Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığı için alınan raporla otomobil alabilir miyim?

urmaz

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim %84 özürlü raporum var bunu bakım aylığı için almıştım acaba aynı raporu babamın benim için kullanacağı otomobil için kullanabilir miyim?

Bir de benim ayaklar tutmuyor, ellerde sorun yok. bu şartlar altında ben h sınıfı ehliyet alabilir miyim ve kendim araç kullanabilir miyim?

şimdiden teşekküler.

%84 raporla 3. derece yakınların kullanımı için araç alamazsın. Bu şekilde araç alabilmek için en az %90 rapor gerek.

H sınıfı ehliyet ve vergisiz otomobil alabilmek için yeni (ve özellikle o işler için) rapor almalısın. Bakım aylığı için aldığın rapor işine yaramaz.

Ayaklar çalışmıyor, eller çalışıyorsa, "Ayakları kullanmasına gerek olmayacak elle kumandalı özel donanımlı araç kullanır, özel donanımla H sınıfı sürücü olur" ibarelerinin yer aldığı (iki nüsha) raporla hem H sınıfı sürücü olursun hem de Vergi muafiyetli araç alırsın.
Yalnız, alacağın araçta elle kumandanı sağlayacak özel donanım olacak ya. Onun için arqacı senden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.

Üst Alt