Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam adıma araç almak istiyor. Vasilik gerekir mi?

Ressamkral

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

Babam adıma araç almak istiyor ama 18 yaşından büyüğüm ehliyetim yok izlememiz gereken yol nedir? Vasi olayına gerek var mı ? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .

Saygılarımla...

Rapor kimin adına, rapor oranı nedir vs. gibi pek çok bilinmeyen var sizin sorunuzda. Daha fazla bilgi verirseniz cevaplanır sorunuz.

Merhaba ÖTVsiz araç alımı şartlarını taşıyor olmanız gerekli.
Bunun için de bu şartlardan birini taşıyor olmanız gerekli ;

1- Sol alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

2- Sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

3- Sağ üst ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

4- Boy kısalığı nedeniyle pedallara uzanamadığı için pedalları yükseltecek özel donanıma ihtiyaç duymak ve buna karşılık "Pedalları yükseltecek özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

5- Her ne sebeple olursa olsun % 90 ve üzeri raporu bulunmak ve hiç bir şekilde sürücü belgesi alamayacak olmak. (% 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı. Yurt dışından alınan araçlar için ise 3. derece yakın sınırı devam ediyor)

http://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/55000-kimler-arac-aliminda-vergi-avantajindan-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

% 90 ve üzeri oranında raporun varsa, zihinsel gerilik olmaması durumunda vasilik şart olmadan baban üzerine araç alabilir.
Zihinsel gerilik söz konusu olduğunda vasilik ve hakimden araç alım (satarkende satım) izni almalıdır.

% 90 ve üzeri rapor oranın yoksa baban alamaz, H sınıfı ehliyet ve yukarıdaki ortopedik engellerden birinin olması şartıyla sen kendin kullanmak için alabilirsin.

Eksik bilgi olmuş kusura bakmayın :)

Rapor benim adıma oranı ise %92 zihinsel bir problem yok çok şükür. Ehliyetim de yok . Bir kaç yerde okudum engelli kişi kendi adına almayacak yani kendisi kullanmayacak ise vasisi olması gerekiyor diye bilgi gördüm bu durum sanırsam zihinsel engeli olan arkadaşlar için geçerli değil mi ?

evet senin adına alınır %92 raporla ehliyetin olsa da olmasa da aracı istediğin kişiye kullandırırsın vasilik kararına gerek yok çünkü zihinsel engelli değilsin selamlar

aralık ayı tam araç alma ayı 2014 son araçları satma derdindeler

Rapor da rapor kullanım amacı diye bir bölüm var kimlik kartı ile 2022 aylığı işaretli h sınıfı ehliyet yada tertibatlı araçla ilgili yer yok bu sorun teşkil eder mi ?

araçta zaten tertibat olmayacak ayrıca h sınıfı ehliyete de gerek yok vergi dairesine raporu götürün iyice incelesinler ötv muafiyetli araç ibaresi olmadığını ancak engel durumunuzun yüksek olduğunu rapor almanın meşakkatli olduğunu anlatın ayrıca raporunuzda sürekli ibaresi işaretli olması gerekiyor burada amaç şahsın engel yüzdesi kaç onu anlatmak anlarlarsa o raporla alırsınız olmaz derse yeniden ötv muafiyetli rapor alırsınız h sınıfı ehliyet ortapedik engelliler için

Süreklilik ibaresi raporda mevcut ki yeniden rapor çıkarmaya kalksam gene araba kullanamam inşallah kabul ederlerde sorun olmaz .

Bilgiler için herkese çok teşekkür ederim :)

Üst Alt