Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın %50 raporu var. ÖTV'siz araç için şartlar nelerdir?

ethemm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler... Babam devlet memurluğundan yuzde elli engelli raporu ile 2010 yılında emekli oldu.. Biz bu raporla babama araç almak istiyoruz yalnız
babamın raporunda H sınıfı ehliyet alabilir veya otv indirirminden yararlanabilir diye bi yazı yok.. Bugun hastaneye tekrar gittim bize bu rapor oranıyla
bahsedilen imkanlardan faydalanamayacagım anlatıldı ne kadar dogrudur bu oranla arac alabilirmiyim H sınıfı ehliyete ihtiyac varmıdır ne yapmam
gerekir yardımcı olabilrseniz sevinirim...

ethemm; Değerlendirilmedi başka bir olay "H sınıfı ehliyet alabilir" yazıyor sonuçda diğer ibarelerinde yanında değerlendirilmedi diye yazıyor ne saçmalıksa benimde öyle ama sonuçda alabilir yazıyor sıkıntı olmaz alırsın.

Abi ben simdi hastaneden h Sınıfı ehliyet alabilir diye rapor aldim bu rapor yeterli mi otv siz arac için yoksa ozel donanım li araç kullanabilir ibaresi de olmasi gerekir mi

Babanın hareket kısıtlılığı var mı? Varsa hangi uzvunda?

abi babamın hastalığı felcden dolayı raporundaki ibare " geçirilmiş ceberal vaskuler hastalık kısa mesafede zor yardımsız yurume %19 sag elde ince beceri yok %24 BBT periventicüler gliotik degişiklikler " diye yazıyor... durum bundan ibaret

Özel donanım ibaresi olması gerekiyor.

Kısmet'e ek olarak: Özel donanım ibareli rapor/ehliyet ile araç alındığında, o aracı B sınıfı sürücü belgesi olanlar kullanamaz.

Üst Alt