Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B Sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirirsem bana faydası olur mu?

kamil55

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Benim B sınıfı ehliyetim var ama ticari araç kullanamaz yazıyor. benim sorum ehliyeti H ye çevirirsem bana bir artısı olurmu ötv indirimi gibi . raporum yüzde 40 polio sekeli sağ bacağım normal araç kullana biliyorum tertibat olmadan.

% 40 ve üzeri engelliysen ve H sınıfı ehliyetinde varsa sıfır araç alımında %40 ÖTV ödemezsin. Alacağın aracı 5 yıl boyunca satamazsın 5 yılı dolunca ancak engelliye satabilirsin. Eğer engelli olmayan birine satıcaksan ilk aldığın da ödemediğin % 40 ÖTV'yi ödersin. Engelli otomobili için pul vergisi de ödemezsin.

Sol bacağından ötürü ne sorun olabilir, sadece otomatik vites arabada işini görebilir ama bu seferde ÖTV istisnasından faydanalanamazsın bu konuyu bilmiyorum burayı incele istersen.

https://www.google.com.tr/#hl=tr&tb...6ca29cac56a5ac&bpcl=39314241&biw=1280&bih=649

anlatamadım galiba benim özel donanıma ihtiyacım yok yani normal araç kullana biliyorum ötv siz araç için özeltertibat gerekmiyormu birde ehliyeti B DEN H YE nasıl çevirebilirim. mevcut ehliyetimde ticari araç kullanamaz diyor.

H sınıfına dönüştürüp özel donanımlı olmak şartı ile ÖTV-MTV istisnalı araç alabilirsiniz. Böyle yaparsanız özel donanımlı araç dışında bir araç kullanamazsınız ve sizin aracınızı da B sınıfı sürücü belgesi olan kişiler kullanamaz.

Bunlara razıysanız,

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden "Sağ bacağı kullanmasına gerek olmayacak özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli -iki nüsha- rapor alacaksınız.
Raporlardan biri ile sürücü kursuna yazılıp sadece direksiyon sınavına girerek B'yi H'ye dönüştüreceksiniz.
Diğer nüsha ile özel donanımlı araç satın alacaksınız...

benim bildiğim 5 yılı dolduktan sonra istediğin kişiye satabilirsin

Üst Alt