Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakanlar Kurulu Şanlıurfa'da. Engelli sorunlarını iletelim..?

sabribey18

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Arkadaşlar,

Şanlıurfa'da arkadaşlarla yeni kurduğum Eyyübiye Bedensel Derneğimiz adına hazır bakanlar kurulu burdayken istek öneri vs konuları mektup şeklinde vermeyi düşünüyoruz. Sadece Şanlıurfa olarak değil Tüm Türkiyedeki engelli arkadaşlar için belirli konuları dile getirmek istiyoruz bu konuda siz değerli arkadaşlardan destek talep ediyorum büyük ihtimal bakanlar bizim derneği de ziyaret edecektir. Hangi konuda yardımcı olmalarını istiyorsak burdan belirtelim arkadaşlar ve her ay farklı bir ilde toplantı ve gezinti yapacaklar.

Benim aklıma gelen ana konular ekpss ve engellilerin istihdamı en büyük sorunumuz işsizlik.
Sizinde Yardımcı olmanızı isterim.

Teşekkürler.

güzel düşünmüşsün sabri , her ne kadar ciddiye alıp engelli için sağlam bir iş yapacaklarına inanmasamda, engellilerin sorunlarını sürekli olarak dile getirlmesi taraftarıyım. senin belirttiğin maddelere ek olarak engelli maaşlarının aylık ödenmesi ve maaşlarda ciddi bir iyileştirme yapılması istenebilir.

Rica ederim sesimizi duyurabildiğimiz kadar duyuralımda varsın onlar yapmasın ayrıca bakıyorum da arkadaşların sorunu yok gibi kimse yorum yapmamış?

İstekleriniz sorunlarınız beklentileriniz yok mu arkadaşlar?

Sol kol engellilerin ÖTV indiriminden faydalanamaması.

Aslında talepleri toplayıp standat bir mektup haline getirsek ve her ilde aynı mektubu versek dikkatlerini çekebiliriz.

Tabi bu şekilde de düzenleyebiliriz çünkü her ay farklı bir ilde toplantı ve ziyaretler olacak

Benim sıkıntım rapor cetvelleri. 1999 tarihinde alınmış %40 sürekli engelli raporum var. Cetvelde yapılan değişiklikle benim engel oranımı %40'ın altına düşürdüler. Aynı sıkıntıyı yaşayan yüzbinlerce insan var.

haklısınız bende aynı durumdayım 2006 yılında %50 almama rağmen 2011 yılında %43 oldu bu durum önemli gerçekten

O konuya katılmakla beraber,sizden şunuda dile getirmenizi rica ediyorum.

Emlak vergisi,elektrik,su,telefon vs gibi alanlarda engelli raporumuzdan dolayı indirim yapılıyor.
Ama taşıt vergisinde sadece %90 ve üzerindeki engellere muafiyet var
%40 üzerindeki engelli vatandaşlarımıza da muafiyet gelmesi en büyük dileğimiz ama o olamıyorsa bile en azından diğerleri gibi bi indirim yapılabilir.

Taşıt vergisinden kasıt mtv ise eğer %40 üzeri mtv den muaftır

birlik beraberlik olsa bütün engeller aşılır ama bizde beaberlik yok malesef herkes işine nasıl gelirse

Size katılıyorum Kardelen Hanım,malesef herkes kendi işini görene kadar ondan sonrası boş :(

En azından bizimle birlikte sesimizi duyurmak isteyen engelli arkadaşlara engel olmasınlar o yüzden biz yine de bildirelim.

sabribey18;

Hocam Taşıtlar vergisinden muaf olabilmesi için ya %90 engelli olacak,yada özel tertibatlı araç ve h sınıfı ehliyet olacak.
Bunların haricinde motorlu taşıtlar vergisinde herhanbi bir muafiyet yok.

