Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağ-Kur'da iken aldığım vergi indirimi SSK'da geçerli midir?

taneldef

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
iyigünler 76 doğumluyum,1995 ssk başlangıcım yaklaşık 900 gün var 2003 de bağkura basladım geçen ay kapattım,1 şubat 2009 da ssk ya basladım,,sorum şu.:: bağkurluyken vergi indiriminden yararlandım.şu an ssk dan emekli olabilmem için vergi indiriminden yararlanmam gerekiyomu?aynı vergi indirimi geçerlimi?ssk da vergi indiriminin bi fonksiyonu varmı?

Vergi indiriminden kendi adınızamı yararlandınız?

Şu an ssk dan emekli olabilmem için vergi indiriminden yararlanmam gerekiyomu?
Vergi indiriminden yararlanmalısın.Vergi indirimi sayesinde emeklilik tarihin geldiğinde tekrar rapor almadan emekli olabileceksin.
aynı vergi indirimi geçerlimi?
Aynı vergi indirimi geçerli.
ssk da vergi indiriminin bi fonksiyonu varmı?
Ssk da vergi indiriminin fonsiyonu yıllarca oldu.Erken emeklilik için başlıca kriterdi.Şu anda emeklilik tarihi gelen bir engelli SGK tarafından sevkedilen bir hastaneden en az %40 rapor alabilirse emekli olabilecek.
Senin emeklilik tarihin için şöyle bir hesap yaparsak
1995 girişin 900 Gün
2003 ten Bağkur 2160 gün
Toplam=3060 tahminen günün var diye hesaplıyorum.
SSK dan emekli olabilmek için 1 şubattan itibaren en az 1260 gün (3,5 Yıl) Sigortalı olman gerekmektedir.Bu kısımda eğer sakatlık dereceni söyleyebilseydin emeklilik tarihini söyleyebilirdik. :(

Üst Alt