Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bahçelievler-Beylikdüzü arasında engelli raporu veren hastaneler hangileri?

ENGELLEKTUEL

Aktif Üye
Konular
94
Reaksiyonlar
181
Arkadaşlar
siz söylemeden söyleyim ilgili linklere baktım hatta ilgili hastaneyi araddım ama engelli sağlık raporu vermedikleri bilgisi verildiği için

sizlere sormak istedim
Bahçelievler-beylikdüzü guzergajı arasında engelli sağlık raporu vermekle yetkili özel hastahane veya vakıf universitesi varmıdır

bakanlıgın yayınladıgı guncell istede yer alan biruni üniversitesinde verilmediğini net ve guncel şekeilde öğrendim
ALTERNATİF ARIYORUM ?

"Hayır, standart engelli sağlık kurulu raporları özel hastanelerden alınamaz. Bu raporlar yalnızca Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tam teşekküllü devlet hastaneleri veya üniversite (araştırma ve uygulama) hastaneleri tarafından verilmektedir. [1, 2, 3, 4]"

Özelden engelli raporu alınmıyor. Google'a yazarak anında öğrenebilirdiniz. Alternatif yok yani.

@OturanBoğa, devlet hastaneleri bildiğin işkence oluyordu özellikte tek basına kosturan kişiysen
ankarada başkent üniversitesi veriyor mesela ve cok rahat ve kolay

İstranbuldada olmalı

benim zamanımda sadi konuk da kolaydı. orada sadece heyet raporu veren bir bina vardı...

ben en son 2009 yılında ankara başkent Üni hastanesinde yenilediöm
şimdi devlette tüm gğn hatta 2 gun koşturmak istemiyorum

balkanlıgın listesine göre veren özel uyada vakıf Uni Üniversitesi arıyorum

Son düzenleme:
Biruni Üniversitesi Hastanesi (Topkapı/Cevizlibağ): Bahçelievler'e metrobüsle veya araçla çok yakındır. Engelli sağlık kurulu vermeye tam yetkilidir.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi (Bağcılar): Bahçelievler'in hemen sınırında yer alır ve İstanbul'da engelli raporu vermeye yetkili en büyük özel/vakıf komplekslerinden biridir.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi (Fatih/Vatan Caddesi): Yine Bahçelievler'den metro (M1) ile tek vesaitle kolayca ulaşabileceğin, yetkili ve köklü bir vakıf üniversitesi hastanesidir.

Maddi Bir Uyarı: Devlet ve Eğitim Araştırma hastanelerinde engelli sağlık kurulu raporu çıkartmak tamamen ücretsizdir. Ancak yetkili bir Vakıf Üniversitesi hastanesine gidersen, hastanenin fiyat politikasına göre sağlık kurulu ve tetkikler için senden değişen oranlarda ciddi fark ücretleri katılım payı talep edilebilir.

@Özlem1988, evey aynen bende sağlık bakanlıgı verilerinden bu hastahanelere ulaştım ve hapsini aradım hatta görüştüğüm kişiye sen bilmiyor olabilirsin bir rapor birimine sor diyte rica ettim
hepsinin ortak cevabı biz engelli sağlık raporu vermiyoruz
tekirdağ silizrideki hastahaneeleri bile aradım

gecce 182 arıycam bakaklım en net onlar bilir sanırım yönlendirir

@Özlem1988, bezmialemi kim kabul ediyor sağlık raporu için ben oranın hastasıyım ama kabul görmüyor raporlarım oradan dr larımda orda ama gaziosmanpaşa devlet hastanesinden çıkarıyorum egitim ve araştırma hastanesi olmalıı rapor için bakırköy sadi konuk olur oda eğitim araştırmadır

@ENGELLEKTUEL, bakırköy sadi konuk eğitim ve araştırma hastanesi tek yetkili hastanedir ordan al raporunu yada cemil taşçıoğlu da olur

@ENGELLEKTUEL, Kamu hastanelerinden alman en mantıklısı. Üni. ve Vakıf hastaneleri ücret konusunda ve rapor konusunda seni zorlayabilir. Özel hastanelerin çoğu Engelli sağlık raporu vermede tam yetkili değil. Sürücü sağlık raporu vb. raporları verebilir.

@MaviNew, :) çok teşekkür ederim ancak konu detayındanda görebileceğiniz üzere sadece sağlık bakanlıgının yazdıgı özel hastahaneler hakkında açıldı bu başlık
bunu açmamın elbette bir sebebi mevcuttur

yoksa neden kamu dururken bu arayısa gireyim değilmi

ukalalık gibi algılanmasını istemem ama sorum nettir
yinede yorumlarınız için teşekkür ederim

buyuk ihtimal önümüzdeki ay ankaraya gidip başkent üniden alacağım
özel veya vakıf üni olarak buldugum hastanelerden biri başkent üni

y.s kurulu ben bunu kabul etmiyorum diyip seni başka hastaneye sevk ederlerse ne yapacaksın?

daha önce yaşandı dostum, sanrı değil..umarım sen yaşamazsın. sağlıklı günler dilerim.

o yuzden sağlık bakanlığından en guncel bilgiler eşiğinde hareketedeceğim
ve daha önce aldıgım ve halen yetkili olan başkent ünide halledeceğim
en garanti o gozukmektedir

teşekkürler @omreg

Üst Alt