Sabri bey duyarlılığınızdan dolayı öncelikle teşekkür ederim.
*%40 ve üzeri sürekli olan raporlarımızı Ankara düşürdü. Bizler tekrar rapor almaya gittik bu sefer dr.lar düşük oran verdi. İtiraz ettik bu kez birkaç puan yükseltip verdiler. Hala da oranlar düşürülmekte. Daha sonra da eski %40 ve üzeri olan raporunuz artık geçerli değil çünkü üstüne rapor aldınız dediler. Şimdi bizler engelli değiliz! ama sağlam da değiliz. Neyiz.
*Engelliler devlet memurluğuna atanırken YH de olsa mesleklerine göre çalıştırılırlar mesleği olmayana da engeline uygun işlerde çalıştırılırlar. Ama amirlerinin insiyatifinde olunca amir sen YH sınıfındasın bunu bilerek gelmişsin diyor ve ortapedik engelli temizlik de yapıyor. Alt kattan üst katlara sıra, masa ..v.s her işi yapıyor.
*Engellilere toplu taşıma araçları sadece büyük şehirlerde değil her yerde ücretsiz olmalı.

bu konularda eklenecektir Fatma Hanım Teşekkür ederim.

Bencede sol kol engellilerin ÖTV mağduriyet inin giderilmesi için bir çözüm bulunmasını isterseniz seviniriz.

bu konulardan farklı talepte bulunmak isteyen arkadaşlar yazabilir 26.11.2014 tarihine kadar bakanlar şanlıurfada kalacaktır.

Mrhba sabri bey bu çabanızdan dolayı siZi yürekten kutluyorum bende ortopedik engelliyim ş.urfadaki engelliler daha haklarının ne olduğunu dahi bilmiyorlar lütfen birlik olalım haklarımızı savunalım artık.1 önerim araç alımında şanlı urfadaki bayiler mtv de % 45 indirim yapmiyorlar. Bununla ilgilenilsin ayrıca araçlar neden fabrika çıkış fiyatıyla engelliye verilmiyor sorulsun.artı ş.urfa belediye arabalarında engeliye neden tek isim refakatçi şartı koşuyor engelliler her an tek ismi nasıl yanında bulundursun büyük şehirlerde istediğiniz refakatçıyı engelli yanında gütürebiliyor.bu şanlı urfada da geçerli olsun

Evet başlatalım bayiler engellilerin sırtından çok kazanç sağliyor burdan beni duyan vimsadan araç alan ve sorum yaşayan arkadaşlar lütfen birlik olalım ve hakkımızı arAyalım bana yazın..

Bayramdan önce vimsadan araç aldım içinde navigasiyon geri gürüş kamerası park sensürü istememe rağmen.bomboş bir araç geldı ben dışarda yaptırayım dedim bayiye gitim arçta yazılım yok denildi ben araç değiştirilsin teklifime rağmen doğuş holding le gürüşmeme rağmen aracım değiştirilmiyor aracımı alalı 23 gün oldu ayaklarımı kulanamadığımdan el apartı kulaniyorum sağ olsun bayi onuda istediğim gibi takmadığından arkama dünüp bakamadığımdan araç parkta duruyor çönki kulanmaya korkuyorum bu durumda ne yapacağımıda bilmiyorum..bakanlar kuruluna buda iletilsin lütfen benim gibi nice mağdur engelli var ve kimse sesini çıkarmiyor..

Mtv yi bile hakıyla indirmiyorlar nerde kdv orda kalsın ..

Sadece apartı 800 tl ödedim

Selda hanım şanlı urfadamısınız?

Evet başlatalım ben nederdeniz yanınızdayım bu konu tüm engellileri kapsiyor...

Sabri bey, Bakanlar kuruluna isteklerimizi ilete bildiniz mii?

Sabri beysen de haber çıkmadı her kes işine geldiği gibi davraniyor kimse kimsenin dertleleriyle alakadar olmiyor

Son düzenleme:
Üst Alt