Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşlarının sabit bir günde verilmesi için birşeyler yapamaz mıyız?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Bakım maaşlarının sabit günde verirmesi için birşeyler yapamazmıyız? Neden sabit bir günde vermiyorlar. Madem böyle bir yasa var neden bunu sabit bir günde yapamıyorlar. Sabit bir günde vermesi için birşeyler yapamazmıyız.

bence biraz zor çünkü adı üstünde yardım parası diye geçiyo maaş deyil işimiz çok zor
biraz aslında bu işi resmileştirseler çok iyi olur.
saniki isteseler bakım parasını veremeyecez deyip kesecekler diye korkuyorum
sizce arkadaşlar bu bakım parasını çok basitmi çıkıp medyaya biz bu parayı vveremiyoruz deyip vermeyebilirler mi?

Bu yasal çerçevede özürlü ve özürlü yakınlarının hakkı olan bir paradır..Bugün veriyoruz yarın vermiyoruz diye bir şey olamaz mümkün değil böyle korkular yaratmayın lütfen:)

bence kesilir

bençe kesilir bu devletin sagı solu belli olmaz hop bi bakarsın bir yasa %90 üstünde rapor olanlara veririz derler bi bakarsın o aylık kriz olur bi bakarsın bundan sonraki hükümet gelir bunları yanlış bulur ama yasalaşsa resmi gazetede yer alırsa işte ozaman maaş gözüyle bakılır bu paraya oda cok zor

Valla temellimiz yasalaşması bence tamamen resmi gazete de yer alması oh be deyip temiz oksijeni içimize çekip rahat bir nefes almak bence buraya herkez net bilgisini yazarsa herkez ona göre yorganını uzatması

Bakım Maaşı Hakkında AKİM'den Gelen Yanıt

" Evde Bakım ücreti ödenekleri her ay Maliye Bakanlığınca serbest bırakılmakta, kurumlarımız ödenek geldiği anda bakım ücreti alan engellilerin hesabına yatırmaktadır. Bu ödemeler Sosyal Yardım olduğu için maaş ödemesi gibi standart bir ödeme günü bulunmamaktadır. Ancak Bakanlığımız evde bakım ücretlerinin ödenek olup olmamasına bakılmaksızın bakım ücreti ödemelerinin ilgili kurumlarca ödenmesine ilişkin yasal düzenleme yapılmış olup, Maliye Bakanlığının görüşüne sunulmuştur."

Arkadaşlar bu ay AKİM'e bakım maaşının geç yattığını şikayet ettim. Hatta ödenek gelip faiz işlettiklerini düşündüğümü yazdım. Yaklaşık on gün sonra bugün cevap geldi. Bu ay çoğu ilde erken yattı. İst dahil. Acaba bu mailden ötürümü ve bu mailde ne demek istiyorlar tam olarak.

Üst Alt