Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam adına yurt dışından araç getirmek istiyoruz..?

abdullahardc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Foruma yeni kayıt oldum

Benim babam 2 yıl önce felç geçirdi.Geçen ay ötv indirimi için engelli raporu aldı %86 verdiler.Sol kolu çalışmadığı için h ehliyeti de alamadı.Yaklaşık 8 kere raporu tekrarlattı ve dün heyete girdiğinde raporun olumlu olduğunu söylediler.

Ben de şu anda araç arıyorum.Yurtdışında akrabamız var ve ona getirtmeyi düşünüyorum.Bu işin prosedürü nedir okuduğum konularda yüzeysel bahsedilmiş genelde ben aracı aldığımda satmayı düşünmeyeceğim üst segment bir araç arıyorum.

Getiren akrabamız direk olarak aracı devredebilir mi ?

Araçta engelliye özel donanım bulunma şartı var demişler otomatik vites donanım olarak sayılırmı ?

Ve mercedes c180 veya bmw 320d tarzı bir araç getirtmeyi düşünüyorum karşıma ne gibi sorunlar çıkar ?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

bu araçaları yalnızca kendisi kullanacaklar getirebilir. babanız kendi kullanacaksa getirebilir.siz kullanacaksanız 2500 motara kadar vito tarzı araç getirebilirsiniz. buradan alırsanız ötv siz bu araçları alablirsiniz.

Babam h ehliyeti alamadığı için kendisi kullanamıyor.Ama yürüyebildiği için tekerlekli sandalye vb kullanmıyor.Yani koltuğa oturabilir.Bu şekilde bu dediğim araçlardan alamazmıyız yani.Cevabınız için teşekkürler

Zaten en başta oran %86 da kaldığı için mümkün değil.

Üst Alt