Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın özel tertibatlı aracını kullanabilir miyim?

kaderkillioglu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese sağlıklı sıhhatli huzurlu bir yaşam dilerim. babamın paraparezi (AĞIR YÜRÜME BOZUKLUĞU) rahatsızlığı %80 oranında süreklidir. babamamın ötv den muaf arabasını sattık ve sıfır bir araba aldık. eski arabasını ben (OĞLU) kullanabiliyordum. hatta uygulama yapan bir memura durup sormustum kullanmamda sakınca varmı diye... memur sorunun olmadıgını ve 3. dereceye kadar kan bagı olan kısıler kullanabılıyor dedı. bugun plaka ıslemlerı yaparken memura tekrar sordum emın olmak ıcın. fakat bu memur kullanamazsın dedi. eski arabayla bir defa cevırmeye gırdım hıc bır sorun olmadan evrak kontrolu yapıp ıyı yolculuklar dıyıp salmıslardı. kullanıp kullanamadıgımdan nasıl emın olabılırım. yapmam gereken nedır. sımdıden tesekkurler...

% 90 ve üzeri raporu olsaydı babanız değil babanız hariç herkes kullanabilirdi. Ancak araçta babanız için aparat mevcutsa babanız harici kimse kullanamaz.
Araçta aparat yani babanızın kullanabilmesi için özel donanım mevcutmu ?

evet fren ve gaz elde ama kullanabılıyoruz. daha oncekı aracda ozellıkle durup sormustuk kullanabılıyorsunuz demıstı. pekı soyle dıyım babam rahatsızlandı hasta, annemde bedensel engellı annemde acıl hastaneye gıtmesı gerekıyor babamın arabasını kullanamıycakmıyım? yanı bazı memurlar kullanır bazıları kullanamaz dıyor. bunun bır yolu yokmu noterde yazı yazdırsak da olmuyormu.

Bildiğim kadarıyla olmuyor, sizin b babanızın ehliyet sınıfı h.
Ancak % 90 üzeri raporu varsa ve siz kullanmak için araç alıcaksanız ötv ötelemeli aracı gene alabiliyorsunuz b sınıfı ehliyeti olan herkes kullanabiliyor.
Her kafadan bir ses çıkınca insanın kafası karışıyor, özel donanımlı bir engelli aracını engellinin kendisi dışında hiç kimse kullanamaz hatta başka bir engelli bile kullanamaz.

evet fren ve gaz elde ama kullanabılıyoruz. daha oncekı aracda ozellıkle durup sormustuk kullanabılıyorsunuz demıstı. pekı soyle dıyım babam rahatsızlandı hasta, annemde bedensel engellı annemde acıl hastaneye gıtmesı gerekıyor babamın arabasını kullanamıycakmıyım? yanı bazı memurlar kullanır bazıları kullanamaz dıyor. bunun bır yolu yokmu noterde yazı yazdırsak da olmuyormu.

bilgi için teşekkür ederim abicim. ben arabayı babama aldım ama yani memur kullanabiliyor dedi diye merak ettım. fakat dedıgım gıbı babam hasta olsa bu aracı bız kullanıp hastaneye gıdemıycezmı yanı

Özel donanımı bulunan aracı uygun ibareli H sınıfı sürücü belgesi olmayanlar kullanamaz. Babanızın özel donanımlı aracını kullanamazsınız yani. Bir memur görüp ses çıkarmaz, ama başkası çıkartır' Ayrıca olası bir kazada yüzde yüz suçlu olursunuz, kasko tek bir kuruş bile ödemez.

Babanızın aracını kullanabilmeniz için babanızın % 90 ve üzeri raporla -özel donanımı bulunmayan- araç alması lazım.

Üst Alt