Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi h sınıfı ehliyete nasıl dönüştürebilirim?

KuzeyYıldızı

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Engelli raporu almadan yıllar önce b sınıfı ehliyet almıştım...şimdi bu ehliyeti h sınıfına nasıl dönüştürecem...ya da gerek varmı h sınıfına çevirmeye...b sınıfı ehliyetle araç kullanabilirmiyim...

Eğer engelin ortopedik ise devlet hastanelerinin birinden h sınıfı ehliyet alabilir kendi engeline göre otomatik vites yada özel tertibatlı araç kullanabilir yazan bir rapor alıp sadece direksiyon sınavına girerek h sınıfı ehliyetini alabilirsin böylece ÖTV indirimine de hak kazanmış olursun

görme engelli birine ehliyet verilmez. araç kullanılmasıda tavsiye edilmez...

tek gözüm yetiyor çokda ii kullanıyorum...ama haklısın kullanmamak lazım ama kullanıyorum...

Bir gözü görmeyen ama diğer gözü tam gören kişiler monoküler sürücü olarak tanımlanırlar ve B ya da H sınıfı sürücü belgesi alırlar. Tüm araçları kullanabilirler

Benim de B sınıfı ehliyetim var H ehliyet almak istemiştim ama engelimin türünde dolayı B ehliyet almıştım... Bende dönüştürebilir miyim? Dönüştürsem avantajı ve dezavantajı konusunda kararsız kalıyorum....

ömür;

Dönüştürüp dönüştüremeyeceğine dair kararı heyet verebilir, sürücü yönetmeliği 'ne göre hangi sınıf ehliyet almanız gerekiyorsa onu verirler.
Eğer ki, raporda H sınıfı ehliyet alabilir şeklinde olursa, dönüştürebilirsiniz.
Vergisiz araç almayı gerektirecek ortopedik bir rahatsızlığınız yoksa dönüştürmenizinde bir anlamı olmaz.

işitme engelliğim %45 Raporum mevcut, 2009 yılında B sınıf ehliyeti aldım fakat ticari araç kullanamaz diye not düşülmüş

H sınıfı vermek istediler kabul etmedim çünkü o zamanlarda plakaya takılan engelli simgesinden rahatsız oluyordum hemde kendi aracından başka kimsenin aracını kullanamıyoruz...

şimdi ise araç alabilmek için %90 oran çıkarmışlar !!! gelde araç sür :)

İşitme engelliler B sınıfı da alsa H sınıfı da alsa kullanılacak araç konusunda -ticari araç kullanamamak dışında- hiç bir kısıtlamaları yok. Sadece araç kullanırken görünür bir yere işitme engelli olduğunu gösteren bir etiket yapıştırmak yeterli.

Plakalarda artık sakat damgası olmuyor zaten...

Evet, işitme engelliler araç alımında vergi avantajından yararşanamaz (ki zaten % 90 üzeri rapor da alamazlar)

KKELEBEKK;

Teşekkür ederim.. Hiç uğramayım o zaman... El ve ayaklarımda herhangi bir kısıtlama yok... Yani bir engel yok...

arkadaşlar % 40 vergi indirimim var ve emekliyim..ben küçüklükten beri polio sekeliyim..zamanında bana b ehliyeti verdiler..şimdi ehliyetimi h sınıfına çevirsemmi diye düşünüyorum.bunun için heyetemi gireceğiz yoksa hastalığımdan dolayı sadece ortopediye mi muayane olacağım..ayrıca ehliyetimi h sınıfına çevir diyen var,çevirme diyen var..karasız kaldım..

toprak 24;

kendi engelli araca sahip olabilecek durumunda iseniz H sınıfına çevirin derim ancak engelli araca izin verilmiyorsa H sınıfına çevirmekte fayda olmaz 2 kapı arasında kalırsınız ;)

cvplar için teşekkürler...ya aklıma gelmişken sorayım bu araç indiriminden sadece ortopedik engeli olanlar mı yararlanıyor...ben görme engelliyim...yararlanamazmıyım?

Üst Alt