Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı "Otomomatik araç kullanır" ibareli ehliyetle araç getirilebilir mi?

antalya1975

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ehlıyet almak ıcın hastaneye gııtıgımde H sınıfı ıcın dılekce ıle muracaat ettım kuruldan cıkan B sınıfı ototmatık vıtes arac kullanır oldu.
cocuk felcı sonrası sol ayagımda % 45 oran.
anlayamadıgım konu ehlıyet ya H sınıfı olur yada B sınıfı dıye dusunuyorum. acaba bılgı eksıklıgınden bana yanlıs bır uygulamamı yapıldı ben bu durumda normal vıtes kullanamıyorsam neden B sınıfı bu ehlıyet

acıkcası mahkeme yoluyla ıtıraz etmeyı dusunuyorum benı aydınalatabılırmısınız arkadaslar

arkadaşım normal vites kullanamadığın için otomatik vites kullanabilirsin ve bunu sana uygun görmüşler. ben de otomatik vites kullanıyorum. ve B sınıfı ehliyet kötü birşey değildir. H'den üstündür. saygılar.

pronet arkadasım ılgın ıcın tskr.ben ıyı kötü olarak degerlendırmedım ki. normal vıtes kullanabılıyorum ben fakat koordınasyon zayıf olabılıyor saglıklısı benım ıcın otomatık vıtes tabıkı...sorun o degıl zaten sınıflamada bılgı eksıklıgınden kaynaklanan kuruldan yanlıs uygulama cıkmas olabılecegını dusundum sadece... bu ehlıyetle ındırımlı arac alabıolırmıyım ben

ötv indirimli yada mtv de nfaydalanabilmeniz için h sınıfı ehliyetiniz olması gerek yada %90 üzeri engel raporunuz olması gerek bunlar olmazsa bu şekilde bir indirimden faydalanamazsınız

h sınıfına donuşse çok daha iyi olur.vergilerden dolayı.h sınıfı vede otomatik vitesli araç kullanır raporu size daha çok yararlı olacakdır.
kolay gelsin.

peki B sınıfı otomatık vıtes kullanır olarak verılen ehlıyet sol ayak % 45 raporu ile H dönüştürebilirmiyim ? nasıl ?

Bu doktorlar var ya bu doktorlar, vallahi billahi sakat düşmanı! Bundan önce yalvarıyordu insanlar "benim özel donanıma ihtiyacım yok, bana B sınıfı sürücü belgesi verin" diye, yüzümüze bile bakmıyorlardı, basıyorladı H sınıfı sürücü belgesi olur ibaresini rapora. Şimdi sol bacağından sakatlığı olanlar da vergi avantajlı araç alabiliyor ya, hah, dert oldu bunlara bu, şimdi de yalvarsak H sınıfı vermiyorlar! Tüüüü, sıfatınıza sizin!

Ya o hastaneye yeniden başvurun ve "Otamatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi yazılması için itiraz edin; ya da o raporu yok sayın ve başka hastaneden yeni rapor alın.
H sınıfı olmazsa araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız.

Not: Sol alt ekstremiteden sakatlığı bulunan H sınıfı sürücü belgesi sahipleri sadece yurt içinden vergi avantajlı araç alabilirler; yurt dışından alamazlar.

sayın oturan boğa ehlıyetımı aldım emnıyetten 5-6 yıl oldu ıtırazı yapayım yada yenı rapor alayım da tutun kı raporu verdıler H sınıfı otomatık vıtes dıye emnıyete yenı raporla gıdınce duzenlemeyı yapacaklar mı 5-6 yıllık ehlıyete prosedür nedır bılgılendırebılırmısınız saygılar

Haa, eski tarihli rapor. Pardon. Bu durumda:
1- Yeni ve doğru ibareli rapor alacaksınız (iki nüsha)
2- Biri ile kursa yazılıp B sınıfını H sınıfına dönüştüreceksiniz (sadece direksiyon sınavına gireceksiniz)
3- Ehliyeti emniyete götürüp dosyanızı düzenleyeceksiniz
4- Araç alımında ÖTV-MTV istisnasından yararlanacaksınız.

Bülent abi senden Allah razı olsun valla sayende o kadar cok bilgilendimki bu konuLarda bugün itibariyle 100/55 derece raporum ve bundan iki ay önce çıkmış olan 100/77 is goremezlik raporum var ve bigun itibariyle h sınıfı grubu ehliyet ve otomatik vites arac kullanabilir ve ÖTV den yararlanabilir bı raporum var saol Bülent abi sayende bilgilendim seninle eğer uygun olursa ozel bı görüşmek isterim abi

Antalya1975 otomatik araç kullanır b sınıfı ehliyet raporunu ne zaman aldınız?

Bende aynı şekilde rapor aldım il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim bekliyorum şimdi..

Üst Alt