Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sinifi ehliyetimle otomatik vites aracı ötv'siz alabilir miyim?

mcbilal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaslar. Taa 2002 senesinde b sinifi ehliyet almistim ama otomatik vites ve iki yilda bir muayene sartiyla. Bu arada engelli raporum yok. Hic almadim. Gurur yaptim. Ama simdi bu indirimleri gordukce diorum neden faydalanmayayim. B sinifiyla indirimden faydalanma sansimiz yok degil mi? Once h sinifina mi cevirmek gerekir? Ve bunu nerde yapacagiz?

Bu durum birçok engellinin ilk öğrendiğinde duyduğu heyecandır :) Ancak sonrasında genellikle "hımm herkese deyilmiş demek" deyip yutkunmakla son bulan bir durumdur. Cevap olarak H sınıfı olması gereklidir ancak esas sorun rapor oranlarının düşürülmesi ile engelli raporunu alıp alamayacağınız ve ötv indiriminden faydalanabilmek için gerekli notları rapora yazdırıp yazdıramayacağınızdır. Allah yardımcınız olsun, Devletimiz çok fakir olan taksici esnafına yaptığı kıyağı tüm engellilere uygulamadığı için durum maalesef bu şekilde..

Engelli raporunu alamamak gibi bir durum olacagini sanmiyorum. İki ayaktada dusuk ayak var. Ayrica ellerimde de kas zayifligi var. İsin asli bende charcot-marie-tooth sendromu var.

Arkadaslar yardimci olabilecek kimse yok mu? Simdide h sinifi ehliyetler kalkti. A veya B olcak diye okudum forumdar. Benimki zaten B. Yani şu Otv indirimden faydalanmak icin hangi belge lazim? Kafam cok karisti?!

mcbilal

İki ayakta da düşük ayak varsa, salt otomatik vitesli aracı özel donanımsız satın alamazsınız. Aracınızda mutlaka özel donanım olmalı. Ve ehliyetinizin de bu kısıtlama kodları içerecek şekilde değiştirmelisiniz. Bunun için uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet

B sınıfı sürücü belgenizi doğru kodlara sahip B-engelli sınıfı sürücü belgesi ile değiştirdikten sonra Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden özel donanımlı araç kullanmanız gerektiğine dair ötv değerlendirmesi bulunan engelli sağlık kurulu raporu almalısınız. Bu rapor ve sürücü belgenizle -büyük olasılıkla gaz-fren elle kumandalı- aracı ötv-mtv istisnası ile satın alabilirsiniz.

Üst Alt