Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B1 ehliyet ve araç alımı için şansımı deneyeceğim..?

selocan91

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Daha önce h sınıfı ehliyeti almak için basvurmuştum fakat heyette fıkır ayrılığı sonucu onaylanmadı.
Şimdi b1 ehliyeti için şansımı deneyeceğim engelim sağ elimde kavrama eksikliği var cp hastasıyım
Sürücü kursuna gııttım bana 1.5 saat parkurda otomatık araç surdurduler ve hiç bir engel teskıl etmediğini söylediler
Forumdan okudugum kadarıyla önce saglık ocagındaki doktor bizi hastanedeki bir uzmana uzman tek basına karar veremeyecegım derse heyete sevk edıyor heyete çıkıyoruz.
1-hastanenin özel,devlet,ya da arastırma hastaneb olması sartı var mı?hepsi oluyor mu?
2-yeni bir saglık raporu mu alıyoruz?otv indirimden yararlanabilecegime dair bilgi nerede yazacak?kendi öncesinde çıkarttığım engelli raporumda mı?engelli raporumda otv ındırımınden yararlanabılır ıbaresı boş o dolu olmasa da sadece engel oranımın yazdığı saglık raporumla araç alabiliyor muyum?
3-b1 ehliyetı alabilir raporunun görselı herhangi bir arkadasımızda mevcut mu ? görebilme sansım var mıdır?
4-Sürec uzun bir surec mi calışıyorum ona göre ızın talep edeceğim

kardeş önce aile hekiminden normal devlet hastanesine uzman doktora sevk alıyorsun,uzman doktor muayene edip bulguları yazıp şehrindeki il sağlık kuruluna sevk ediyor.evrağı sen alıp sağlık kuruluna götürüyorsun.irtibat numarası verip seni kurula çağırıyorlar.kuruldan sonra ehliyet alır veya alamaz diye sonuç çıkıyor...kolay gelsin.. bende kasımın 10 nda kurula gireceğim...

benim ay sonu peki il sağlık müdürlüğünden sol alt exretime baglı 10.02 ve 78 yazar ise ötv den faydalanabilir miyim ?? cünkü hastane raporumda yazmıyor herkes teretdütde .

bildiğim kadarıyla ötv için raporu eğitim araştırma hastanesi veriyor.il sağlık kuruluyla alakası yok biliyorum.ehliyet raporu ayrı ötv indirim raporu ayrı..

ama şöyle söylemler var il sağlık müdürlüğünde zaten bir komisyon oluşturuluyor orata engelli ehliyeti alabilir çıkarsa hastane bu ibareyi yazma istemiyor veya zorluk çıkarıyor il sağlık müdürlüğünden b 1 ehliyeti alınırsa ötv için gecerli deniliyor ama kütahyada mümkün degil .

ayın 10 nda kurula girince bu konuyu sorup bilgi vereceğim.inşallah öyle olur aslında mantıken öyle olması lazım.kurul hangi aracı nasıl ve hangi tertibatla kullanacağına karar verirse ötv indirimide yazmalı bence...

Hocam bende cp hastasıyım.Devlet hastanesine gittim.Nöroloji doktoru kapıdan girer girmez sana ehliyet vermem dedi.Durumu anlatmaya çalışsam da dinlemedi.Titremen var ehliyet vermem dedi.Şuan ehliyetsiz bir şekilde araba ile işe gidiyorum ordan da okuduğum üniversiteye gidiyorum.Yaza bir kez de özel hastane de şansımı deneyeceğim.Ordan alırsam ehliyeti alacağım yoksa böyle devam edeceğim.Çünkü bir ayağımda kısalık var 100 metre yürüsem iptal oluyorum.Sözün özü devlet hastanesi araba kullanıyorsun kullanmıyorsun bakmıyor.Direk cart diye iptal ediyor.
Sevgilerle...

selocan91

1- aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> sürücü kursu -> emniyet

2- Araba almak için doğru ibarelerin bulunduğu engelli sağlık kurulu raporu almalısın. Raporda ÖTV indirimine dair değerlendirme bulunmalı

Üst Alt