Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın bağkur borcu var. Malulen emekliliği ya da maaşlarla ilgili bilgi..?

mayran3

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
babam 54 yaşında 2 aydır kanserle mucadele edıyor 15 senedır bagkurlu yanlız bagkur borcunu hıc ödememış bır fırma actı battılar ve fırmanın kapatma ışlemı yapılmamış yanı hala bagkurlu gozukuyor ...

sormak ıstedıgım toplu olarak bagkur borcunu yatırmayız o kadar paramız yok babam malulen emeklı olabılıyormu nasıl yapıılabılır

dr anneme şey demış sana yardım parası cıkaralım ama babamın uzerıne bı ev var 3 katlı ama ortak babamın uzerıne yapılmış ....

cok karışık oldu ama neyı nasıl yapacagımı bılemıyorum babamın uzerıne ev var annem yardım parası alabılırmı yada bu malulen emeklılık yapılabılıyormu şartları nelerdır

Kanser kötü huylu ise % 80 verilir. iyi huylu ise çok verilmeyebilir, bununla ilgili doktorunuzdan kesin bilgi aldıktan sonra sgk'dan emekliliğini öğrenin.
bagkur.PNG

tabloya göre erken emekli olabilir, ya da olamıyorsa 10 yıl 1800 gün ile maluliyet cetveli 'ne göre uygun olup olmadığının tespitini yaptırılmasını isteyebilirsiniz.

Borcun dışında emeklilik için şartlarınız uygunsa, borç için bir bankaya yönlendirmesini talep edersiniz.. Kurum net borcu çıkardıktan sonra ve ödendiği taktirde emekli olur derse banka kredi çıkarır sizin adınıza ve maaşınızdan keser.

Bunun dışında, 2022 alamaz bağkurlu görünmesinden dolayı, ayrıca emekli olunca da alamaz 2022'yi ama,
şimdi, hatta emekli olunsa dahi hanede kişi başına düşen gelir 540,47 TL'yi geçmediği sürece, % 50 ve üzeri 'ağır özürlü' raporu olması halinde evde bakım aylığı için Aile ve Sosyal Pol. Bak. İl Müdürlüğü'ne başvuru yapabilirsiniz. Eve gelecek olan heyet babanızın bakıma muhtaç olduğu yönünde olumlu görüş bildirirse bağlanır.
Evlerden gelir elde etmediği sürece sorun olmaz, kirası vs varsa bunlar gelir olarak dahil edilir.

Üst Alt