeksiyon, menenjit, omurilik sıvısı kaçağı, felç, baş ağrısı, şişlik, kanama ve morarma vardır.
ITB Tedavisinin en yaygın ve / veya ciddi ilaca bağlı yan etkiler gevşek kaslar, uyuklama, mide ağrısı, kusma, baş ağrısı ve baş dönmesi vardır. Pompa arızası intratekal baklofen aşırı dozda veya düşük dozda neden olabilir. Doz aşımı belirtileri uyku hali, sersemlik, baş dönmesi, solunum depresyonu (solunum güçlüğü), hipotermi, nöbet, bilinç kaybı ve koma. Infüzyon sistemi implante edildiğinde, cihaz komplikasyonlar kateter veya pompa gövdesi içinde hareket ya da deri yoluyla sarsılıyor içerir. Kateter, sızıntı gözyaşı, kink, veya kesilmiş olur, düşük dozda veya baklofen infüzyon neden olabilir. Düşük doz belirtileri artış veya spastisite dönüş, kaşıntı, düşük tansiyon, baş dönmesi, ve karıncalanma hissi vardır. Bu belirtiler genellikle baklofen yoksunluğu erken göstergeleridir. Pili bitmiş veya bu bileşen hatası, çünkü pompa durdurabilir. Pompa ile ilgili bir sorun varsa pompa yerine, baklofen ile doldurulması gereken veya pompa bir alarm sesi duyulur. Her zaman böyle MRI veya diatermi gibi herhangi bir tıbbi veya tanısal işlem öncesi implant infüzyon sistemine sahip herhangi bir sağlık personeli bilgilendirmek.
Daha fazla bilgi için, Lioresal ® İntratekal (baklofen enjeksiyon) Tam Reçete Bilgi ve SynchroMed İnfüzyon Sistemi Bilgi okuyunuz.
Bu tedavi herkes için değildir. Doktorunuza başvurun. Bir reçete gereklidir.
Lioresal ® Medtronic, Inc şirketinin tescilli ticari markasıdır
ABD Rx Sadece Rev 0911
Bu sitedeki bilgiler doktorunuz ile konuşmak için bir yedek olarak kullanılmamalıdır. Her zaman tanı ve tedavi bilgileri hakkında doktorunuzla konuşun.
merhaba arkadalar ben 1 yıl once baklofen pompası taktırdım spasıtıse için mukemmel ve hiç bir yan etkısı yok ilaç omurilik içine akıtılıyor yanı karacıgerden dolaşmıyor diger agız yoluyla alınan ilaçlar gıbı degıl ıyılesme olarak sıddetlı spasıtıse sureklı oldugundan vucudun hıssettıgın yerlerıde bılmıyorsun baklofen taktırınca ıdrar gelıp sıkışma oldugunu hıssebılırsın.daha fazla bılgı ve dunyada kullananlar için şu adrese gırıp bakın turçeye cevırıp inceleyın yalnız turkce sayfa da detaylı bılgı yok o yuzden orjınal sayfaya gırın urun amerıkan malıdır fırma (medtronik)bu adrese gırın inceleyın
This site does not provide medical advice. If you think you may have a medical emergency, call your doctor, if within the U.S. call 911 immediately.
Medtronic Worldwide Addresses and Phone
Medtronic Dünya Adresleri ve Telefon
Medtronic gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Biz, sorularınızı göndermek için davet öneri veya bize istekleri aşağıdaki formu kullanarak. Ek bulabilirsiniz Aşağıdaki linklerden web sitemizde bilgiler:
* Hakkında Medtronic
* Kariyer, Çevrimiçi uygulama
* Haber Merkezi, haber medyası için
* Sağlığınız
* Bizim Tedaviler
* Hekimler için
Medtronic kaliteli müşteri hizmeti vermeyi taahhüt eder. Bununla birlikte, Aldığımız soruşturma sayısı nedeniyle, biz cevap mümkün olmayabilir Aynı iş günü içinde. Eğer aynı iş sırasında bir yanıt gerekiyorsa gün, at Medtronic arayın (800) 328-2518 (Ücretli U.S içi ücretsiz) veya (763) 514-4000 (Dünya çapında).
NOT: Eğer olası bir yeni ürün veya tedavi için bir fikir paylaşıyorsanız lütfen tıklayınız BURAYA
Sizin Soru veya Yorumunuz:
(ysdeniz) arkadasım baklofen takılıpda 410 mıkrogram ilaç alıp kasılma gecmıyorsa bırde lıoresal alıyor demışsın kasınlıkle lıoresal almayın 410 mıkrogram ilaç ıyı bır doz fakat pompa spasıtıseye cevap vermıyorsa sorun var demekdır pomapanın kateterı kıvrılma oluyor bazen amelıyat ıyı olmazsa sız yenıden doktora gıdın röntgen çekdırın çıft yonlu beyın cerrahı amelıyatı yapan hoca ıncelesın eger kıvrılma buna kink dıyorlar varsa yenıden amelıyat olun aynı sorun bende oldu ılk amelıyat sonuç alamadım pompanın kateterı kink kıvrılma vardı yenıden amelıyat oldum şimidi duzeldı rahatım ilacın yukseklıgı kişiye göre degısır bazılaru 100 mıkrogram yeterlı bazıları 600 mıkrogram alıyor ben 300 mıkrogram alıyorum ilacın yan etkısı yok zaten
(ysdeniz) arkadasım baklofen takılıpda 410 mıkrogram ilaç alıp kasılma gecmıyorsa bırde lıoresal alıyor demışsın kasınlıkle lıoresal almayın 410 mıkrogram ilaç ıyı bır doz fakat pompa spasıtıseye cevap vermıyorsa sorun var demekdır pomapanın kateterı kıvrılma oluyor bazen amelıyat ıyı olmazsa sız yenıden doktora gıdın röntgen çekdırın çıft yonlu beyın cerrahı amelıyatı yapan hoca ıncelesın eger kıvrılma buna kink dıyorlar varsa yenıden amelıyat olun aynı sorun bende oldu ılk amelıyat sonuç alamadım pompanın kateterı kink kıvrılma vardı yenıden amelıyat oldum şimidi duzeldı rahatım ilacın yukseklıgı kişiye göre degısır bazılaru 100 mıkrogram yeterlı bazıları 600 mıkrogram alıyor ben 300 mıkrogram alıyorum ilacın yan etkısı yok zaten