Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın hesabına 400 bin TL geldiğinde ve faiz işlediğinde benim engelli maaşım kesilir mi?

ulaş19

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba babamın banka hesabına 400 bin civarı para gelicek ve bu parayı faize yatıracak bu para benim engelli maaşıma engel olurmu maaşım kesilirmi

@ulaş19,

Faizden gelen parayı bildirmeniz lazım. Hane gelirine ekleniyor. Geliriniz sınırda ise dikkat edin. Sınırı aşmasın.

enflasyon rakamına göre mevcut faiz oranıyla paranın değeri bile korunmuyorken kar ediliyor zannedilmesi ben ekonomistim diyenlerin bileceği iş. Faizden gelen hiç bir şey yok. O yüzden bildirilmesine de gerek yok. ancak mevcut ana para girişinin belki bildirilmesi gerekir.

Son 1,5 senede faize ve altina yatiranlar en karli yatirimi yaptı. Kademeli olarak azaltilmakla birlikte Haziran ayına kadar hala en mantıklı yatırım aracı.

Günlük 445 tl para getirisi var güzel para hiç yoktan iyidir. Dolara yatırsan bozdurunca makas farkı ve vergi ödüyorsun.

@Polmiks, para piyasası fonunda günlük daha fazla ve dolar yatırımı yapan bozmasın.hesapta tutup dolarla altın alsın beklesin. Ancak öyle enflasyon lobisinden kurtulabilirsiniz.

Para elimizin kiri birikteme , elimiz kirli olursa yıkarız dur sonra yıkayım demeyiz

Mevduat faizine ve Altına yatırım yaparsa güzel kâr elde eder, güvenli limandır. BES birikim hesabı da açabilir veya Katılım bankasından hesap açıp orda da güzel kârlar elde edebilir, güvenli yatırımlar bunlar risk falan yok.
Bunun dışında hisse senedi portföyü oluşturabilir diye düşünüyorum ama biraz riskleri vardır.
Şehrin gelişim yönüne göre uygun bir yerden yatırımlık arsa satın alabilir, ilerde değerlenecektir.
Yatırım tavsiyesi değildir.

Dairelere baktım 5 milyon 10 milyon 15 milyon
3 milyona satılıkta olanlar eski bakımsız

Ben Gram altın alıyorum bu yatırım sayılıyorsa
4 yıldır çalışıyorum ne daire ne araba bi bok alamadım

Son düzenleme:
@BayKukla, devlet buna öyle bakmıyor işte, kiradaki evinin kira getirisi nasıl aylık gelire ekleniyorsa, buda öyle. Kanunen beyan etmek zorundayız. Sınırı aşmıyorsa sıkıntı yok. Aşıyorsa mecbur beyan edicez. Çünkü kontrollerde bu durum ortaya çıkarsa geriye dönük, faiziyle beraber geri istiyor verdiği maaşları devlet. Zaten saçma sapan gelir kriterleri var, üstüne bir de ceza yiyoruz. Günlük 445 TL getirisi varsa, aylıkda yaklaşık 13.500 TL yapar. Normal gelirin üzerine bu rakam da ekleyip hesap yapılır.

Üst Alt