Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam adına aldığım araçta kardeşlerimin hak sahibi olmaması için ne yapmalıyım?

arslan14

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Saygıdeğer Arkadaşlar ve Engelli kardeşlerim,
Engelli babam adına altı ay önce aldığım sıfır araçla ilgili bir sorum olacak.
Aldığımız aracın bütün ödemelerini ben gerçekleştirdiğim için hasta babamın (Allah gecinden versin,birkaç kez yoğun bakıma girdi)vefat etmesi durumunda bu araçla ilgili miras hukukuna göre diğer kardeşlerimin hak talebi olacaktır.Olası bir uyuşmazlık durumunda diğer kardeşlerimin hak iddaa edememeleri için babam sağ iken ne gibi bir yol izlemeliyim.Elimde resmi belge olarak gösterebileceğim araç ödemesi yapılan banka dekontları,bayii yazışmaları,tahsilat makbuzu gibi dökümanlar var.Kendisine baktığım babamın her konuda rızası vardır.Bu konuda tecrübesi ve deneyimi olan kardeşlerimizin aydınlatıp bir yol göstermesini temenni ediyorum.
Saygılarımla​

Kardeşlerin bu konuda anlayış gösterirler sanırım ama yine de işini sağlama almak istiyorsun sanırım. Miras hukukuna göre babanın üzerine tescilli arabada kardeşlerinin de hak sahibi olacağı aşikar. Bunu baban ölmeden önce halletmek istiyorsan baban ile birlikte bir notere gidin ve Allah göstermesin baban vefat ettiğinde mevcut arabanın sana miras bıraktığına dair bir vasiyet hazırlatın. Vasiyette aracın neden sana bırakıldığını belirten net cümleler de yer alsın. Kardeşlerin mahkemeye verip vasiyeti bozdurabilirler ama nedeni vasiyette yer alırsa bu zorlaşır sanırım.

Birazcık vicdansızca olacak ama kardeşlerine bu konuda güvenmiyorsan baban ile konuşarak ve rızasını alarak ona bir senet imzalatabilirsin. Miras hukukuna göre mirasın kaldığı gibi borcun da çocuklara kaldığı için senet miktarı da diğer kardeşlerine düşen borç miktarı arabanın maddi değeri kadar olmalı. Eğer arabadan hak isteyecek olurlar ise senet borcunu da kabul etmiş sayılırlar. Kardeşlerin arabayı tamamen senin ödediğini biliyorlar. Vicdansızlık yaparlar ve arabadan hak talep ederler ise sen de senedi çok güvendiğin bir arkadaşın aracılığı ile kardeşlerinden tahsil ettirirsin.

Yanlız bunları yaparken hem babanın rızasını almayı hem de eğer kardeşlerin babanın vefatından sonra araçtaki haklarını sana devrettiğinde senedi yırtıp atmayı unutmamalısın. ;)

Kürşad'a katılıyorum. Yapılabilecek başka ve kolay bir yol yok maalesef

Kürşad bey Verdiğin bilgi için çok teşekkür ediyorum.Sanırım başka seçeneğim yok dediğiniz gibi yapacağım.Saygılarımla

Nasıl bir evlatsa bu da babası ölecek arabayı düşünüyor, diğer kardeşlerim hak iddia ederler diye korkuyor, engellilerin nasıl sömürüldükleri de ortadadır, herkes onlar adına araba alıyor, onların paralarını kendi ceplerine indiriyorlar. Bir arkadaş konuyla ilgili bana mesaj atmıştı, "Hatice hanım insanlar bu paraları kendi eşlerine, yedi sülalelerine harcıyorlar, engelliden başka herkes faydalanıyor" demişti. Bütün bunları bitirmek için siyasi mücadeleye gireceğiz, engelliler araç değildirler.

hatac;

bence arkadaş bunları şimdiden düşünmekte sonuna kadar haklı babası ölecek arabayı düşünüyo falan demek bence yanlış çünkü böyle şeyleri önceden anlaşmak gerekiyo işin içine maddiyat girdikten sonra kardeş falan düşünülmüyo en yakın örneğini geçen hafta ben yaşadım dedeim bir ay önce öldü ölmeden 40 sene önce kendi oğluyla(amcamla) bozuştular 40 yıldır görüşmüyo başka oğlu olmayınca bütün sıkıntılarını babam ve biz çektik özellikle bana son 4 sene içinde ve hastalığı döneminde o kadar masfaf ettirdi kendi adıma aldığım özürlü aracımla ona heryeri gezdirdim hesapladım 4 yılda 20 milyarlık yakıt harcamışım onun peşinde bu masrafları ederken eski evimizi tamir edemedik hastanelerde tek başıma gece başında bekledim özürlü birey olarak bizim için evlenecek kız bulmak tam bi sorun olmasına rağmen çok iyi anlaşabildiğim benim özrümü kabul eden bi kız karşıma çıktı ailesi evimiz yok diye kızı vermedi öldükten sonra miras bölüşmesinde dedemden kalanlar ortadan ikiye amcamla babama bölündü kardeşim sen kimseyi dinleme kendi işini garantiye al sana koyun can derdinde kasap et derdinde diyenlere kulak asma sen etinin derdine düş

Hatac;
engelllerin sömürüldüğü filan yok arkadaşım anlamadan sallamışsın ama biraz açıklama yapayım,diğer kardeşlerim hiç ilgilenmezken yıllardır ben ve eşim bakıyorum ''paralarını kendi ceplerine indiriyorlar'' dediğin hastama ve o sömürülüyor altlarına araba alıyorlar dediğin arabayla hastaneye götürülüp getiriliyorum hastamı, tabiki temennim hastamın sağ olması allah gecinden versin,başımızdan eksik etmesin.Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.Bilmeye halden anlamaz sadece klavye başında senin gibi sallar.

Üst Alt