Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın %60 raporuyla alacağı aracı ben de kullanabilir miyim?

mustafa_77

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
iyi günler bilgi verirseniz sevinirim
bababım %60 raporum raporu var h ehliyeti alabilir ötv indiriminden yararlanabilir diye.
sorum şu
1- benimnde %55 oranında vergi indiriminden yararlanabilmek için raporum var. bende bababın ötv indirimden aldığı arabayı kullanabilirmiyim

2-kendi raporumla araba alabilrimiyim

1- Çok net değil ama, yeni yasal düzenleme ile kullanabilirsin: http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-zorunlu-damgali-plakalar-iptal-edildi.html

2- Senin raporunda da h sınıfı ehliyet alır- ötv muafiyetinden faydalanır/ özel tertibatlı araç kullanır ibaresi olur ise alırsın.(sadece ortopedik engelliler ile % 90 ve üzeri olanlar için ötv muafiyeti geçerlidir.+ kendi adına araba almak için H sınıfı ehliyet şart)

Babamın aldığı aracı ben kullanabilirmiyim

İyi günler benim bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.
Babamın yüzde 60 raporu var otomatik vites araç ve özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli.

babam sağ ayak kullanabiliyor ama sol ayağı daha kuvvetli onda daha rahat kullanır diye düşünüyoruz.h ehliyetini bu hafata sağ ayakla sınava girerek aldı.şimdi arac almayı düşünüyoruz.benim bildiğim özel donanım varsa kişeden başka ve h sınıfı ehliyeti olamayanlar kullanamaz diye ama trafik şubeyi aradım onlarda gaz pedalını sola almakta sıkıntı olmaz falan dediler.bende diyorumki ötv den otomatik vites araç alalım o zaman bende kullanabiliyorum rahatlıkla eğer babam kullanamazsa rahat bir şekilde gidip tertibat taktırayım diye düşünuyorum.bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim..

saygılarımla iyi çalışmalar..

Mustafa bey , sizin engel durumunuz nedir. Sizinde H ehliyetiniz var mı? bunları açıklarsanız size net yardımcı olabılırım.

Hüseyin bey benim h ehliyetim yok b ehliyetim var sadece babamın alacağı aracı ben de kullanabilirmıyım gaz pedalını eğer babam kullanamazsa rahat bir şekilde gidip gaz pedal tertibatı taktırsam bu işlemi tescile bildirmem gerekirmi

Araçta özel donanım olacaksa, araç sahibi ile kendisi gibi H sınıfı sürücü belgesi olanlar dışında kimse kullanamaz

Üst Alt